• Novinky

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujem stravníkom, že od 1. 5. 2023 sa začínajú v našej ŠJ uplatňovať dotácie na stravu - tzv. obedy zadarmo. Preto Vám odporúčam o dodržiavanie týchto základných pravidiel:

              Základné pravidla a pripomienky:

              1. Strava zadarmo patrí len žiakovi, ktorý sa v ten deň zúčastňuje na vyučovacom procese aspoň na jednej vyučovacej hodine. Dochádzka je určená „čipnutím sa“ v dochádzkovom systéme pri vstupe do školy, prípadne kontrolou el. tr. knihy.
              2. Ak sa dieťa vyučovacieho procesu nezúčastní, je potrebné stravu odhlásiť do 7:30 hodiny ráno aktuálneho dňa telefonicky u vedúcej jedálne (0911530166), alebo neodhlásenú stravu prvý deň odobrať do obedára. Za neodhlásenú alebo odobratú stravu do obedára rodič platí výšku finančného pásma t.j. 1,50 € za 1. stupeň resp. 1,70 € za 2. stupeň, prípadne bude stiahnutá z preplatku za predchádzajúce obdobie.
              3. Prihlasovacie údaje na vyhlasovanie sú rovnaké ako doposiaľ (EDUPAGE).
              4. Žiaci, ktorí dlhodobo nemajú funkčný čipový prívesok,  SÚ POVINNÍ si ho zabezpečiť u zástupcu riaditeľky školy. Poplatok za znovuvydanie čipu je 5€. Bez čipu Vám nebudú trvalo vydávané obedy!
              5. V mesiaci MÁJ a JÚN sa organizujú školské výlety, školy v prírode a iné aktivity, preto upozorňujem na potrebu dôsledného vyhlasovania sa z obedov.

              Pre odkonzultovanie prípadných nejasnosti tel.: 0911530166

              vedúca školskej jedálne

            • Slávik Slovenska 2023 - školské kolo

            • V piatok dňa 21. apríla 2023 sa na našej škole konalo školské kolo súťaže Slávik Slovenska 2023. Zúčastnili sa ho víťazi triednych kôl. V jednotlivých kategóriách sa umiestnili a ceny získali títo žiaci:

              1. kategória:
              1. miesto – Elissa Fellegiová (2.A)
              2. miesto – Alica Kowalská (3.C)
              3. miesto – Alexandra Patkaňová (2.B)
              Cena poroty – Natália Kučová (1.A)

              2. kategória:
              1. miesto – Timea Tvardzíková (6.B)
              2. miesto – Matúš Zubrík (5.A)
              3. miesto – Alex Kmeť (6.B)
              Ocenenie poroty – Júlia Klimeková (6.C)

              3. kategória:
              2. miesto – Katarína Mikulová (7.A)

              Žiačky, ktoré obsadili prvé miesta, nás budú reprezentovať na okresnom kole Slávik Slovenska 2023.

              Srdečne blahoželáme!


              Fotoalbum sa otvorí po klliknutí na obrázok.

            • Okresné kolo vo vybíjanej 2023

            • V dňa 20.4.2023 sa naše žiačky zúčastnili okresného kola vo vybíjanej. Obsadili výborné 2. miesto. Blahoželáme...


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Zápis do 1. ročníka v šk. r. 2023/2024


            • Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

              Vážení rodičia, oznamujeme vám, že zápis detí do 1. ročníka prebieha v termíne 01.04. - 30.04.2023 podaním prihlášky:

              1.) elektronicky – zákonný zástupca využije možnosť online prihlášky (pozri ELEKTRONICKÁ PRIHLÁŠKA v hornej lište - aktívne od 1.4.),
              2.) osobnou návštevou zákonných zástupcov s dieťaťom v škole v čase zápisu,
              3.) poštou – zákonní zástupcovia vyplnia a podpíšu prihlášku, ktorú odošlú poštou.

              Viac info: https://podvinbargom.edupage.org/a/zapis-prvakov-2023

            • Otvorená hodina Anglického jazyka v 1.A

            • Dňa 21.4.2023 sa v 1.A triede konala otvorená hodina Anglického jazyka. Hodinu viedla lektorka a autorka učebníc The Magic Kingdom 1, 2 z vydavateľstva TAKTIK, PaedDr. Eva Lange, PhD.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Deň učiteľov 2023

            • Dňa 30.3.2023 sme si spolu aj s učiteľmi dôchodcami, ktorí učili na našej škole, pripomenuli  sviatok všetkých učiteľov - 28. marec Deň učiteľov. Na milom stretnutí sa učiteľom prihovorili, poďakovali za ich prácu, vytrvalosť, trpezlivosť a pripravili pre nich pekný program žiaci našej školy.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • MŠ - Fotoreporty z aprílových aktivít

            • Odovzdávanie medailí za korčuľovanie (apríl 2023)

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Návšteva mestskej knižnice (apríl 2023)

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
            • Maľovanie pieskom

            • Dňa 13.4.2023 sme na I. stupni vyskúšali novú výtvarnú techniku "maľovanie pieskom" pod vedením pani Kostarovej...


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Hodiny logického myslenia na našej škole 2023

            • Vo štvrtok 13.4.2023 si mali možnosť žiaci 3. - 6. ročníkov preveriť svoje schopnosti v logickom myslení a zapojiť sa tak do projektu iniciatívy Rozumieme nadaným, ktorý na našej škole v spolupráci so školskou špeciálnou pedagogičkou Katarínou Novák organizoval učiteľ a špeciálny pedagóg Ľuboš Lukáč, ktorý je okrem iného aj autorom populárnej Logickej olympiády. Deti si mali možnosť vyskúšať súbor logických úloh zameraných na priestorový, logický, matematický úsudok a verbálne myslenie. Podľa slov Ľuboša Lukáča riešenie logických a netradičných úloh prinieslo oddych, možnosť rôznych postupov riešenia úloh, ale v neposlednom rade zábavu. Dlhodobým úsilím iniciatívy Rozumieme nadaným je, aby sa deti učili svoje riešenia pri práci zdôvodňovať a svoje postupy argumentovať.

              Dúfame, že aj v budúcnosti si budú môcť deti vyskúšať ďalšie projekty z dielne Ľuboša Lukáča a iniciatívy Rozumieme nadaným, nakoľko sa v radoch detí tešia veľkej obľube.



              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Projekt S.T.E.A.M Academy

            • Naša škola je momentálne hostiteľom žiakov a učiteľov z rumunskej školy SCOALA PROFESIONALA TIBERIU MORARIU SALVA, ktorí sú zapojení do projektu ERASMUS+. V rámci akreditácie „S.T.E.A.M Academy“ vykonávajú u nás aktivitu JOB SHADOWING - pozorujú našich učiteľov a žiakov priamo vo výchovno-vzdelávacom procese, a tiež aktívne asistujú na hodinách s cieľom skvalitniť ich vyučovací proces. V popoludňajších hodinách spoznávajú mesto Bardejov a jeho okolie.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Rozprávková noc s Andersenom 2023 a Statočný cínový vojačik

            • Žiaci 1.B, 3.A, 3.B a 4.B triedy, zo Základnej školy s materskou školou Pod Vinbargom v Bardejove, sa po roku opäť zapojili do medzinárodného projektu Noc s Andersenom 2023.
              V školskej knižnici zažili večer a noc plnú dobrodružstva a zábavy.

              Pripomenuli si život dánskeho rozprávkara H. CH. Andersena (2. apríla 1805 - 4. augusta 1875) a jeho tvorbu. Vypočuli si rozprávku Statočný cínový vojačik, ktorá bola hlavnou témou rozprávkovej noci. Porozprávali sa o osude cínového vojačika a baletky. V rozprávkovej  šifre lúštili názvy rozprávok a v čarovnom vreci ich čakali predmety, ktoré bolo potrebné rozdeliť do rozprávok. Po splnení úloh sa vybrali na nočné putovanie školou sprevádzané svetlom bateriek. Doputovali až k mape Slovenska, na ktorej museli nájsť rieky, mestá a pohoria, ktoré dostali za úlohu. Svoju šikovnosť preukázali aj pri zhotovovaní vojenských čiapok a nácviku vojenského pochodu. Samozrejme nesmela chýbať ani tanečná zábava. Túlanie sa školskými priestormi počas noci skončilo slastným spánkom medzi knihami a rozprávkovými postavami v školskej knižnici. Ranné jemné zvonenie zobudilo žiakov do ďalšieho dňa. Neostávalo im nič iné ako sa rozlúčiť s knižnicou, knihami, pobaliť si veci a vyobjímať rodičov, ktorí ich už netrpezlivo čakali.

              Samozrejme, nesmel chýbať ani Pamätný list ako spomienka na odvahu a zručnosť, ktorú preukázali počas Noci s Andersenom v škole a školskej knižnici. Žiaci našej školy vedia, že hoci žijeme v čase moderných technológií a sociálnych sietí, čítanie kníh má stále svoj význam a je vždy zábavné a moderné.

              4.B, 3.A, 3.B, 1.B, Mgr. Golecová, Mgr. Kicová, Mgr. Maťašová, Mgr. Volčková


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Okresné kolo vo florbale 2023

            • V dňoch 4.4.2023 a 5.4.2023 sa na našej škole konalo okresné kolo vo florbale. Naši žiaci a aj žiačky obsadili na turnaji zhodne 2. miesto. Blahoželáme...


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Pytagoriáda 2023 - okresné kolo

            • V dňoch 20. a 21. marca 2023 sa konalo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. V treťom ročníku bol úspešným riešiteľom Richard Trucka z 5. A triedy, ktorý sa umiestnil na štvrtom mieste a zo štvrtákov Bruno Volák zo 4. A, ktorý skončil na 10. mieste.

              V piatom ročníku zvíťazil s veľkým náskokom Richard Jurečko z 5. B triedy (na fotke nižšie) a na treťom mieste sa umiestnil Michal Malega z 5. A triedy, ktorí boli obaja úspešní riešitelia.

              V ôsmom ročníku sme mali len jedného úspešného riešiteľa na 4. mieste, a to Igora Jančíka z 8. A triedy.

              Všetkým srdečne blahoželáme!


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Finančná gramotnosť 2023

            • Učenie sa finančnej gramotnosti u detí je dôležité pre ich budúcnosť, preto existuje množstvo programov a iniciatív, ktoré sa snažia tejto téme venovať. Jednou z takýchto iniciatív je aj súťaž s názvom Finančná gramotnosť pre štvorčlenné družstvá žiakov 3. a 4. ročníka, ktorá sa konala 4. a 5. apríla 2023. Pre každé družstvo pani učiteľka Čopáková, spolu s vybranými žiakmi 8.B triedy, pripravila sériu úloh na finančnú a čitateľskú gramotnosť. Cieľom tejto súťaže je zlepšiť finančné vzdelanie detí v rámci školského prostredia a rozšíriť ich vedomosti o financiách. Finančná gramotnosť je kľúčová pre úspech v živote a zúčastnenie sa na takejto súťaži je pre žiakov skvelý spôsob, ako sa hravou formou zoznámiť s peniazmi.
              Súťaž pozostávala z niekoľkých kôl, v ktorých sa žiaci stretli s rôznymi témami a otázkami z oblasti financií. Vďaka súťaži žiaci zistia, ako rozumne nakladať s peniazmi, ako plánovať svoje výdavky, a ako vytvárať rozpočet. Súťaž tiež podporuje rozvoj kritického myslenia, logického uvažovania a komunikatívnych zručností, ktoré sú v budúcnosti dôležité nielen v oblasti finančnej gramotnosti.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • ŠKD - Popoludnie v Školskej knižnici s knihou a pozvanou hostkou pani Cidilkovou

            • Marec je mesiac knihy. Ani my, deti zo Školského klubu, sme na tento mesiac nezabudli.


              Okrem čitateľských aktivít, ktoré sme organizovali v našom oddelení, sme si pozvali medzi nás hostku. Bola ňou bývalá pani učiteľka Cidilková. Aj napriek svojmu úctyhodnému veku veľmi rada a ochotne prijala naše pozvanie. Stretnutie sa konalo dňa 29. marca o 14-tej hodine v priestoroch našej školskej knižnice. Pani Cidilková deťom prečítala rozprávku Ako šlo vajce na vandrovku. Deti pozorne počúvali, o čom svedčali aj otázky, ktoré deti pri čítaní od pani učiteľky dostávali. Po prečítaní rozprávky deti dostali úlohu. Keďže máme predo dvermi Veľkonočné sviatky, mali nakresliť veľkonočné vajíčko na vopred pripravené šablóny. Deťom išlo maľovanie pekne od ruky, každý sa usiloval, pretože v druhej časti boli vybraté najkrajšie veľkonočné vajíčka spomedzi všetkých a za snahu deti dostali sladké, čokoládové veľkonočné vajíčko od nášho hosťa. Deťom sme pomohli ešte upevniť vajíčka na špajle. Popoludnie sa všetkým veľmi páčilo. Deti si pre našu hostku pripravili poďakovanie, vlastnoručne vymaľovaný kvietok, srdiečko, jarný črepníkový kvet od vedenia školy a nás, všetkých prítomných.

              Veľmi pekne chceme pani Cidilkovej poďakovať aj touto cestou, želáme jej ešte veľa, veľa zdravia a tvorivého elánu v jej ďalšom živote.

              deti zo Školského klubu
              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.



            • Skupina učiteľov a žiakov zo ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove vycestovala do Nemecka

            • ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove už roky aktívne pôsobí v projektoch Erasmus+, či už v pozícii partnera alebo koordinátora. Pod vedením riaditeľky školy Mgr. Mileny Kravcovej na škole pracuje skúsený tím učiteľov a žiakov. Momentálne na škole máme aktívne 2 bežiace medzinárodné projekty. Jedným z nich je CITY IN PHOTO, kde sme v pozícii koordinátora. Spolupracujeme s partnermi z Nemecka (mesto Unna, región Severné Porýnie-Vestfálsko) a Turecka (Istanbul). Pracovný týždeň 27.03.2023 – 31.03.2023 sme strávili na škole v Nemecku. Máme za sebou krásne momenty, prinášame pár slov o tom, čo sme zažili...

              Skupina 6 žiakov (Katarína Mikulová, Oliver Žula, Henrich Grich, Natália Vagaská, Darina Žofajová, Gregor Šverha) a 3 učiteľov (Mgr. Petra Csuková, Mgr. Peter Vasilega, Mgr. Ján Šoltés) na vlastnej koži pocítila atmosféru medzinárodného stretnutia. Po 2 letoch (Košice – Viedeň, Viedeň - Düsseldorf) a presnom vlakovom spojení (Düsseldorf – Unna) sme zavítali na školu Werkstatt Berufskolleg. Ide o školu, ktorá má 10 rokov. V r. 2013 bola založená premenou budovy bývalej továrne na výrobu piva. Kolektív žiakov pochádza zo 17 krajín, kolektív učiteľov zo 7. Ide teda o výrazne multikultúrne prostredie, s ktorým prišli naši žiaci a učitelia do priamej konfrontácie. Po úvodnom privítaní a prehliadke školy prišli na rad projektové aktivity. Úvodné zoznamovacie hry prelomili ľady anonymity medzi žiakmi, prešlo sa k samotným cieľom projektu, a tým je prezentovať fotografiu ako obľúbené médium súčasnej mládeže. Jednotlivé workshopy počas celého týždňa viedol externý profesionál Yves zo Stuttgartu. Popri vzdelávaní sa našiel čas aj na výlety do okolia, a teda mohli sme navštíviť tieto zaujímavé miesta: samotné mesto Unna, Múzeum svetla v Unne, návšteva primátora mesta Unna (Dirk Wigant), mesto Soest, mesto Dortmund, futbalový štadión klubu Borussia Dortmund v Signal Iduna Park-u, mesto Oberhausen a atrakciu Gasometer a pod.

              Týždeň sa ukončil skvelou rozlúčkovou slávnosťou, na ktorej sa predstavili v kultúrnom programe všetci žiaci a učitelia. Keďže hudba je medzinárodným jazykom, pri klavíri v spoločenskej miestnosti si spolu zahrali a zaspievali Nemci, Turci, Slováci i Ukrajinci. Každý účastník dostal certifikát o absolvovaní mobility. Vychutnali sme si jedlo v indickej, talianskej, gréckej i nemeckej reštaurácii, všetci sme získali nové skúsenosti. To považujeme za veľmi dôležité. Naši žiaci zašli „ďalej ako na dvor“, „vyššie ako na pôjd“, a to je občas dôležité, aby človek videl veci a ľudí správnym uhlom pohľadu. Žiaci si zahraničný pobyt veľmi pochvaľovali, naskytla sa im šanca, akú nemajú možnosť bežne vo svojom živote. Šťastlivo sme docestovali domov, už sme v škole a tešíme sa na ďalšie stretnutie projektových partnerov v máji v Istanbule. Určite Vás budeme o tom informovať.

              Mgr. Ján Šoltés
              za žiakov a učiteľov


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Oznam - strava od 1.5.2023

            • Žiadame rodičov, aby žiadosť (návratku) v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa odovzdali triednemu učiteľovi v termíne do 05.04.2023 podali cez žiadosti v Edupage do 11.4.2023.

              Pozn.: Žiadosť na vyplnenie Vám bude odovzdaná cez triedneho učiteľa.
               

              • bez návratky,  čipu a poplatku réžie 3,- € / 1 mesiac nebude strava vydaná;
              • nový záujemca o stravu si vypíše zápisný lístok na stravu u vedúcej ŠJ a odovzdá žiadosť (návratku) triednemu učiteľovi podá žiadosť elektronicky cez Edupage;
              • od 01.05.2023 môže rodič poberať aj daňový bonus a stravu na dotáciu.

              Mgr. Milena Kravcová
              riaditeľka školy