• Novinky

            • Deň Ukrajiny - 26.6.2023

            • Pondelkové popoludnie bolo venované deťom z Ukrajiny, ktoré navštevujú našu školu. V spolupráci s učiteľmi si pripravili bohatý program, v ktorom nechýbalo prezentovanie miest, odkiaľ pochádzajú, školy, ktoré navštevovali, ukrajinské básničky, ale aj slovenské piesne a básne. Program následne predstavili svojim rodičom i pozvaným hosťom. Na záver vystúpenia si všetci spoločne zaspievali Červenú kalinu. Po krásnom, pútavom a emotívnom programe pani riaditeľka odovzdala deťom osvedčenia o absolvovaní kurzu Slovenský jazyk ako cudzí jazyk. Nakoniec sme si všetci pochutnali na ukrajinských a slovenských jedlách, ktoré pre tento výnimočný deň nachystali mamičky ukrajinských deti a pani učiteľky, ktoré s deťmi pracovali.

              Ďakujeme vedeniu školy za príležitosť zorganizovať Deň Ukrajiny, pani učiteľkám a pánovi učiteľovi za pomoc, prípravu a prácu s deťmi, mamičkám za chutné jedlo, pozvaným hosťom za čas, ktorý si pre nás našli, ale hlavne deťom za úžasný program, nadšenie a odhodlanie pre projekt Deň Ukrajiny.


              Fotoalbum sa otvorí po klliknutí na obrázok.
            • Oznam školskej jedálne

            • Vážení stravníci,

              oznamujeme vám, že v stredu, štvrtok a piatok tohto týždňa sa obedy budú vydávať do 12:45. Obedy od 28.6. nebude možné odhlásiť, vydáme vám ich do obedára.

              Zároveň vás žiadame uhradiť nedoplatky za stravu bankovým prevodom alebo v hotovosti do štvrtka (vrátane), nakoľko v prvý júlový týždeň budeme vyrovnávať preplatky a prípadné oneskorené bankové prevody by nemuseli stihnúť prejsť.

              vedúca jedálne

            • Medzinárodné stretnutie City In Photo v Istanbule očami N. Vagaskej

            • V týždni od 29.mája 2023 - 3.júna 2023 som sa ja aj moji piati spolužiaci (Katarína Milkulová 7.A, Oliver Žula 7.A, Henrich Grich 7.B, Gregor Šverha 9.B a Darina Žofajová 9.A) zúčastnili projektu CITY IN PHOTO v nádhernom tureckom Istanbule.

              Bolo to posledné projektové stretnutie, v ktorom sa aktivity realizovali podľa vopred stanoveného programu na 5 dní. Absolvovali sme workshopy o histórii fotografovania a jeho vývoji a o fotografii v pohybe. Mali sme veľmi pestrý program. Navštívili sme najznámejšie historické pamiatky a mestské štvrte, plavili sa loďou po Bospore a ochutnali famóznu tureckú kuchyňu.

              Istanbul v nás všetkých zanechal veľa krásnych dojmov, zážitkov a spomienok.

              Ďakujeme našej pani riaditeľke Mgr. Milene Kravcovej a našim „projektovým učiteľom“ Mgr. Petre Csukovej a Mgr. Petrovi Vasilegovi, že sme sa mohli tejto projektovej mobility zúčastniť.

              Natália Vagaská, 9.B


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Netradičné outdoorové vyučovanie v 4.B

            • "Ak mi niečo vysvetlíš - zabudnem, ak mi to ukážeš - zapamätám si, ale ak to urobím - pochopím".
               

              Vo štvrtok, 25.5., zažili žiaci 4.B triedy netradičné outdoorové vyučovanie, ktoré bolo zamerané na spoznávanie regiónu Bardejovské Kúpele. Kyslíková dráha preverila nielen naše vedomosti z prírodovedy, ale dala zabrať i našej kondičke pri plnení úloh na jednotlivých stanovištiach.
              Nové poznatky sme nadobudli aj pri prehliadke Národopisnej expozície a skanzenu - múzea ľudovej architektúry. Oboznámili sme sa s tradičnými remeslami a tradíciou kúpeľníctva v našom regióne. Návšteva skanzenu preverila naše orientačné schopnosti, prácu s mapou i zručnosť vyhľadávania informácií o jednotlivých objektoch. Všetky získané poznatky sme využili pri zhotovovaní svojich projektov a ich následnej prezentácii pred spolužiakmi.

              žiaci 4.B


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Beseda s Františkom Gajdošom, prvým Bardejovčanom v slovenskej hokejovej reprezentácii

            • František Gajdoš, prvý reprezentant Slovenska v ľadovom hokeji z okresu Bardejov, dnes zavítal na svoju základnú školu. Je absolventom práve našej ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove. Žiaci 2. stupňa si vychutnali diskusiu a urobili si s 'naším' Ferom aj spoločné foto...

              Diskusia

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Fotenie

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.