• Novinky

            • Oznam vedúcej ŠJ - odhlasovanie

            • Oznamujem všetkým stravníkom, že odhlasovanie zo stravy cez Edupage aplikáciu sme povolili do 7:30 ráno (doteraz to bolo do 13:30 predošlého dňa).
              vedúca ŠJ
            • Návšteva Kultúrneho centra v Lamii, Grécko 2023

            • Návšteva Kultúrneho centra v Lamii, kde každý tím predstavil svoju krajinu, mesto a školu. Účastníci získali certifikát od primátora mesta. Hostiteľská krajina Grécko ukázala typické grécke tance.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • 2. projektové stretnutie Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti - Grécko 2023

            • Druhé stretnutie projektového tímu Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti je v gréckom meste Lamia, neďaleko ktorého sa uskutočnila slávna bitka pri Termopylách.

              Projektový tím po schodoch vytesaných do skaly navštívil aj Sväté Meteory - druhé najvýznamnejšie a najväčšie pravoslávne mníšske centrum v Grécku.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Poďakovanie rodičom budúcich prvákov

            • Oznamujeme vám, že máme za sebou oficiálny zápis detí do 1. ročníka.

              Pripomíname vám, že neoddeliteľnou súčasťou elektronickej prihlášky je 
              tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov, ktoré vás prosíme doniesť do školy pri príležitosti prevzatia rozhodnutia o prijatí dieťaťa na vzdelávanie v základnej škole, ktoré Vám bude vydané do 15. júna 2023. Konkrétny dátum prevzatia Rozhodnutia Vám bude zaslaný na email, ktorý ste uviedli v elektronickej prihláške.

              Ďakujeme vám za prejavenú dôveru a tešíme sa na vás a vaše deti na slávnostnom otvorení školského roka 2023/2024, ktoré sa bude konať 4. septembra na školskom dvore.

              Ďakujeme smiley

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujem stravníkom, že od 1. 5. 2023 sa začínajú v našej ŠJ uplatňovať dotácie na stravu - tzv. obedy zadarmo. Preto Vám odporúčam o dodržiavanie týchto základných pravidiel:

              Základné pravidla a pripomienky:

              1. Strava zadarmo patrí len žiakovi, ktorý sa v ten deň zúčastňuje na vyučovacom procese aspoň na jednej vyučovacej hodine. Dochádzka je určená „čipnutím sa“ v dochádzkovom systéme pri vstupe do školy, prípadne kontrolou el. tr. knihy.
              2. Ak sa dieťa vyučovacieho procesu nezúčastní, je potrebné stravu odhlásiť do 7:30 hodiny ráno aktuálneho dňa telefonicky u vedúcej jedálne (0911530166), alebo neodhlásenú stravu prvý deň odobrať do obedára. Za neodhlásenú alebo odobratú stravu do obedára rodič platí výšku finančného pásma t.j. 1,50 € za 1. stupeň resp. 1,70 € za 2. stupeň, prípadne bude stiahnutá z preplatku za predchádzajúce obdobie.
              3. Prihlasovacie údaje na vyhlasovanie sú rovnaké ako doposiaľ (EDUPAGE).
              4. Žiaci, ktorí dlhodobo nemajú funkčný čipový prívesok,  SÚ POVINNÍ si ho zabezpečiť u zástupcu riaditeľky školy. Poplatok za znovuvydanie čipu je 5€. Bez čipu Vám nebudú trvalo vydávané obedy!
              5. V mesiaci MÁJ a JÚN sa organizujú školské výlety, školy v prírode a iné aktivity, preto upozorňujem na potrebu dôsledného vyhlasovania sa z obedov.

              Pre odkonzultovanie prípadných nejasnosti tel.: 0911530166

              vedúca školskej jedálne

            • Slávik Slovenska 2023 - školské kolo

            • V piatok dňa 21. apríla 2023 sa na našej škole konalo školské kolo súťaže Slávik Slovenska 2023. Zúčastnili sa ho víťazi triednych kôl. V jednotlivých kategóriách sa umiestnili a ceny získali títo žiaci:

              1. kategória:
              1. miesto – Elissa Fellegiová (2.A)
              2. miesto – Alica Kowalská (3.C)
              3. miesto – Alexandra Patkaňová (2.B)
              Cena poroty – Natália Kučová (1.A)

              2. kategória:
              1. miesto – Timea Tvardzíková (6.B)
              2. miesto – Matúš Zubrík (5.A)
              3. miesto – Alex Kmeť (6.B)
              Ocenenie poroty – Júlia Klimeková (6.C)

              3. kategória:
              2. miesto – Katarína Mikulová (7.A)

              Žiačky, ktoré obsadili prvé miesta, nás budú reprezentovať na okresnom kole Slávik Slovenska 2023.

              Srdečne blahoželáme!


              Fotoalbum sa otvorí po klliknutí na obrázok.

            • Okresné kolo vo vybíjanej 2023

            • V dňa 20.4.2023 sa naše žiačky zúčastnili okresného kola vo vybíjanej. Obsadili výborné 2. miesto. Blahoželáme...


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Zápis do 1. ročníka v šk. r. 2023/2024


            • Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

              Vážení rodičia, oznamujeme vám, že zápis detí do 1. ročníka prebieha v termíne 01.04. - 30.04.2023 podaním prihlášky:

              1.) elektronicky – zákonný zástupca využije možnosť online prihlášky (pozri ELEKTRONICKÁ PRIHLÁŠKA v hornej lište - aktívne od 1.4.),
              2.) osobnou návštevou zákonných zástupcov s dieťaťom v škole v čase zápisu,
              3.) poštou – zákonní zástupcovia vyplnia a podpíšu prihlášku, ktorú odošlú poštou.

              Viac info: https://podvinbargom.edupage.org/a/zapis-prvakov-2023

            • Otvorená hodina Anglického jazyka v 1.A

            • Dňa 21.4.2023 sa v 1.A triede konala otvorená hodina Anglického jazyka. Hodinu viedla lektorka a autorka učebníc The Magic Kingdom 1, 2 z vydavateľstva TAKTIK, PaedDr. Eva Lange, PhD.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Deň učiteľov 2023

            • Dňa 30.3.2023 sme si spolu aj s učiteľmi dôchodcami, ktorí učili na našej škole, pripomenuli  sviatok všetkých učiteľov - 28. marec Deň učiteľov. Na milom stretnutí sa učiteľom prihovorili, poďakovali za ich prácu, vytrvalosť, trpezlivosť a pripravili pre nich pekný program žiaci našej školy.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • MŠ - Fotoreporty z aprílových aktivít

            • Odovzdávanie medailí za korčuľovanie (apríl 2023)

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Návšteva mestskej knižnice (apríl 2023)

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
            • Maľovanie pieskom

            • Dňa 13.4.2023 sme na I. stupni vyskúšali novú výtvarnú techniku "maľovanie pieskom" pod vedením pani Kostarovej...


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Hodiny logického myslenia na našej škole 2023

            • Vo štvrtok 13.4.2023 si mali možnosť žiaci 3. - 6. ročníkov preveriť svoje schopnosti v logickom myslení a zapojiť sa tak do projektu iniciatívy Rozumieme nadaným, ktorý na našej škole v spolupráci so školskou špeciálnou pedagogičkou Katarínou Novák organizoval učiteľ a špeciálny pedagóg Ľuboš Lukáč, ktorý je okrem iného aj autorom populárnej Logickej olympiády. Deti si mali možnosť vyskúšať súbor logických úloh zameraných na priestorový, logický, matematický úsudok a verbálne myslenie. Podľa slov Ľuboša Lukáča riešenie logických a netradičných úloh prinieslo oddych, možnosť rôznych postupov riešenia úloh, ale v neposlednom rade zábavu. Dlhodobým úsilím iniciatívy Rozumieme nadaným je, aby sa deti učili svoje riešenia pri práci zdôvodňovať a svoje postupy argumentovať.

              Dúfame, že aj v budúcnosti si budú môcť deti vyskúšať ďalšie projekty z dielne Ľuboša Lukáča a iniciatívy Rozumieme nadaným, nakoľko sa v radoch detí tešia veľkej obľube.



              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Projekt S.T.E.A.M Academy

            • Naša škola je momentálne hostiteľom žiakov a učiteľov z rumunskej školy SCOALA PROFESIONALA TIBERIU MORARIU SALVA, ktorí sú zapojení do projektu ERASMUS+. V rámci akreditácie „S.T.E.A.M Academy“ vykonávajú u nás aktivitu JOB SHADOWING - pozorujú našich učiteľov a žiakov priamo vo výchovno-vzdelávacom procese, a tiež aktívne asistujú na hodinách s cieľom skvalitniť ich vyučovací proces. V popoludňajších hodinách spoznávajú mesto Bardejov a jeho okolie.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Rozprávková noc s Andersenom 2023 a Statočný cínový vojačik

            • Žiaci 1.B, 3.A, 3.B a 4.B triedy, zo Základnej školy s materskou školou Pod Vinbargom v Bardejove, sa po roku opäť zapojili do medzinárodného projektu Noc s Andersenom 2023.
              V školskej knižnici zažili večer a noc plnú dobrodružstva a zábavy.

              Pripomenuli si život dánskeho rozprávkara H. CH. Andersena (2. apríla 1805 - 4. augusta 1875) a jeho tvorbu. Vypočuli si rozprávku Statočný cínový vojačik, ktorá bola hlavnou témou rozprávkovej noci. Porozprávali sa o osude cínového vojačika a baletky. V rozprávkovej  šifre lúštili názvy rozprávok a v čarovnom vreci ich čakali predmety, ktoré bolo potrebné rozdeliť do rozprávok. Po splnení úloh sa vybrali na nočné putovanie školou sprevádzané svetlom bateriek. Doputovali až k mape Slovenska, na ktorej museli nájsť rieky, mestá a pohoria, ktoré dostali za úlohu. Svoju šikovnosť preukázali aj pri zhotovovaní vojenských čiapok a nácviku vojenského pochodu. Samozrejme nesmela chýbať ani tanečná zábava. Túlanie sa školskými priestormi počas noci skončilo slastným spánkom medzi knihami a rozprávkovými postavami v školskej knižnici. Ranné jemné zvonenie zobudilo žiakov do ďalšieho dňa. Neostávalo im nič iné ako sa rozlúčiť s knižnicou, knihami, pobaliť si veci a vyobjímať rodičov, ktorí ich už netrpezlivo čakali.

              Samozrejme, nesmel chýbať ani Pamätný list ako spomienka na odvahu a zručnosť, ktorú preukázali počas Noci s Andersenom v škole a školskej knižnici. Žiaci našej školy vedia, že hoci žijeme v čase moderných technológií a sociálnych sietí, čítanie kníh má stále svoj význam a je vždy zábavné a moderné.

              4.B, 3.A, 3.B, 1.B, Mgr. Golecová, Mgr. Kicová, Mgr. Maťašová, Mgr. Volčková


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Okresné kolo vo florbale 2023

            • V dňoch 4.4.2023 a 5.4.2023 sa na našej škole konalo okresné kolo vo florbale. Naši žiaci a aj žiačky obsadili na turnaji zhodne 2. miesto. Blahoželáme...


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Pytagoriáda 2023 - okresné kolo

            • V dňoch 20. a 21. marca 2023 sa konalo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. V treťom ročníku bol úspešným riešiteľom Richard Trucka z 5. A triedy, ktorý sa umiestnil na štvrtom mieste a zo štvrtákov Bruno Volák zo 4. A, ktorý skončil na 10. mieste.

              V piatom ročníku zvíťazil s veľkým náskokom Richard Jurečko z 5. B triedy (na fotke nižšie) a na treťom mieste sa umiestnil Michal Malega z 5. A triedy, ktorí boli obaja úspešní riešitelia.

              V ôsmom ročníku sme mali len jedného úspešného riešiteľa na 4. mieste, a to Igora Jančíka z 8. A triedy.

              Všetkým srdečne blahoželáme!


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.