• Novinky

            • 4. projektové stretnutie v talianskej Pise

            • Ďalšie stretnutie projektových partnerov v rámci projektu Erasmus+ "Digital competences and reading skills" hostí mesto Pisa v Taliansku.

              Aktivity začali otváracou ceremóniou, na ktorej sa programovo podieľali všetky zúčastnené krajiny (Španielsko, Slovensko a Taliansko). V popoludňajších hodinách sme sa napriek nepriaznivému počasiu kochali miestnymi kultúrnymi pamiatkami (Šikmá veža v Pise, Katedrála
              v Pise, citorín Camposanto).

              Pokračovaním talianskeho týždňa sme na druhý deň navštívili hosťujúcu školu Instituto Comprensivo Toniolo, kde sme sa oboznámili so vzdelávacím systémom v Taliansku. Knižnice, knihy, čitateľská gramotnosť sa stali hlavnou témou dňa. Popoludní sme pri potulkách Pisou obdivovali dielo Tuttomondo od Keitha Haringa. Deň sme zakončili ako inak umením a to Rossiniho operou Il barbiere di Siviglia (Holič zo Sevili).

              Nasledujúce dopoludnie boli naši žiaci súčasťou vyučovacieho procesu, kde prezentovali náš jazyk v rodine európskych jazykov prezentovaním nášho mesta, našej kultúry a gastronómie. Popoludnie sme strávili na konskom záprahu v prírodnej rezervácii Riserva Naturale Lame di Fuori.

              Včera nás očarila nádherná Florecia svojou nekonečnou krásou a umením. Navštívili sme niekoľko známych historických pamiatok, ktoré stáročia svojou vznešenosťou a majestátnosťou vyrážajú dych. Naše oči očarili Palazzo Pitti, Ponte Vecchio, Organissanti, Basilica Santa Maria Novella, Baptistry a Florence's Duomo and Giotto Bell Tower. Po rýchlom obede sme sa sviežili pravou talianskou zmrzlinou. S Talianskom sme sa večer rozlúčili tradične po taliansky - pizzou.

              Arrivederci Taliansko!


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • TEAMBUILDING pracovníkov ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Poľsku

            • Znakom vyspelých kolektívov je, že sa jeho členovia vedia stretnúť aj mimo pracoviska. Patrí to k "podnikovej kultúre" školy 🙂. Kolektív ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove sa dňa 20. 10. 2023 stretol v poľskej Krynici, v hoteli BELMONTE. V kongresovej sále si plejádu zaujímavých aktivít pripravil Mgr. Tomáš Trembáč, školský psychológ, člen podporného tímu. Priestory školy sme na chvíľu vymenili za "iné" priestory, čo občas človeku určite prospeje. Po obede, ktorým sa oficiálna časť skončila, si svoj voľný čas zmanažovali jednotliví členovia nášho kolektívu vo vlastnej réžii: pri šálke kávy, prechádzkou v meste alebo v hotelovom bazéne. Zregenerovali sme sa - bolo nám výborne 🙂.

              Mgr. Milena Kravcová
              riaditeľka ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Zber papiera - nie kartón

            • Ďakujeme všetkým žiakom a rodičom, ktorí sa zapájajú do zberu papiera na našej škole. Chceme vás ale poprosiť, aby ste neprinášali kartóny, ďakujeme.


            • Plavecký kurz 4.A, 4.B, 4.C (2023)

            • V dňoch od 6.10. do 19.10.2023 sa žiaci 4. A,B,C triedy zúčastnili plaveckého kurzu na plavárni ZŠ Vinbarg. Žiaci si počas celého týždňa zlepšovali svoje plavecké zručnosti v plaveckých štýloch kraul a prsia. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najväčšiu radosť mali z pobytu vo vode, čo bolo vidieť aj na ich tvárach. Žiaci pristupovali k tréningu veľmi svedomito a usilovne.

              Veľké poďakovanie patrí inštruktorom Mgr. Z. Slezákovej a Mgr. J. Krochtovi.
              Tešíme sa na pokračovanie kurzu.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • 20. 10. 2023 (PIATOK) – ZŠ s MŠ Pod Vinbargom – MIMO PREVÁDZKY

            • Vážení rodičia a žiaci,

              na základe rozhodnutia vedenia ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove dňa 20. 10. 2023 (piatok) bude ZŠ s MŠ Pod Vinbargom MIMO PREVÁDZKY. V tento deň sa ruší vyučovanie, týka sa to všetkých zložiek našej školy:

               

              • materskej školy,
              • základnej školy,
              • školského klubu (ŠKD),
              • školskej jedálne.


              Všetci pracovníci školy sa v daný deň zúčastnia tzv. TEAMBUILDINGU.

              Do školy sa opäť všetci vrátime 23. 10. 2023 (pondelok).
              Ďakujem Vám za pochopenie.

              S úctou

              Mgr. Milena Kravcová
              riaditeľka ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove

            • Prišlo nám...



            • Vážená pani riaditeľka,
              milí dobrovoľníci, žiaci a študenti,

              ďakujeme Vám za pomoc a spoluprácu pri celoslovenskej verejnej zbierke Biela pastelka 2023. Aj vďaka Vášmu nasadeniu a ochote sa nám podarilo v Prešovskom kraji vyzbierať nádhernú sumu 36 291,02 €!

              Dobrovoľníci z Vašej školy vyzbierali sumu: 164,35 eur

              ĎAKUJEME!

              Výnos verejnej zbierky Biela pastelka je určený na pomoc tým, ktorí stratili zrak a snažia sa s touto ťažkou situáciou vyrovnať. Svojím zapojením ste tak priamo pomohli ľuďom so zrakovým postihnutím, ktorí žijú vo Vašom meste, okrese či kraji.
                
              Poďakovanie patrí v prvom rade Vám, milí žiaci, študenti a učitelia, ktorí ste sa rozhodli zapojiť do Bielej pastelky a aktívne ste oslovovali darcov na Vašej škole či v uliciach. Veríme, že to pre Vás bola zaujímavá skúsenosť. Ďakujeme aj vedeniu Vašej školy za podporu, spoluprácu a pomoc s koordináciou zbierky.

              V mene zrakovo postihnutých spoluobčanov Vám ďakujeme a prajeme veľa dobrého do ďalších dní.

            • Sme čitateľmi knižnice

            • V septembri sa prváci zúčastnili slávnostného zápisu za čitateľa knižnice. Príjemné podujatie každoročne organizuje Okresná knižnica Dávida Gutgesela. Pracovníčky knižnice pre nich pripravili zaujímavý program, žiaci sa dozvedeli, aké služby knižnica poskytuje, aj informácie o knižnom fonde. V závere si prevzali preukaz a medailu čitateľa.

              Veríme, že si naši prváčikovia budú vypožičiavať knihy s pravidelnosťou a svet detských kníh im bude prinášať iba radosť.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.