• Novinky

            • Falošné správy a dezinformácie, IKT a sociálne médiá či Prevrátená trieda

            • To boli hlavné témy kurzu, ktorého sa zúčastnili šiesti učitelia školy sa v rámci projektu „Digitálne kompetencie & čitateľské zručnosti“ v sektore školského vzdelávania zamestnancov v talianskej Kalábrii v termíne od 16. júla do 22. júla 2023. Počas kurzu sa jednotliví učitelia venovali témam ako IKT a sociálne médiá v škole, Prevrátená trieda a Falošné správy a dezinformácie. Všetky témy sú veľmi aktuálne, keďže dnešná mládež veľa času trávi práve na sociálnych sieťach. Tie sú samozrejme dôležité v každodennom živote, ale musíme sa naučiť ich správne používať, rozlišovať, čo je pravda, čo polopravda a čo je falošná správa. Mnohé weby sú účelovo vytvorené s určitým cieľom, ktoré môžu získavať od mladých, ale aj starších ľudí citlivé informácie, čoho svedkami sme veľmi často.
              Prevrátená trieda v angličtine „flipped learning” či “flipped classroom“ predstavujú modernú metódu vyučovania prostredníctvom online videí a následnej diskusie v “offline” triede. Klasická priama výučba je presunutá zo školských tried do online prostredia, čo umožňuje žiakom naučiť sa preberané učivo doma cez inštruktážne videá a prezentácie.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Okresné majstrovstvá v aquathlone 2023

            • 27.6.2023 sa naši žiaci zúčastnili okresných majstrovstiev v aquathlone (plávanie a beh). Umiestnili sa nasledovne: 2. miesto - René Ryzner, 6.C a 3. miesto - Eliška Sendeková, 8.A. Žiakom blahoželáme.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.