• Novinky

            • Miss bábika 2023

            • Aj tento školsky rok naše prváčky a druháčky súťažili v starostlivosti o svoje bábiky v súťaži Miss bábika 2023. Po predstavení svojej bábiky každá z nich svojmu „dieťatku“ zaspievala uspávanku. Porota pozorne sledovala celé dianie, hodnotila samostatný prejav, vystupovanie aj spev.

              1. miesto a titul Miss bábika 2023 získala Alexandra Hana Patkaňová z 2.B, 2.miesto a 1. vicemiss bábika sa stala Elissa Fellegiová z 2.A triedy a 3. miesto a titul 2. vicemiss bábika získala Natália Kučová z 1.A. Ostatné súťažiace získali krásne 4. miesto.

              Víťazkám blahoželáme!


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Workshop o finančnej gramotnosti

            • Vraví sa, že čo sa raz v škole naučíš, akoby si dvakrát v živote našiel. A platí to dvojnásobne, pokiaľ sa jedná o finančnú gramotnosť, bez ktorej sa v živote už len ťažko zaobídeme. Preto sme ani chvíľu neváhali, keď sme sa dozvedeli, že Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove organizuje dňa 22. 2. 2023 pre žiakov deviateho ročníka Workshop zameraný na získanie informácií a kompetencií v oblasti finančnej gramotnosti prostredníctvom zaujímavých aktivít, cvičení a aplikácií.

              Súčasťou workshopu boli aj rôzne pribežné testy, pomocou ktorých si žiaci mohli overiť novozískané poznatky. Naši žiaci z 9. B triedy – Juliana Brezovská, Sofia Sokolová a Richard Marchevský sa najlepšie popasovali so zadanými úlohami ohľadom rodinného rozpočtu, počítania inflácie, plánovania dovolenky a podobne, a „uchmatli si“ prvé miesto.

              Gratulujeme!


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Aktuálne z projektu

            • Naša ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove momentálne organizuje týždeň v projekte Erasmus+. Naši hostia z Grécka, Talianska a Španielska pracujú na rôznych aktivitách, ktoré sú zamerané na rozvoj čítania ako kľúčovej schopnosti pri vzdelávaní. V rámci programu sme navštívili aj plaváreň pri ZŠ Wolkerova v Bardejove. Chceme veľmi pekne poďakovať primátorovi mesta MUDr. Borisovi Hanuščakovi, vedúcemu Odboru školstva a kultúry Mgr. Renému Semanišinovi a konateľke Bardtermu Ing. Márii Vaňkovej za ústretovosť. Ďakujeme aj za milé prijatie v obradnej sieni MsÚ.

              Mgr. Milena Kravcová, riaditeľka ZŠ s MŠ Pod Vinbargom
              v mene celého medzinárodného zloženia


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Predajná výstava vydavateľstva USBORNE

            • Radi by sme vás informovali, že dňa 20. a 21. februára 2023 v čase od 8.00 do 15.00 hod. sa na našej škole predstaví jedno z najznámejších britských vydavateľstiev USBORNE so svojimi jedinečnými knihami priamo z Anglicka. Predajná výstava bude v učebni ANJ na prízemí - učebňa p.uč Vagaskej. Ceny kníh sú od 8 € do 13,50 €. Za výťažok z predaja škola dostane  knihy od tohto vydavateľstva úplne zdarma. Vopred Vám ďakujeme, že zakúpením kníh prispejete k rozšíreniu knižného fondu našej anglickej knižnice.

              Knižnú ponuku vydavateľstva si môžete pozrieť tu:
              https://usborne.com/browse-books/

              Facebooková stránka:
              https://www.facebook.com/emmkabooks/

            • Medzinárodný projekt Erasmus+ "Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti"

            • Zdravíme žiakov, rodičov i všetkých priaznivcov ZŠ s MŠ Pod Vinbargom.

              Naša škola sa už roky zapája do medzinárodných projektov Erasmus+. Vnímame to ako šancu pre našich žiakov konfrontovať sa aj v medzinárodnom meradle so zahraničnými rovesníkmi, zlepšiť si angličtinu v reálnych komunikačných situáciách na vlastnej koži. 

              ZŠ s MŠ Pod Vinbargom momentálne koordinuje medzinárodný projekt Erasmus+ „Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti“. Našimi partnermi v projekte sú školy z Chorvátska, Grécka, Talianska, Španielska a Turecka. V rámci projektových aktivít sa na Vás obraciame s prosbou. 

              Z piatich návrhov (Chorvátsko, Grécko, Taliansko, Slovensko a Španielsko) sa vyberie logo s najvyšším počtom hlasov. Práve to víťazné logo sa stane oficiálnym logom celého projektu. Internetové hlasovanie je už spustené. Preto Vás s úctou prosíme o trošku Vášho voľného času – kliknite na link a vyberte  logo, ktoré je podľa Vás to najkrajšie:

              https://forms.gle/iJn5w8yYFdRHsQiG7

              Vopred Vám veľmi pekne ďakujeme.

            • Prvé stretnutie v rámci projektu Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti



            • V týždni od 20. 02. do 24. 02. 2023 na pôde našej ZŠ s MŠ Pod Vinbargom privítame zahraničných partnerov zo Španielska, Grécka a Talianska. Čaká nás prvé stretnutie partnerov v rámci projektu Erasmus+ s názvom "Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti". Ostatní projektoví partneri (Chorvátsko a Turecko) sa do Bardejova nedostavia, s nimi sa uvidíme na neskorších mobilitách v zahraničí. Samozrejme, že poskytneme bližšie INFO z tejto medzinárodnej atmosféry. 🙂

            • Pozvánka

            • Milí učitelia, rodičia a žiaci,

              14. február je Medzinárodným dňom darovania knihy. Preto sme sa rozhodli pre akciu „DARUJ KNIHU, DARUJ DEŤOM RADOSŤ!“ Akcia bude prebiehať na prízemí a 1. poschodí, kde vás budú čakať knižní škriatkovia od 1 do 5. vyučovacej hodiny. Tam môžete doniesť knihy, ktoré vám zavadzajú, nepotrebujete ich a padá na nich prach. Dajte im nový život!


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Výzva s názvom Desiata bez odpadu

            • Centrum environmentálne a etickej výchovy v projekte EKOALARM vyhlasuje výzvu pre školy Desiata bez odpadu. Ide o výrazné zníženie množstva odpadu. Naša škola sa zapája do tejto výzvy - od 6.2. do 17.2.2023 žiaci by mali doniesť desiatu v desiatových boxoch bez odpadu (olúpané ovocie, keksík bez obalu...)

              Po 27.2. sa projekt vyhodnotí - ak budeme úspešní a vylosovaní, dostanú žiaci vecné odmeny.


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • YPSILON - slovina je hra (2022/2023)

            • YPSILON je zábavná celoslovenská súťaž pre žiakov základných škôl, v predmete slovenský jazyk a literatúra. Aj žiaci našej školy sa zapojili do tejto súťaže a 24.11.2022 si overili svoje vedomosti, ktoré si mohli porovnať aj s vedomosťami svojich rovesníkov z iných škôl.

              Najúspešnejším žiakom našej školy bol Samuel Sendek z 1.B.

              Všetkým súťažiacim gratulujeme.


              Fotoalbum sa otvorí po klliknutí na obrázok.

            • Všetkovedko 2022/2023

            • Dňa 30.11.2022 sa naši žiaci druhého až ročníka zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko. V januári 2023 sa tešili z výsledkov a cien. Z 13 žiakov 8 získalo titul Všetkovedkov učeň a 5 získalo titul Všetkovedko. Najúspešnejšími žiakmi boli:

              Dzambová Soňa (2.A)
              Kapecová Miriam (4.A)
              Gduľová Zoja (4.A)
              Maceková Lea (4.B)
              Choma Teodor (4.B)

              Všetkým súťažiacim gratulujeme a želáme veľa úspechov v ďalšom ročníku súťaže.

              https://photos.app.goo.gl/69YgRBAGGuoctJ9E6
              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku (19.01.2023)

            • Táto súťaž má svoju 33-ročnú tradíciu. Do akcie sa zapojilo spolu 28 žiakov, víťazov jednotlivých školských kôl z celého okresu Bardejov. Ako tradične, súťažilo sa v 2 kategóriách.

              Kategória 1A (žiaci 5. – 7. ročníka):
              - spomedzi 13 žiakov sa náš žiak Peter Klimek (7. A) umiestnil na 6. mieste.

              Kategória 1B (žiaci 8. a 9. ročníka):
              - spomedzi 15 žiakov sa naša žiačka Natália Vagská (9. B) umiestnila na 3. mieste.

              Obom žiakom gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy na okresnej úrovni. V ďalšom osobnom i študentskom živote prajeme všetko dobré!

              Mgr. Šoltés Ján
              predseda OK O ANJ


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Oznam - AG testy

            • Vážení rodičia,
              v dňoch 30.1. - 31.1.2023 (PO-UT) v čase 7:00 - 16:30 budeme na vrátnici školy vydávať AG testy pre žiakov. Prosíme tých z Vás, ktorí mate záujem, aby ste si prišli prevziať testy pre Vaše deti, nakoľko pri prevzatí testu musí byť prítomný zákonný zástupca žiaka, ktorý test preberá na protipodpis. Po vyhradenom termíne sa už testy nebudú vydávať. Ďakujeme za porozumenie.

            • Lyžiarsky kurz Mraznica - Hnilčík 2023

            • Prinášame vám zopár záberov z prebiehajúceho lyžiarskeho kurzu, ktorého sa účastnia žiaci 8.ročníka, a to v lyžiarskom stredisku Mraznica - Hnilčík od 23.1.- 27.1.2023.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.