• Novinky

            • Turnaj v prehadzovanej - okresné kolo 2022

            • Dňa 25.11.2022 sa uskutočnilo okresné kolo turnaja v prehadzovanej. Náš tím v zložení Henrich Grich, Dávid Basár, Tadeáš Semhric, Daniel Mézeš, Simona Šoltisová, Natália Kotuľáková, Sára Stachová a Adela Belejčáková obsadil 3. miesto. Gratulujeme!



              Fotoalbum sa otvorí po klliknutí na obrázok.

            • Expert Geniality Show 2022

            • 30. novembra 2022 sa aj naša ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove zapojila do celoslovenskej vedomostnej súťaže Expert Geniality Show (viac INFO na https://sutazexpert.sk). Žiaci, ktorí sa do súťaže prihlásili dobrovoľne, si zmerali svoje vedomosti so svojimi rovesníkmi z celého Slovenska. Témy ako Päť jazykov kultúry, Ako funguje svet, Od Dunaja k Tatrám, Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody, Do you speak English?, Góly, body, sekundy sú výzvou na všeobecný prehľad. Všetko v živote je skúsenosť, aj táto súťaž pre našich žiakov. Uvidíme, ako sa umiestnia v celkovom poradí v celoslovenskom meradle...

              Mgr. Ján Šoltés


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • iBobor 2022

            • V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras (tento názov sa používa aj v angličtine na medzinárodných podujatiach) a po slovensky Informatický bobor.

              Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

              V školskom roku 2022/2023 sa do súťaže iBobor zapojilo 124574 žiakov z celého Slovenska. Súťaž sa konala v dňoch 7. – 11. novembra 2022, zúčastnilo sa jej 135 žiakov našej školy v 4. kategóriách.

              1. kategória (2.- 3. ročník) Drobec - súťažilo 81 žiakov:
              Úspešní riešitelia: Soňa Dzambová 2.A, Milan Vašičko 3.C, Ester Kaščáková 2.B, Michaela Billá 3.C, Rebeka Dzugasová 2.B, Nina Humeniková 3.C, Liam Banas 2.B, Ella Mlynaričová 2.A

              2. kategória (4.- 5. ročník) Bobrík - súťažilo 36 žiakov:
              Úspešní riešitelia: Sára Hankovská 5.B, Teodor Choma 4.B, Richard Jurečko 5.B, Mateo Banas 4.A

              3. kategória (6.- 7. ročník) Benjamín - súťažilo 15 žiakov:
              Úspešný riešiteľ: Karin Želinská 7.A, Katarína Mikulová 7.A, Ondrej Kukulský 7.A, Adela Belejčáková 7.A, Adam Lastivka 7.A, Michaela Mišíková 7.A

              4. kategória (8.- 9. ročník) Kadet - súťažili 3 žiaci:
              Úspešný riešiteľ: Roman Chovan 8.D

              Úspešní riešitelia sú žiaci, ktorí získali viac ako 50%. Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme!


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice topánok?

            • Potešme aj tieto Vianoce seniorov po celom Slovensku darčekom, ktorý zohreje pri srdci Vás aj ich. Naplňme spoločne krabice plné lásky. Mali by obsahovať z každého troška:


              - niečo sladké (keksy, čokoláda)
              - niečo slané (tyčinky, krekry)
              - niečo teplé (čaj, horúca čokoláda)
              - niečo mäkké (rukavice, ponožky)
              - niečo voňavé (sprchový gél, parfém)
              - niečo na zábavu (knižka, krížovky)
              - niečo zo srdca (ručne vyrobená pohľadnica, nakreslený obrázok, anjelik)


              Túto dobrovoľnú krabicu lásky vytvoríme spoločne. Môžeš doniesť aspoň jednu z týchto vecí zo zoznamu a spolu vytvoríme krabicu lásky.


              Milí rodičia, žiaci a priatelia dobra! Na našej škole sme aj tento rok vyhlásili zbierku pre seniorov, ktorá je celoslovenskou výzvou a v dňoch 22.11.2022 - 4.12.2022 môžete balíček lásky nosiť svojim triednym učiteľom alebo p. uč. Csukovej do knižnice.


              V mene seniorov ďakujeme za Vašu dobrovoľnú krabičku plnú lásky.

            • Boli sme v divadle...

            • Dňa 10.11.2022 sa žiaci 2., 3. a 4. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia Medovníkový domček v Divadle Jonáša Záborského v Prešove. Tú každému známu rozprávku o Janíčkovi, Marienke a ježibabe z domčeka v lese nám herci prešovského divadla zahrali celkom inak, ako ju všetci poznáme. Bol to rozprávkový príbeh o žiakovi Floriánovi, ktorý poplietol známu rozprávku bratov Grimmovcov. Páčilo sa nám spracovanie príbehu, krásne prostredie aj výborní herci. Zaujímavé predstavenie plné smiechu a dobrej nálady sa skončilo obrovským potleskom.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Bardstar 2022

            • Dňa 26. 10. 2022 sa v koncertnej sále ZUŠ M. Vileca konal 1. ročník súťaže v speve populárnej piesne BARDSTAR 2022. Zúčastnili sme sa jej ako publikum, ktoré prišlo potleskom podporiť mladé talenty, no najmä jednu zo súťažiacich, našu spolužiačku Adelu Belejčákovú. Spolu s ostatnými divákmi sa nám podarilo vytvoriť perfektnú atmosféru, čo ocenil aj predseda poroty Peter Bič. Ďalším členom poroty bola aj speváčka z kapely Peter Bič Projekt Viktória Vargová. Záver tohto podujatia nám veľmi spríjemnili svojimi skladbami ,,Hlava“ a ,,Čoskoro“.

              žiaci 7.A a 7.C


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.


            • MŠ - Októbrové aktivity

            • Deň jablka


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.



              Úcta k starším


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.






              Najkrajší tekvicový škriatok


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.



              Deň materských škôl


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.









              Dopravné ihrisko


              Fotzoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok

            • Oznam pre rodičov detí stravujúcich sa v ŠJ

            • Vážení rodičia, žiadame Vás, aby ste v nasledujúcich dňoch pre odhlásenie svojich detí z obeda nevolali, ale poslali SMS. Alebo ideálne odhlásili dieťa zo stravy prostredníctvom aplikácie Edupage v sekcii Jedálny lístok. Ďakujem.

              vedúca ŠJ

            • Deň jablka s prvákmi a druhákmi

            • Dňa 21.10. sme spolu s prvákmi a druhákmi oslávili Deň jablka a to rôznymi aktivitami, ako sú kreslenie, lepenie, strihanie, maľovanie, ochutnávanie kyslých i sladkých jabĺk, ale ako môžete vidieť aj na fotografiách, niekde sa aj pieklo. Koláče, muffiny, palacinky rozvoniavali triedami. Žiaci ochutnali aj tradičný jablkový džús alebo jablčný mušt. Všetci dobre vedeli, že jabĺčka sú veľmi vzácne, poskytujú nám veľký zdroj vitamínov, ktoré by sme mali prijímať, aby sme predchádzali chorobe. Žiaci boli šťastní a užili si tento deň. Sami sa presvedčte ako to vyzeralo.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Dubnícke bane - najstaršie opálové bane na svete

            • Krásne jesenné počasie nás včera (20.10.2022) vylákalo na návštevu najstarších opálových baní na svete. Rozprestierajú sa medzi obcami Zlatá Baňa a Červenica a sú známe aj ako Dubnícke bane. Žiaci 7.B, 8. B a pár deviatakov tak mohli nahliadnuť do hlbín zeme a spoznať svet vzácneho opálu. O tom, že sa im prehliadka páčila, svedčilo množstvo otázok , ktoré kládli svojim sprievodcom, len aby sa dozvedeli ešte viac zaujímavostí o poklade v Slanských vrchoch.



              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Školské kolo Olympiády zo SJL pre 8. a 9. ročník

            • Dňa 13.10. sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo SJL pre 8. a 9. ročník. Deviati usilovní žiaci si preverili svoje znalosti v gramatickom teste a vyskúšali si zručnosti v transformácii textu a rečníckom umení. Svoju snahu, vedomosti a zručnosti premenili na výsledky a následné umiestnenie takto:

              1. miesto: Paulína Jackaninová 9.A
              2. miesto: Laura Verčimáková 8.A
              3. miesto: Darina Žofajová 9.A
              4. miesto: Nina Smoleňová 8.A


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Cezpoľný beh, Malcov - 14.10.2022

            • Dňa 14.10.2022 sa v Malcove konala súťaž v cezpoľnom behu. Naši starší žiaci sa umiestnili následovne:
              1. miesto - Sára Čechová
              5. miesto - Karin Želinská
              2. miesto - Oliver Kotvan
              1. miesto družstvá - Karin Želinská, Sára Čechová

              Gratulujeme!


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Slávnostné pasovanie prvákov 2022

            • Dňa 12. októbra popoludní za krásneho slnečného počasia sa na školskom dvore zišlo množstvo ľudí: samotných prvákov, ich rodičov i starých rodičov. Prítomných príhovorom privítala pani zástupkyňa riaditeľky školy PaedDr. Daniela Remetová. Následne si od p. Mgr. Jána Šoltésa vypočuli, čo musia deti absolvovať, aby mohli byť pasované za prvákov a prváčky. 

              Hneď prvou aktivitou bolo prejsť Zlatou bránou, počas toho zaspievať pesničku. Následne ich dvaja maskoti v podobe tučniakov spolu s rodičmi sprevádzali rozprávkovými krajinami Písmenkovo, Číselkovo, Športovkovo, Šikulkovo, Zajkovo a Silákovo, v ktorých plnili predpísané úlohy.  Niektoré disciplíny sa vyžadovali šikovnosť žiaka, v iných pomáhali aj mama či otec. Za každú splnenú úlohu dostal žiačik pečiatku do preukazu. A kto mal všetkých šesť, šiel si vybrať sladkú odmenu v podobe kakaového závinu, a uhasiť svoj smäd teplým čajíkom.

              Keďže všetci prváci svoje úlohy v rozprávkových krajinách splnili, pred pasovaním ich čakala posledná úloha: p. učiteľ Šoltés slávnostne prečítal sľub prváka, ktorý všetci žiaci hromadne zopakovali. Po tomto kolektívnom sľube prvákov už nič nebránilo tomu, aby pani zástupkyňa PaedDr. Daniela Remetová oficiálne pasovala každého prítomného žiaka za oficiálneho prváka našej školy. Každý pasovaný prvák dostal odznak prváka, pasovací dekrét a kvietok "Už som veľký prvák". To bolo detskej radosti!

              Už pasovaní prváci sa následne presunuli v sprievode svojich triednych učiteliek do vedľajšieho parku v areáli našej školy, kde spoločne aj tento rok zasadili svoj strom prvákov. Ten ich bude sprevádzať počas celého štúdia na našej škole. Počas sadenia stromu si všetci zaspievali. Tým sa skončila oficiálna časť vydareného popoludnia.

              Touto cestou chceme poďakovať všetkým zúčastneným, kolegom asistujúcim pri aktivitách, Ing. Dušanovi Kučovi za fotoreport, a špeciálne našim kuchárkam pod vedením p. vedúcej ŠJ za chutný kakaový závin a čaj, ktoré doplnili energiu po aktivitách. Veríme, že pre všetkých to bol nezabudnuteľný zážitok a že sa táto akcia vydarí aj o rok. Pozývame vás pozrieť si fotoalbum:


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Žiaci 4. ročníka na návšteve hvezdárne a planetária v Prešove

            • Dňa 11. 10. 2022 žiaci 4. ročníka navštívili Hvezdáreň a planetárium v Prešove. Cieľom exkurzie bolo získať poznatky z astronómie, ponúknuť zaujímavé a netradičné pohľady na vesmír a hviezdnu oblohu.

              V prednáškovej sále hvezdárne si pozreli film o slnečnej sústave. Prostredníctvom pútavého výkladu získali predstavu o pohyboch Zeme, o Slnku a planétach slnečnej sústavy, pochopili príčiny striedania dňa a noci, aj ročných období.

              Po skončení filmu prešli do planetária, usadili sa do pohodlných kresiel a ocitli v náručí hviezdnej oblohy. Na umelej oblohe pozorovali hviezdy a ich zoskupenie.

              Exkurzia bola zaujímavá a poučná, domov odchádzali plní dojmov a nových skúseností.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.