• Novinky

          • Šlabikáre učia celý svet
            • Šlabikáre učia celý svet

            • Dňa 29. 03. 2019 si žiaci 1.A, 1.B a 4.C  pozreli výstavu pod názvom Šlabikáre učia celý svet. Výstava bola inštalovaná v Okresnej knižnici Dávida Gutgesela v Bardejove. Obsahovala súkromnú zbierku pána Štefana Peteju, zbierku 98 šlabikárov z mnohých krajín sveta (celá zbierka obsahuje 800 šlabikárov). Žiaci si mohli nielen pozrieť, ale zároveň aj porovnať šlabikáre, z ktorých sa učia, so šlabikármi, z ktorých sa učili ich rodičia, starí rodičia a deti v iných krajinách, napr. v Česku, Poľsku, Maďarsku, Bulharsku, Rusku, Holandsku,  Brazílii, Juhoafrickej republike, Litve, Taliansku, Veľkej Británii, Dánsku, USA, Iráne, Číne...


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • 22. marec - Svetový deň vody
            • 22. marec - Svetový deň vody

            • Environmentálny kalendár zaznamenáva mnoho dní s boliestkami našej planéty Zem. 22. marec - Svetový deň vody - má podporiť informovanosť verejnosti o nenahraditeľnom význame vody pre zachovanie života na Zemi.   

              Téma celosvetového Dňa vody 2019 má názov „LEAVING NO ONE BEHIND“ – čo znamená „NENECHAŤ NIKOHO ZA SEBOU“. Hlavným posolstvom vyhlásenej témy je: „Voda pre všetkých“ -  „Water for all“, pretože - „KTOKOĽVEK STE, KDEKOĽVEK STE, VODA JE VAŠE ĽUDSKÉ PRÁVO.“ Svetový deň vody 2019 sa zaoberá riešením vodnej krízy, zaoberá sa dôvodmi, prečo toľko ľudí zostalo za nami - tými, čo máme vody dostatok. V súčasnosti totiž žijú miliardy ľudí bez možnosti zabezpečiť si dostatok zdravotne vyhovujúcej vody. Pre pokračovanie článku kliknite na VIAC.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • „CULTURE QUIZ 7“ na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom!
            • „CULTURE QUIZ 7“ na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom!

            • Vyučovanie angličtiny patrí na mnohých školách k prioritám. Ovládanie tohto globálneho jazyka je často krát kľúčom k neskorším úspechom absolventov škôl. Každá škola by mala zodpovedne pripravovať svojich žiakov na neskorší praktický život, v ktorom budú/nebudú úspešní. O (ne)úspechu ľudí často rozhoduje práve škola, na ktorej žiaci študovali, učitelia, ktorí žiakov do života pripravovali. ZŠ s MŠ Pod Vinbargom sa snaží v oblasti vyučovania anglického jazyka spraviť pre svojich žiakov maximum. Dňa 27. marca 2019 prebehla na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom súťaž z anglického jazyka, ktorá bola určená pre žiakov 7. – 9. ročníka. Žiaci nepísali „klasický“ gramatický test, na ktorý sú bežne zvyknutí, ale  riešili  náročný vedomostný kvíz („Culture Quiz 7“), ktorý bol zameraný na reálie anglofónnych krajín. Pre pokračovanie článku a výsledky kliknite na VIAC.


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

          • ŠKD - Jarná výzdoba
            • ŠKD - Jarná výzdoba

            • Jar nás denne viac a viac pohládza svojimi lúčmi. Privítali sme ju takouto tradičnou výzdobou v pavilóne novej budovy školy, kde sú aj oddelenia Školských klubov. Veríme, že denne ňou vyčaríme úsmev a dobrú náladu nám všetkým.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • MŠ - Škôlkárska olympiáda 2019
            • MŠ - Škôlkárska olympiáda 2019

            • Naši predškoláci spoločne s predškolákmi z ostatných materských škôl sa zúčastnili druhého kola škôlkarskej olympiády. Mládežnícky hokejový klub si pre nich pripravil rôzne športové disciplíny, v ktorých si deti mohli zmerať svoje sily a otestovať nadobudnuté korčuliarske zručnosti. Každé dieťa bolo za svoju snahu odmenené. Našu MŠ úspešne reprezentovali Jozef Bača, ktorý získal 3. miesto v slalome a Šimon Kaščák, ktorý získal 2. miesto v rýchlostnom korčuľovaní.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • MŠ - Divadelné predstavenie Pinocchio

            • Dňa 20. marca 2019 navštívilo našu MŠ divadlo Babadlo z Prešova. Deťom sa predviedli predstavením o Pinocchiovi, ktoré sa im veľmi páčilo.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • MŠ - Deti na návšteve v knižniciach – babky a mamky nám čítajú rozprávky
            • MŠ - Deti na návšteve v knižniciach – babky a mamky nám čítajú rozprávky

            • Naši predškoláci navštívili mestskú knižnicu D. Gutgesela. Pani knihovníčka si pripravila pre nich zaujímavé aktivity a oboznámila ich s tým, ako sa knihy vypožičiavajú a ako sa treba o ne starať. Na záver si deti mohli vybrať a poprezerať rozprávkové knihy.

              Deti mladšie zase navštívili školskú knižnicu, kde im mamka a babka prečítali pekné rozprávky O Jankovi a Marienke a O troch prasiatkach. Deti si mali možnosť poprezerať pekné rozprávkové knihy a zahrať sa rôzne aktivity. Deťom sa aktivity veľmi páčili. Celý týždeň sa deti rozprávali o obľúbených knihách a rozprávkach. Aj takými akciami vedieme deti k rozvíjaniu predčitateľskej gramotnosti a záujmu o knihy a čítanie.

              Potešilo nás, že pozvanie od našich predškolákov prijala babička, ktorá nám prišla prečítať rozprávku o Guľkovi Bombuľkovi. Deti boli nadšené nielen rozprávkou, ale aj  prejavom akým rozprávku čítala, pomôckami, ktoré im priniesla a zaujímavými aktivitami, ktoré si pre nich pripravila.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.