• Novinky

            • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku (19.01.2023)

            • Táto súťaž má svoju 33-ročnú tradíciu. Do akcie sa zapojilo spolu 28 žiakov, víťazov jednotlivých školských kôl z celého okresu Bardejov. Ako tradične, súťažilo sa v 2 kategóriách.

              Kategória 1A (žiaci 5. – 7. ročníka):
              - spomedzi 13 žiakov sa náš žiak Peter Klimek (7. A) umiestnil na 6. mieste.

              Kategória 1B (žiaci 8. a 9. ročníka):
              - spomedzi 15 žiakov sa naša žiačka Natália Vagská (9. B) umiestnila na 3. mieste.

              Obom žiakom gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy na okresnej úrovni. V ďalšom osobnom i študentskom živote prajeme všetko dobré!

              Mgr. Šoltés Ján
              predseda OK O ANJ


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Oznam - AG testy

            • Vážení rodičia,
              v dňoch 30.1. - 31.1.2023 (PO-UT) v čase 7:00 - 16:30 budeme na vrátnici školy vydávať AG testy pre žiakov. Prosíme tých z Vás, ktorí mate záujem, aby ste si prišli prevziať testy pre Vaše deti, nakoľko pri prevzatí testu musí byť prítomný zákonný zástupca žiaka, ktorý test preberá na protipodpis. Po vyhradenom termíne sa už testy nebudú vydávať. Ďakujeme za porozumenie.

            • Lyžiarsky kurz Mraznica - Hnilčík 2023

            • Prinášame vám zopár záberov z prebiehajúceho lyžiarskeho kurzu, ktorého sa účastnia žiaci 8.ročníka, a to v lyžiarskom stredisku Mraznica - Hnilčík od 23.1.- 27.1.2023.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Vianočný vinš

            • Pred príchodom Vianoc, najkrajších sviatkov v roku, sme s deťmi z Ukrajiny v rámci doučovania – Slovenský jazyk ako cudzí jazyk pripravili vianočný vinš. Nakoľko nás pred Vianocami zastihli chrípkové prázdniny, pripravený vinš posielame s oneskorením.

              Mgr. L. Goboňová



            • Školské kolo Dejepisnej olympiády

            • 12. decembra 2022 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Dejepisnej olympiády. Zúčastnili sa ho žiaci 6.-9. ročníka, ktorí vo svojej kategórii dosiahli nasledujúce výsledky:

              Kategória F - žiaci 6. ročníka:
              1. miesto - Karolína Chomová 6.B
              2. miesto - Teodor Šverha 6.B
              3. miesto - Alexander Katanik 6.A

              Kategória E - žiaci 7. ročníka:
              1. miesto - Katarína Mikulová 7.A
              2. miesto - Tamara Semanišinová 7.A
              3. miesto - Gregor Harbaľ 7.A

              Kategória D - žiaci 8. ročníka:
              1. miesto - Tomáš Paňko 8.C
              2. miesto - Matúš Brezáni 8.D
              3. miesto - Natália Sobeková 8.A

              Kategória C - žiaci 9. ročníka:
              1. miesto - Natália Vagaská 9.B
              2. miesto - Darina Žofajová 9.A
              3. miesto - Jakub Dunčák 9.A

              Víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

            • Naša hokejová výprava do Kanady

            • Pred mesiacom sme ani len netušili, že by sme sa mohli akýmkoľvek spôsobom ocitnúť za „veľkou mlákou“ na druhej strane našej zemegule. Keď nás hokejový tréner Vladimír Mojdis oslovil s myšlienkou vycestovať na jeden týždeň do kolísky hokeja, Kanady, na hokejový turnaj mládeže, naši rodičia možno trochu áno, no my sme neváhali ani na chvíľu.

              Naša cesta sa začala v utorok 22.11.2022 o 01:30, kedy sme partia v zložení: pán tréner Vladimír Mojdis, Ľuboslav Hankovský st., Šimon Mojdis (9.C), Pavel Chmurovič (8.C), Matúš Tomčo (8.C) a Ľuboslav Hankovský  ml. (8.C) vyrazili z Bardejova na letisko v Košiciach. O 5:00 sme odlietali z Košíc. Spolu s prestupmi v rakúskej Viedni, nemeckom Frankfurte a čakaním na letiskách naša cesta do cieľa v Toronte trvala 13,5h. Po príchode sme sa chvíľu spamätávali z tzv. „jet lag“ (pásmová choroba; časový posun 6 hodín - napr. u nás 19:00, v Kanade 1pm /13:00).

              V stredu sme sa vybrali na výlet na nádherné Niagarské vodopády, ktoré sa nachádzajú na hranici Kanady a USA (v dvojmestí Niagara Falls v kanadskej provincii Ontário a Niagara Falls v americkom štáte New York).

              Úžasným zážitkom bola aj naša štvrtková návšteva známej hokejovej siene slávy (Hockey Hall of Fame) a CN Tower (Canada´s National Tower - vysoká 553, 33m; druhá najvyššia voľne stojaca stavba na svete; je na nej telekomunikačná veža s reštauráciou a rozhľadňou, z ktorej sme obdivovali obrovskú časť Toronta).

              Od piatka do nedele sme sa zúčastnili mládežníckeho hokejového turnaja (CAA Classic Tournament), ktorý pravidelne usporadúva ORHL (Ontario Rep Hockey League) a účastníkmi sú tímy z Kanady a USA. My sme hrali za Cube Development Chicago v rámci The Cube Development Program.
              https://www.facebook.com/thecubedevelopmentteam/

              Sprostredkovateľom nášho pobytu a účasti na turnaji bol pán Mach, bývalý spoluhráč  nášho pána trénera Mojdisa, ktorý v súčasnosti pôsobí ako tréner mladých hokejistov v USA. Našimi spoluhráčmi bolo aj päť chalanov, hokejistov zo Skalice, jeden Američan Tyler Reilly a brankár Kanaďan Jack Armstrong. Odohrali sme spolu päť zápasov a z ôsmich tímov sme sa umiestnili na výbornom 4. mieste.

              V pondelok popoludní sme vyrazili domov. Tentoraz sme leteli: Toronto (odlet 3:20pm, „torontský čas“) – Montreál – Viedeň - Košice. V Košiciach sme pristáli o 14:10 (trvanie cesty 16 hodín 50 minút).

              Dúfame, že priateľstvá, ktoré sme tam nadviazali, pretrvajú nadlho. Pevne veríme, že o našich nezabudnuteľných zážitkoch budeme raz rozprávať našim deťom a vnúčatám. Nadobudnuté skúsenosti sa budeme snažiť zo všetkých síl zúročiť v hokejovej praxi a tiež v reálnom živote.

              Touto cestou sa chceme veľmi pekne poďakovať vedeniu našej školy za uvoľnenie z vyučovania. Veľká vďaka však patrí predovšetkým pánovi trénerovi Vladimírovi Mojdisovi, ktorý to s nami „riskol“ a umožnil nám zažiť to, o čom sme donedávna len snívali a na čo nikdy nezabudneme.

              Ľuboslav Hankovský (8.C), Pavel Chmurovič (8.C),
              Matúš Tomčo (8.C) a Šimon Mojdis (9.C),
              žiaci ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove.

               



               

            • Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi

            •  

              Naša škola sa zapojila do projektu MŠVVaŠ SR „Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi“. Cieľom projektu je podpora účasti sociálne znevýhodnených žiakov, resp. z rodín v hmotnej núdzi na aktivitách ŠKD. Kompenzáciou poplatkov sa odstráni hlavná prekážka pri zapojení sa týchto žiakov do aktivít. Všetci spoločne veríme, že i týmto spôsobom sa nám podarí vyrovnať rozdiely, ktoré vznikli vo vedomostiach žiakov vzhľadom k pandemickej situácii.

            • 44. ročník PYTAGORIÁDY - školské kolo

            • V dňoch 7. a 8.12.2022 si preverili svoje vedomosti z matematiky žiaci tretieho až ôsmeho ročníka v školskom kole Pytagoriády. Pri niektorých úlohách museli poriadne porozmýšľať a hlavne pozorne a rýchlo čítať. Väčšina súťažiacich bola dobre pripravená a s úlohami si skvele poradila, čo dokazuje to, že sme v každej kategórii mali úspešných riešiteľov. Títo žiaci nás budú reprezentovať v marci na okresnom kole. Úspešní riešitelia za jednotlivé kategórie sú:

              Kategória P3:
              1. miesto Richard Trucka 3.A
              2. miesto Klára Mihalovičová 3.A

              Kategória P4:
              1. miesto Bruno Volák 4.A
              2. miesto Zoja Gduľová 4.A
              3. miesto Teodor Choma 4.B

              Kategória P5:
              1. miesto Richard Jurečko 5.B
              2. miesto Michal Skreptáč 5.B
              3. miesto Michal Malega 5.A

              Kategória P6:
              1. miesto Patrik Barna 6.A
              2. miesto Terézia Krížová 6.A
              3. miesto Adam Rešetár 6.C

              Kategória P7:
              1. miesto Henrich Grich 7.B

              Kategória P8:
              1. miesto Igor Jančík 8.A
              2. miesto Šimon Lipka 8.B a Matúš Brezáni 8. D

              Všetkým srdečne blahoželáme!



              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.