• Novinky

            • Medzinárodná návšteva dorazila

            • Začalo sa prvé stretnutie partnerov v rámci projektu Erasmus+ s názvom "City in photo". Na našej ZŠ s MŠ Pod Vinbargom sme privítali Nemcov a Turkov. Po ukončení projektového týždňa (26.09.-30.09.2022) Vám prinesieme viac informácií. 🙂


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.
            • Biela pastelka 2022

            • V piatok, 23. septembra 2022, sa na našej škole uskutoční verejná zbierka BIELA PASTELKA, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska už od roku 2002. Je to dobrovoľná zbierka na pomoc nevidiacim a slabozrakým.

              Aj váš príspevok môže pomôcť s výučbou čítania a písania Braillovho písma, s nácvikom samostatného pohybu s bielou palicou, s nácvikom sebaobslužných činností, ako je varenie, upratovanie, s kurzami práce, s kompenzačnými, optickými a technicky náročnými pomôckami a inými špeciálnymi zručnosťami, ktoré pomáhajú nevidiacim priblížiť sa k bežnému životu.

              Už tento piatok obídu vybraní žiaci triedy, od ktorých si môžete zakúpiť pastelku. Cena je dobrovoľná – ľubovoľná suma, je to na Vašom zvážení.

              Ďakujeme.

            • Medzinárodný projekt Erasmus+ "City in Photo"

            • Zdravíme žiakov, rodičov i všetkých priaznivcov ZŠ s MŠ Pod Vinbargom.

              Naša škola sa už roky zapája do medzinárodných projektov Erasmus+. Vnímame to ako šancu pre našich žiakov konfrontovať sa aj v medzinárodnom meradle so zahraničnými rovesníkmi, zlepšiť si angličtinu v reálnych komunikačných situáciách na vlastnej koži. 

              ZŠ s MŠ Pod Vinbargom momentálne koordinuje medzinárodný projekt Erasmus+ „City in Photo“. Našimi partnermi v projekte sú Nemci (mesto Unna) a Turci (metropola Istanbul). V rámci projektových aktivít sa na Vás obraciame s prosbou. 

              Z troch návrhov (Slovensko, Nemecko, Turecko) sa stanoví logo s najvyšším počtom hlasov. Práve to víťazné logo sa stane oficiálnym logom celého projektu. Internetové hlasovanie je už spustené. Preto Vás s úctou prosíme o trošku Vášho voľného času – kliknite na link a vyberte  logo, ktoré je podľa Vás to najkrajšie:
              https://forms.gle/uy1gWqho9uCqhm6i8

              Vopred Vám veľmi pekne ďakujeme.

              Mgr. Milena Kravcová
              riaditeľka školy

            • Pozvánka

            • Mesto Bardejov Vás pozýva k účasti na 1. ročníku kampane Prešovského samosprávneho kraja – Do školy a do práce na bicykli.


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Majstrovstvá Európy v kozmickom modelárstve

            • Od 15.08.2022 do 17.08.2022 prebiehali Majstrovstva Európy v kozmickom modelárstve v Srbskom Zrenjanine. Majstrovstiev Európy sa zúčastnili športovci z 12 štátov. Súťažilo sa v 9 kategóriách. Slovenskú republiku reprezentovalo 9 juniorov a 12 seniorov. Bardejovských modelárov reprezentovali traja juniori: Tomáš Sokol, Marko Juročko, Adam Dorin a vedúci modelárskeho krúžku pri ZŠ Pod Vinbargom, Švec Vladimír.

              Reprezentácia Slovenskej republiky získala na Majstrovstvách Európy celkom 44 medailí (seniori 20, juniori 24). Z toho jednotlivci 14 zlatých, 9 strieborných a 8 bronzových, družstvá 7 zlatých, 2 strieborné a 4 bronzové medaily.
              Marko Juročko v kategórii S3A padák získal 1. miesto v družstvách a v kategórii S9A vírnik taktiež 1. miesto v družstvách, čím sa stal dvojnásobným Majstrom Európy.

              Tomáš Sokol v kategórii S3A padák získal 1. miesto v družstvách a v kategórii S6A streamer získal 3. miesto v družstvách, čím sa stal Majstrom Európy.

              Adam Dorin v kategórii S7 makety rakiet získal 4. miesto v družstvách.

              Švec Vladimír v kategórii S3A padák získal 3. miesto v družstvách a priviedol družstvo v kategórii S3A padák k zisku zlatej medaily v družstvách.

              Do Bardejova sme teda priviezli 3 zlaté medaily s titulom Majster Európy a 2 bronzové medaily.

              Švec Vladimír

               
              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Straty a nálezy

            • Na konci šk. roka v júni sa našli dámske hodinky na parkovisku školy. Vyzdvihnete ich na sekretariáte školy.

            • Oznam pre rodičov detí v MŠ

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Vám oznamuje, že dňa 5. septembra bude materská škola v prevádzke s celodennou stravou pre deti. Nezabudnite priniesť pyžamko, uteráčik a prezuvky.
              Tešíme sa na vás, milé deti.
              skolka » Materská škola Rumanova 4, Košice

            • Letná škola 2022 - 1. týždeň

            • Počas prvého týždňa Letnej školy, ktorú organizovala naša škola počas letných prázdnin, si žiaci nielen zopakovali nadobudnuté vedomosti získané počas školského roka, ktorý bol pre nich ako prváčikov - absolventov veľmi dôležitý, ale čas trávili aj v mimoškolských aktivitách, ktoré nám ponúka naše mesto (návšteva Poľsko-slovenského domu, návšteva Dračej pivnice, Školskej bašty, Mestskej radnice, Mestskej knižnice, či vesmírnej expozície v Hornošarišskom osvetovom stredisku), či hraním obľúbených kolektívnych hier, aj tvorivými činnosťami.

              Po úvodných zoznamovacích aktivitách, aj príjemnej rozcvičke tela, si žiaci formou didaktických hier precvičili hlavičky a pripravili sa na vedomostné aktivity. Čas nám pri práci ubiehal rýchlo, v bruškách vytrávilo, ale o tie sa už postarali tety kuchárky. Žiaci mali 3x denne zabezpečenú chutnú stravu, aj pitný režim.

              Avšak najviac sme sa tešili na návštevu Archeoparku, ktorý je súčasťou kaštieľa v Hanušovciach nad Topľou. Nádherné historické exponáty kaštieľa, ale aj samotný archeopark, svojim návštevníkom ponúkajú možnosť oddychu, aj zábavného učenia. Žiaci strieľali z luku, z drôtu vyrábali šperk, nakukli do pravekých obydlí, skúsili mlieť obilie na rotačnom mlynčeku, z hliny vyrábali malé nádobky. Návštevu tohto kaštieľa, aj Archeoparku všetkým vrelo odporúčame.

              Súčasťou našej skupiny boli aj žiaci z Ukrajiny, s ktorými deti už počas školského roka nadviazali priateľstvá a navzájom sa podporovali. Myšlienku prázdninového upevňovania učiva hravou formou chválime a už sa všetci tešíme na kamarátov, ktorých v septembri v škole opäť stretneme.

              Mgr. S. Kšonžeková, Mgr. M. Glovňová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Letná škola 2022 - II. skupina v termíne od 15.8. do 19.8. 2022

            • Začiatok školského roka 2022/2023 sa nezadržateľne blíži, no ja sa chcem vrátiť ešte do prázdninového obdobia, kedy naša škola už tretíkrát organizovala pre žiakov našej školy a pre ukrajinských žiakov, ktorí v tomto období našu školu navštevujú, Letnú školu. Letná škola trvala nepretržite 10 pracovných dni (dva týždne v termíne od 8.8. do 19.8.2022). Letná škola bola organizovaná pod záštitou Ministerstva školstva, mládeže a telesnej kultúry SR na základe Memoranda o spolupráci s UNICEF. Chcem Vám v krátkosti priblížiť, čo žiaci v tomto týždni zažili a prežili.

              V pondelok (15.8.) sme mali žiakom vysvetlili, že budú plniť jednotlivé úlohy, ktoré budú zamerané na prírodu a životné prostredie. Do svojich vrecúšok dostávali za splnené úlohy lupene kvetín. Zadávané úlohy plnili postupne, každý deň. Dopoludnia sme sa venovali vyučovaciemu procesu hravou formou - žiaci lúštili rôzne hádanky, hlavolamy. Popoludní ich čakal výlet do mesta a za odmenu dostali výbornú zmrzlinu. Aktivita zameraná na logické myslenie.

              Utorok (16.8.) sme dopoludnie venovali práci s knihou a perom Albi, tak si žiaci vyskúšali jemnú motoriku a tvorili z modelovacej hmoty svoje mená a čo majú v prírode najradšej. Po tejto aktivite sme šli polievať školskú bylinkovú záhradku. Sem za nami prišla aj Bardejovská televízia a urobila so žiakmi krátky rozhovor. Popoludní žiaci navštívili Okresnú knižnicu, kde boli pre nich pripravené Tvorivé dielne a aktivita Kamoši z vypáraného svetra. Žiaci si zopakovali poznatky o recyklácii a na malých krosnách si utkali rozprávkové postavičky, ktorým vymysleli mená. Tieto aktivity boli zamerané na zručnosť žiakov.

              V stredu (17.8.) nás, všetky tri skupiny, čakal výlet do Botanickej záhrady v Košiciach. Žiaci si mali možnosť pozrieť nádhernú záhradu a jej krásy, ochutnali sme jedlé rastliny a kvety. Videli sme v skleníkoch rôzne druhy exotického ovocia, kvetov, rastlín, nádherné jazierko, ale aj mini zoologickú záhradu s domácimi zvieratami, nádherných motýľov, kaktusy, a dozvedeli sme sa od pána Dr. Pizňáka, ktorý nás prevádzal jednou časťou botanickej záhrady, veľa zaujímavého. Po absolvovaní celej expozície sme si dali suchý obed a čakala nás cesta autobusom späť do Bardejova, kde sme ešte deťom nechali priestor na vyšantenie v školskej ohrádke. Aktivita bola zameraná na zmyslové vnímanie.

              Štvrtkový deň ( 18.8.) dopoludnie sme venovali výletu do Prírodovedného múzea v našom meste. Žiaci si mohli zopakovať rôzne druhy zvierat, vtákov a hmyzu, ktorý sa nachádza v prírode. Pozorne počúvali pani sprievodkyňu a následne dostávali malé zadania od nás. Po absolvovaní expozície si deti zakúpili na pamiatku malé magnetky, alebo pohľadnice, ktoré im budú pripomínať tento deň. Pri návrate do školy si každý zaslúžil nanuk. Popoludňajšie aktivity boli zamerané na Leto so špeciálnou školskou pedagogičkou. Žiaci mali výzvu. Nakresliť také zviera, ktoré na svete neexistuje a vymyslieť mu názov. Každé z detí zapojilo svoju fantáziu a kreativitu. Po tejto aktivite na nich čakala Diskotéka so známou Macarenou na jej konci. Tieto aktivity boli zamerané v tomto dni na pozornosť, kreativitu a fantáziu.

              Posledný piatkový deň (19.8.) čakalo na deti dobrodružstvo s prekvapením a vyhodnotením  počas celého týždňa. Dopoludnia deti pracovali v troch skupinách. Mali za úlohu odpovedať na pripravené otázky a za každú správnu odpoveď im boli udelené ďalšie lupene do ich vrecúšok. Po získaní potrebného počtu lupeňov vyrábali herbár z kvetov, ktoré si deti sami našli, vylisovali, spoločne sme ich pomenovali a založili do ich vlastnoručne zhotoveného herbára. Popoludní na nich čakalo vyhodnotenie, udelenie diplomov, medailí a vecných cien, sladkostí a sladká ľadová obmena v podobe zmrzliny v kornúte. Po odpočinku deti vyrábali pohľadnicu z letnej školy  a tablo, kde každý napísal svoje meno do kvietkov. Pred odchodom na Plaváreň si na školskom chodníku každý nakreslil krásnu pohľadnicu. Ako čerství absolventi letnej školy sa deti schladili v bazéne Plavárne na sídlisku Vinbarg.

              Čo dodať na záver? Veríme, že sa všetkým zúčastneným Letná škola páčila. Deti sa dozvedeli veľa nového, poučného, zopakovali si a dúfame, že aj nadobudli nové poznatky a prírode, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou nášho života. Aj touto cestou ďakujeme pekne vedeniu školy, tetám kuchárkam za výbornú desiatu, obed, olovrant,  pitný režim a veríme, že deti prežili zaujímavé letné dni.

              Bc. L. Mačejová, Mgr. L. Goboňová, Mgr. M. Glovňová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Záverečné podujatie 6. ročníka vzdelávacieho programu MyMachine Slovakia



            • "Meníme malé sny na veľké myšlienky."

              Na konci školského roka sa žiaci 2.A a 4.B triedy našej školy zúčastnili MyMachine EXPO v Košiciach, ktoré bolo vyvrcholením celého ročníka vzdelávacieho programu MyMachine, a zároveň bolo veľkou oslavou tvorivosti, hravosti a radosti. Bolo to podujatie, na ktorom sa odovzdávali deťom vynálezy, ktoré si na začiatku školského roka vysnívali, vysokoškolskí študenti im ich navrhli a šikovní stredoškoláci pod dohľadom svojich majstrov vyrobili.

              V Univerzitnom vedeckom parku technickom v Košiciach sa odovzdalo 5 parádnych vynálezov: stúpajúci klavír, myšlienkovač, fotiaci macko, hokejová práčka - Masteršpica a hlavolamový kávomat.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Odkaz na súhrnné video:

              https://www.facebook.com/watch/?v=3250434145218133&ref=sharing

            • Letná škola 2022 - 2. týždeň (15.8. - 19.8.)

            • V pondelok, po krátkom zoznámení, si deti pripravili pestrofarebné menovky, a potom nasledovala každodenná ranná rozcvička nášho telíčka. Venovali sme sa pracovným listom na opakovanie abecedy, precvičovali sme si čítanie a pomocou hier aj matematiku. Celý deň sa niesol v téme náš Bardejov - kráľovské slobodné mesto. Po výbornom obede sme sa vybrali do mesta na sladkú odmenu, po ktorej sme šli na zaujímavú výstavu s témou - Vesmír.

              Utorok bol venovaný téme - Bardejovské Kúpele. Žiaci pracovali s pracovnými listami a pomocou nich si zopakovali preberané učivo, ktoré bolo obohatené o informáciami nasýtené video o histórii a pamiatkach našich kúpeľov. Po obede sme sa venovali kreatívnej činnosti na školskom dvore. Bola to súťaž zameraná na maľovanie pamiatok mesta kriedami. Týmito našimi kresbami sme skrášlili okolie našej školy.

              V stredu sme sa s deťmi vybrali na celodenný výlet do Košíc, kde sme navštívili krásnu botanickú záhradu. Deti v nej videli zbierku motýľov, mini ZOO a bylinkovú záhradu, v ktorej mali možnosť ovoňať a ochutnať množstvo bylín.

              Štvrtok sme venovali láske k prírode a zvieratkám. Po desiate sme navštívili prírodovedné múzeum mesta Bardejov, v ktorom sme mali možnosť spoznať živočíchy žijúce u nás, ale aj vo svete. Potom sme si zašli na sladkú osviežujúcu odmenu. Cestou sme stretli aj nášho Dráčika, s ktorým sme sa srdečne zvítali. Po výdatnom obede sme sa venovali vzdelávacím aktivitám a hrám. Deň sme zakončili výrobou vlastných tričiek podľa svojej fantázie.

              V piatok sme sa zrána venovali vyučovaniu. Hravou formou sme si zopakovali prvouku, čítanie a písanie, pri pozeraní rozprávok zase anglický jazyk. Poobedňajšie hodiny sme trávili hraním hier, lúštením osemsmeroviek a hlavolamov. Týždeň letnej školy sme zakončili mini diskotékou a hrami na školskom dvore.

              Na záver sme sa so všetkými rozlúčili a popriali si krásny zvyšok letných prázdnin.

              Mgr. Katarína Červeňáková a Bc. Barbora Hejdová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.