• Novinky

            • Hviezdoslavov Kubín 2023 - 1. stupeň - školské kolo

            • Vo štvrtok 23. februára 2023 sa na našej škole konalo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín 2023. Súťaže sa zúčastnili víťazi triednych kôl 2. až 4. ročníka. V jednotlivých kategóriách sa umiestnili títo žiaci:

              Poézia:
              1. miesto - Hermína Grichová 3.C
              2. miesto - Alexandra Hana Patkaňová 2.B
              3. miesto - Ivona Maňková 3.C
              Cena poroty - Olívia Zamborská 3.A

              Próza:
              1. miesto  - nebolo udelené
              2. miesto -  Zoja Gduľová 4.A
              3. miesto -  Tereza Renčková 4.B
              Cena poroty - Adrián Polčan 4 B

              Víťazom srdečne blahoželáme!


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Miss bábika 2023

            • Aj tento školsky rok naše prváčky a druháčky súťažili v starostlivosti o svoje bábiky v súťaži Miss bábika 2023. Po predstavení svojej bábiky každá z nich svojmu „dieťatku“ zaspievala uspávanku. Porota pozorne sledovala celé dianie, hodnotila samostatný prejav, vystupovanie aj spev.

              1. miesto a titul Miss bábika 2023 získala Alexandra Hana Patkaňová z 2.B, 2.miesto a 1. vicemiss bábika sa stala Elissa Fellegiová z 2.A triedy a 3. miesto a titul 2. vicemiss bábika získala Natália Kučová z 1.A. Ostatné súťažiace získali krásne 4. miesto.

              Víťazkám blahoželáme!


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Workshop o finančnej gramotnosti

            • Vraví sa, že čo sa raz v škole naučíš, akoby si dvakrát v živote našiel. A platí to dvojnásobne, pokiaľ sa jedná o finančnú gramotnosť, bez ktorej sa v živote už len ťažko zaobídeme. Preto sme ani chvíľu neváhali, keď sme sa dozvedeli, že Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove organizuje dňa 22. 2. 2023 pre žiakov deviateho ročníka Workshop zameraný na získanie informácií a kompetencií v oblasti finančnej gramotnosti prostredníctvom zaujímavých aktivít, cvičení a aplikácií.

              Súčasťou workshopu boli aj rôzne pribežné testy, pomocou ktorých si žiaci mohli overiť novozískané poznatky. Naši žiaci z 9. B triedy – Juliana Brezovská, Sofia Sokolová a Richard Marchevský sa najlepšie popasovali so zadanými úlohami ohľadom rodinného rozpočtu, počítania inflácie, plánovania dovolenky a podobne, a „uchmatli si“ prvé miesto.

              Gratulujeme!


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Aktuálne z projektu

            • Naša ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove momentálne organizuje týždeň v projekte Erasmus+. Naši hostia z Grécka, Talianska a Španielska pracujú na rôznych aktivitách, ktoré sú zamerané na rozvoj čítania ako kľúčovej schopnosti pri vzdelávaní. V rámci programu sme navštívili aj plaváreň pri ZŠ Wolkerova v Bardejove. Chceme veľmi pekne poďakovať primátorovi mesta MUDr. Borisovi Hanuščakovi, vedúcemu Odboru školstva a kultúry Mgr. Renému Semanišinovi a konateľke Bardtermu Ing. Márii Vaňkovej za ústretovosť. Ďakujeme aj za milé prijatie v obradnej sieni MsÚ.

              Mgr. Milena Kravcová, riaditeľka ZŠ s MŠ Pod Vinbargom
              v mene celého medzinárodného zloženia


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Predajná výstava vydavateľstva USBORNE

            • Radi by sme vás informovali, že dňa 20. a 21. februára 2023 v čase od 8.00 do 15.00 hod. sa na našej škole predstaví jedno z najznámejších britských vydavateľstiev USBORNE so svojimi jedinečnými knihami priamo z Anglicka. Predajná výstava bude v učebni ANJ na prízemí - učebňa p.uč Vagaskej. Ceny kníh sú od 8 € do 13,50 €. Za výťažok z predaja škola dostane  knihy od tohto vydavateľstva úplne zdarma. Vopred Vám ďakujeme, že zakúpením kníh prispejete k rozšíreniu knižného fondu našej anglickej knižnice.

              Knižnú ponuku vydavateľstva si môžete pozrieť tu:
              https://usborne.com/browse-books/

              Facebooková stránka:
              https://www.facebook.com/emmkabooks/

            • Medzinárodný projekt Erasmus+ "Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti"

            • Zdravíme žiakov, rodičov i všetkých priaznivcov ZŠ s MŠ Pod Vinbargom.

              Naša škola sa už roky zapája do medzinárodných projektov Erasmus+. Vnímame to ako šancu pre našich žiakov konfrontovať sa aj v medzinárodnom meradle so zahraničnými rovesníkmi, zlepšiť si angličtinu v reálnych komunikačných situáciách na vlastnej koži. 

              ZŠ s MŠ Pod Vinbargom momentálne koordinuje medzinárodný projekt Erasmus+ „Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti“. Našimi partnermi v projekte sú školy z Chorvátska, Grécka, Talianska, Španielska a Turecka. V rámci projektových aktivít sa na Vás obraciame s prosbou. 

              Z piatich návrhov (Chorvátsko, Grécko, Taliansko, Slovensko a Španielsko) sa vyberie logo s najvyšším počtom hlasov. Práve to víťazné logo sa stane oficiálnym logom celého projektu. Internetové hlasovanie je už spustené. Preto Vás s úctou prosíme o trošku Vášho voľného času – kliknite na link a vyberte  logo, ktoré je podľa Vás to najkrajšie:

              https://forms.gle/iJn5w8yYFdRHsQiG7

              Vopred Vám veľmi pekne ďakujeme.

            • Prvé stretnutie v rámci projektu Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti



            • V týždni od 20. 02. do 24. 02. 2023 na pôde našej ZŠ s MŠ Pod Vinbargom privítame zahraničných partnerov zo Španielska, Grécka a Talianska. Čaká nás prvé stretnutie partnerov v rámci projektu Erasmus+ s názvom "Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti". Ostatní projektoví partneri (Chorvátsko a Turecko) sa do Bardejova nedostavia, s nimi sa uvidíme na neskorších mobilitách v zahraničí. Samozrejme, že poskytneme bližšie INFO z tejto medzinárodnej atmosféry. 🙂

            • Pozvánka

            • Milí učitelia, rodičia a žiaci,

              14. február je Medzinárodným dňom darovania knihy. Preto sme sa rozhodli pre akciu „DARUJ KNIHU, DARUJ DEŤOM RADOSŤ!“ Akcia bude prebiehať na prízemí a 1. poschodí, kde vás budú čakať knižní škriatkovia od 1 do 5. vyučovacej hodiny. Tam môžete doniesť knihy, ktoré vám zavadzajú, nepotrebujete ich a padá na nich prach. Dajte im nový život!


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Výzva s názvom Desiata bez odpadu

            • Centrum environmentálne a etickej výchovy v projekte EKOALARM vyhlasuje výzvu pre školy Desiata bez odpadu. Ide o výrazné zníženie množstva odpadu. Naša škola sa zapája do tejto výzvy - od 6.2. do 17.2.2023 žiaci by mali doniesť desiatu v desiatových boxoch bez odpadu (olúpané ovocie, keksík bez obalu...)

              Po 27.2. sa projekt vyhodnotí - ak budeme úspešní a vylosovaní, dostanú žiaci vecné odmeny.


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • YPSILON - slovina je hra (2022/2023)

            • YPSILON je zábavná celoslovenská súťaž pre žiakov základných škôl, v predmete slovenský jazyk a literatúra. Aj žiaci našej školy sa zapojili do tejto súťaže a 24.11.2022 si overili svoje vedomosti, ktoré si mohli porovnať aj s vedomosťami svojich rovesníkov z iných škôl.

              Najúspešnejším žiakom našej školy bol Samuel Sendek z 1.B.

              Všetkým súťažiacim gratulujeme.


              Fotoalbum sa otvorí po klliknutí na obrázok.

            • Všetkovedko 2022/2023

            • Dňa 30.11.2022 sa naši žiaci druhého až ročníka zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko. V januári 2023 sa tešili z výsledkov a cien. Z 13 žiakov 8 získalo titul Všetkovedkov učeň a 5 získalo titul Všetkovedko. Najúspešnejšími žiakmi boli:

              Dzambová Soňa (2.A)
              Kapecová Miriam (4.A)
              Gduľová Zoja (4.A)
              Maceková Lea (4.B)
              Choma Teodor (4.B)

              Všetkým súťažiacim gratulujeme a želáme veľa úspechov v ďalšom ročníku súťaže.

              https://photos.app.goo.gl/69YgRBAGGuoctJ9E6
              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.