• Novinky

            • Pokyny pre rodičov pri nástupe dieťaťa do MŠ od 05.11.2020

            • prevádzka MŠ je od 7,00 hod. do 16,30 hod.

              • prevádzka sa začína 05.11.2020 (štvrtok)

              • prevádzka je aj počas jesenných prázdnin (06.11.2020 a 09.11.2020)

              • ranný filter vykonáva učiteľka v triede (meranie teploty)

              • zákonný zástupca a deti dodržiavajú hygienicko-epidemiologické opatrenia (rúško, odstupy, dezinfekcia rúk)

              • každý rodič predloží podpísané Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa – príloha 1

              • po každom prerušení dochádzky dieťaťa do MŠ v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) predloží podpísané  Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti – príloha 2

              v prípade neprítomnosti dieťaťa z dôvodu podozrenia na COVID-19 – úzky kontakt, alebo ochorenia na COVID-19 predloží rodič pri návrate dieťaťa do MŠ potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast

              • zákonný zástupca rešpektuje pravidlo nenosenia hračiek a iného materiálu z domáceho prostredia

              • deti majú odporúčané nosiť rúška vo vnútorných priestoroch MŠ (rodič zabezpečí náhradné rúško v hygienickom obale do skrinky dieťaťa)

              • deti sa v jednotlivých triedach nebudú premiešavať, ani pri stravovaní v jedálni

              • priestory MŠ sa budú dezinfikovať minimálne 2x denne a podľa potreby, zabezpečí sa pravidelné vetranie a dostatočná vzdialenosť medzi ležadlami

              • naďalej platí zákaz vstupu zákonných zástupcov a sprevádzajúcich osôb do budovy MŠ

              • príloha 3 – Žiadosť o prerušenie dochádzky dieťaťa do MŠ a odpustení  školného (len ten, kto potrebuje – dátumy nevypisujte, vypíšeme ich presne podľa dochádzky dieťaťa)

              • školné sa bude vyberať 10.11.2020 – v utorok (poplatok 18,00€, deti mladšie ako 3 roky 50,00 €), ak dostaneme usmernenie od zriaďovateľa   mesta  Bardejov o znížení – vrátení alikvotnej časti príspevku z dôvodu nariadenej karantény, tak Vám ho vrátime. Školné vložte do obálky s menom dieťaťa, podpíšte odovzdanie službe pri vstupe alebo zástupkyni MŠ

              príloha 1 - MS_Cestne_vyhlasenie_o_negativnom_teste_-_zakonny_zastupca_dietata.pdf
              príloha 2 - Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.pdf
              príloha 3 - MS_Ziadost_o_prerusenie_dochadzky_do_materskej_skoly-_a_odpustenie_mesacneho_prispevku.pdf

            • Európsky deň jazykov 2020 na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove – DODATOK

            • Európsky deň jazykov (EDJ) je udalosť, ktorá každý školský rok pevne patrí do pracovného kalendára učiteľov cudzích jazykov na našej škole. Na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove pracuje 10 učiteľov cudzích jazykov (ANJ + RUJ + NEJ). Dňa 25. 09. 2020 sme od vedenia školy dostali „voľnú  ruku“ pri kreatívnych jazykových aktivitách, hrách, piesňach, súťažiach a pod. Dňa 07. 10. 2020 bolo na školskom FB profile zverejnených množstvo výstupov z tohto dňa (odporúčame sa k tomuto statusu vrátiť).

              Od 5. 10. 2020 ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove prešla na dištančné vzdelávanie, znemožnil sa priamy kontakt učiteľov cudzích jazykov na pracovisku. Niektoré výstupy poctivej práce učiteľov i žiakov ostali nepublikované, nespracované. Preto až teraz, s takmer 2-mesačným časovým odstupom od EDJ, dodatočne pridávame zostrih aktivít, ktoré by bola škoda „ponechať v šuflíku“. Radšej neskôr ako nikdy. smiley

              Prinášame Vám video, kde si môžete pozrieť, ako sme si tento deň spoločne užili.

              Mgr. Martina Hankovská, učiteľka ANJ
              za všetkých učiteľov ANJ, RUJ, NEJ


            • ŠKD - Takto sme vyrábali...

            • Novembrové počasie má mnoho podôb a farieb. Úroda zo záhrad a polí je už dávno pod strechou a v komorách. Čaká na svojich konzumentov počas dlhých jesenných a zimných dní. V týchto dňoch pandémie COVID-19 je konzumácia ovocia a zeleniny veľmi dôležitá. Deti si doniesli z domu ovocie a zeleninu, akú majú radi, rozprávali sme sa o jej dennej konzumácii. Dohodli sme sa, že si vyrobíme z farebného papiera ovocie, ktoré má určite každý veľmi rád. Vyrábali sme hrušky. Deťom išla práca veľmi dobre a každý sa naozaj usiloval. Prváci, chválim Vás. Tu sú fotografie, ktoré zachytávajú ich prácu.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • ŠKD - Jeseň v ŠKD

            • Práve prežívame jesenné obdobie. Aj keď počasie sa na nás mračí, my s deťmi si vytvárame úsmev v podobe veselých ježkov.

              Naše oddelenie tvoria žiaci 1.C triedy, ktorí sa ešte len učia kresliť a strihať. Niektorí sú takí zruční, že by pokojne zahanbili aj starších žiakov, niektorým bolo treba trochu pomôcť. To ale vôbec nevadí, dobrý pocit z príjemnej práce mali všetky deti.

              E. Kovácsová a deti zo 4. oddelenia


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • ŠKD - Šarkany od našich prvákov

            • Šarkany od našich prvákov - aktivita. Na návrat žiakov do ŠKD som sa veľmi tešila. Keďže sme sa dlho nevideli, rozhodli sme sa, že si urobíme šarkanov. Deti boli veľmi kreatívne, ich šikovné rúčky dokázali vytvárať naozaj krásnych pestrých šarkanov. Niektorým bolo treba pomôcť s nalepovaním listov, ale nakoniec sa nám naozaj vydarili. Už len poriadny vietor, aby nám ich unášal vysoko k oblakom.

              vych. Marcinovová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • ŠKD - Deň červených makov

            • 11. november – v deň výročia ukončenia prvej svetovej vojny, si pripíname kvet červeného maku ako symbol spomienky na vojnových veteránov. Aj vďaka nim tu teraz môžeme byť. Deň veteránov si pripomína celý svet.

              U nás v 11. oddelení sa dnešný deň niesol výrobou červeného maku. Najprv si deti vyrobili červené maky, ktoré si pripli na tričká. Obkreslením našich ručičiek sme vyrobili veniec a vodovými farbami a farbičkami sme maľovali kvety maku.

              Lucia Goboňová


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • ŠKD - Rýchlošarkan+návod

            • Rýchlošarkan – vyrobíte ho veľmi rýchlo a lieta veľmi dobre aj bez vetra.

              V predprázdninové slnečné popoludnie sa žiaci v 6. oddelení naučili, ako si môžu vyrobiť šarkana veľmi rýchlo. Myšlienka sa deťom páčila, a tak sa rýchlo pustili do práce, keďže ich chceli ešte vyskúšať. Šarkany lietali perfektne, nepotrebovali ani vietor. Stačilo detské odhodlanie a pestré výtvory sa už vznášali nad hlavami.

              Tip: medzi priložené fotografie prikladám fotonávod na výrobu šarkana.

              S. Kšonžeková


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • ŠKD - Vyrábali sme Gaštančekov

            • Gaštany sú neodmysliteľnou súčasťou jesene. V tomto roku sme nemali veľmi možnosť z gaštanov niečo vyrábať a preto sme si ich aspoň vyrobili. Každý chcel mať toho svojho Gaštančeka najkrajšieho. Myslím si, že každý jeden je originál a všetky sú veľmi vydarené. Deti, ste veľmi šikovné. Tu sú fotografie, ktoré zachytávajú prácu detí aj ich hotové výrobky.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • ŠKD - Ako deti trávili mesiac október

            • V stredu, dňa 4.11.2020, sa deti prvého stupňa opäť vrátili do školských lavíc. Všetci sme sa na to tešili, pretože toto obdobie dištančného vzdelávania bolo náročné pre každého z nás. Boli sme o to radšej, že sme sa videli a stretli zdraví. Deti 1.A triedy popoludní v ŠKD kresbičkami stvárnili všetko to, čo robili počas tých dní, kedy nemohli z dôvodu pandémie COVID–19 navštevovať školu. Po dištančnej výučbe, ktorú mali dopoludnia s pani učiteľkou, deti trávili dni väčšinou so svojimi rodičmi a pomáhali im pri domácich prácach. Chodievali do prírody, vyrábali so starými rodičmi kŕmidlá pre vtáčiky v zime, ďalšie deti nakreslili, ako sa hrali doma so svojimi hračkami, iné deti kreslili hry vonku. Každé dieťa sa snažilo svoju kresbičku nakresliť zaujímavo a vyjadriť ňou, čo zažilo v mesiaci október. Posúďte sami, ako sa im to podarilo.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II


            • V snahe pomôcť zdravotne znevýhodneným žiakom našej školy sme sa zapojili do výzvy MŠVVaŠ a športu SR ako sprostredkovateľského orgánu pre prioritnú os Vzdelávanie Operačného programu Ľudské zdroje.

              Vyzvanie pre Národný projekt „Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov“ (POP II), ktorého prijímateľom je Metodicko-pedagogické centrum, sa môže realizovať vďaka pomoci Európskej únie, konkrétne vďaka prostriedkom poskytnutým z Európskeho sociálneho fondu a z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

              Projekt významne podporuje implementáciu inkluzívneho vzdelávania priamo v školskom prostredí a vytvára predpoklady na zlepšenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov. Vytvorením 5 nových pracovných pozícií asistentov učiteľa a ich edukačnej podpory sa školský život zdravotne znevýhodneným žiakom výrazne skvalitnil a obohatil.

              Viac informácií o NP POP II nájdete tu: https://mpc-edu.sk/nppop-2/oprojekte

            • MŠ - Jesenné tvorenie

            • Deti materskej školy takto tvorili s pani učiteľkami v jeseni. Keďže rodičia nemajú možnosť vidieť výstavky a práce svojich detí, sprístupnili sme im ich aspoň takto prostredníctvom fotogalérie.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Ako sme sa zabávali a relaxovali pri úlohách z komplementárnych predmetov

            • Máme za sebou jesenné prázdniny, ktoré sa v tomto školskom roku niesli v úplne inom duchu ako tie predchádzajúce. Pokojnú dušičkovú atmosféru ovplyvnili udalosti, ktoré súviseli s pandémiou Covid–19. A tá ovplyvnila aj život našej školy. V mesiaci október sa vyučovanie presunulo do našich domácností, učitelia sa prihovárali svojim žiakom len z obrazoviek a monitorov, všetko bolo zrazu oveľa náročnejšie ako v školských laviciach. Napriek tomu sme to všetci zvládali a preto si naši usilovní žiaci a aj ich rodičia mohli v posledných dňoch pred jesennými prázdninami trochu oddýchnuť od počítačov, tabletov, či mobilov. Ich úlohou bolo čo najviac relaxovať v jesennej prírode, športovať, tvoriť a skrášľovať svoje príbytky jesennými dekoráciami. Všetci žiaci našej školy sa s chuťou pustili do plnenia úloh z komplementárnych predmetov – výtvarnej, hudobnej a telesnej výchovy. Ich cieľom bolo nakresliť, namaľovať alebo rôznym spôsobom stvárniť písmenkové vitamíny, jabĺčka, ovocie a zeleninu a pripomenúť si význam zdravej výživy. Zachytiť premeny jesennej prírody vo svojich kresbách, maľbách, kolážach alebo v zaujímavých fotografiách. Vytvoriť plagát o tom, ako svojim dodržiavaním hygienických opatrení môžu zabrániť šíreniu nebezpečného ochorenia Covid–19. Úlohou z telesnej výchovy bolo rozhýbať svoje telo pri relaxačných cvičeniach, pri práci v záhrade alebo pri potulkách v prírode. Nezabudnúť pri tom pozbierať odpadky, vnímať krásu jesennej prírody a relaxovať so svojimi najbližšími.

              Ako sa našim malým aj veľkým žiakom darilo plniť tieto úlohy, sa môžete pozrieť v našich fotoalbumoch:


              Jesenné aktivity - práce 1. ročník

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Jesenné aktivity - práce 2. ročník

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Jesenné aktivity - práce 3. ročník

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Jesenné aktivity - práce 4. ročník

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Jesenné aktivity - práce 5. - 8. ročník

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Jesenné aktivity - práce 9. ročník

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Oznam

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Pod Vinbargom 1 v Bardejove po konzultáciách a súhlasnom stanovisku zriaďovateľa Mesta Bardejov, MKŠ a RÚVZ Bardejov

              oznamuje

              že v stredu 4. novembra 2020 sa začne 1. stupeň vyučovať prezenčne v štandardom režime. Začiatok vyučovania je o 7:50h podľa septembrového rozvrhu. ŠKD bude v prevádzke od 11:30h  do 16:30h. V piatok 6. novembra a v pondelok 9. novembra 2020 sú prázdniny. Podrobné informácie budú zverejnené na našej webovej a facebookovej stránke a na rodičovských kontách Edupage.

              Mgr. Milena Kravcová