• Novinky

            • Oznam

            • Vážení rodičia,

              v súvislosti s otváraním škôl a školských zariadení odo dňa 10. januára 2022 Vás chceme informovať, že materská a základná škola budú fungovať naďalej podľa manuálu ŠKOLSKÝ SEMAFOR verzia 1.6.

              Centrá voľného času, školské zariadenia výchovného poradenstva a prevencie (CPPPAP, CŠPP) môžu obnoviť prezenčné vyučovanie a prevádzku odo dňa 10. januára, pokiaľ zvážia, že epidemická situácia v danom okrese to povoľuje, avšak ministerstvo školstva dôrazne odporúča využiť všetky dostupné nástroje na testovanie žiakov, ako napríklad možnosť domáceho Ag samotestovania podľa ŠKOLSKÉHO SEMAFORA (teda dvakrát do týždňa).

              Školské aktivity podľa § 28 ods. 16, § 30 ods. 6 a § 33 ods. 12 školského zákona a krúžková činnosť sa vo všetkých školách a školských zariadeniach sa zatiaľ neuskutočňujú.

              Preto Vás žiadame, aby ste Vaše deti testovali každý pondelok a vo štvrtok, informáciu o prevedenom teste je povinné zaslať prostredníctvom Edupage triednym učiteľom!

              Ministerstvo školstva bude na základe týchto informácií prehodnocovať dodávky AG testov. Môže sa stať, že ak nebudete pravidelne testovať deti a spätne hlásiť vykonanie testov, budú krátiť množstvo testov pre školu.

              Mgr. Milena Kravcová, riaditeľka

            • Poďakovanie „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“

            • Prišlo nám...

              „Zariadenie sociálnych služieb Egídius v Bardejove Vám srdečne ďakuje v mene svojich prijímateľov a vyjadruje úprimné poďakovanie za zbierku „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. V krabičkách okrem darčekov sme našli aj milé pohľadnice, vďaka ktorým vieme, odkiaľ k nám pricestovali. A samozrejme, že sme našli v krabiciach hlavne VEĽA LÁSKY."       

              Takže je to pravda, že veľa, veľa, veľa lásky našich žiakov, rodičov a učiteľov sa zmestí do krabice od topánok. Hodiny a hodiny zabralo balenie, kontrolovanie a triedenie 140 darčekov. Stálo to však za to. Sme radi, že sme Vám mohli takto pomôcť, že sme trošku spríjemnili Vianoce, že ste sa potešili krabičke, ktorá Vám vyčarila úsmev na tvári. Veď je to len kvapka v mori z toho, ako môže človek človeku pomôcť.

              Týmto sa Vám chceme zo srdca POĎAKOVAŤ.


            • Vydávanie samotestov 7.1.2021

            • Riaditeľstvo školy oznamuje všetkým rodičom, ktorí požiadali o antigénové samotesty, že v piatok 7. januára 2022 budú vydávané na vrátnici školy od 7:00 do 16:30. Prosím, dodržte termín!

            • MŠ - Oznam

            • Oznamujeme rodičom detí navštevujúcich materskú školu, že od 23.12.2021 (štvrtok) do 07.01.2022 (piatok) prevádzka v materskej škole nebude z dôvodu vianočných prázdnin. Prevádzka sa začne 10.01.2022.

            • Projekt Učitelia pečú zdravotníkom

            • Opäť sú tu najkrajšie sviatky v roku, v ktorých nie sú dôležité iba ozdoby, vianočný stromček a darčeky, ale aj láska v srdci. A keďže k Vianociam neodmysliteľne patrí aj pečenie všelijakých dobrôt a koláčikov, naša škola sa pod záštitou Komenského inštitútu zapojila do projektu Učitelia pečú zdravotníkom. Touto cestou sme sa chceli poďakovať za prácu, ktorú hlavne v týchto ťažkých časoch pandémie zdravotný personál vykonáva s úžasnou trpezlivosťou, empatiou a láskou. S takouto láskou a vďačnosťou prijali aj nás a vzájomne sme mohli pocítiť to skutočné čaro Vianoc. Zo srdca všetkým ĎAKUJEME!


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Piate – záverečné virtuálne medzinárodné stretnutie (Erasmus+) na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove

            • ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove koordinuje dvojročný (2019 – 2021) medzinárodný projekt Erasmus+ pod názvom „Empatia - cesta k človeku“ (Empathy – a way to the human being, 2019-1-SK01-KA229–060793).

              Do projektu sú zapojené 4 školy z týchto európskych krajín: Slovensko – Základná škola s materskou školou Pod Vinbargom v Bardejove (koordinátor), Severné Macedónsko - OOU ,,Brakja Miladinovci,, Kumanovo (partner), Turecko - Özel Çözüm Ortaokulu, Rize (partner) a Poľsko - Zespol Szkol w Pozezdrze  (partner).

              Prvé stretnutie projektových partnerov (tzv. „kick-off meeting“) sa uskutočnilo na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove v novembri 2019. Tím pracovníkov školy pod vedením pani riaditeľky Mgr. Mileny Kravcovej a za odbornej asistencie Mgr. Márie Biľovej pripravil pre účastníkov pobytu zaujímavú, vyváženú kombináciu aktivít, atrakcií a workshopov. Bolo to ešte v „normálnych“ časoch, kedy sme ešte nepoznali, čo je to „COVID-19“, resp. „korona vírus“. Naplno sme si užívali atmosféru medzinárodného stretnutia na vlastnej koži.

              Do druhého medzinárodného stretnutia partnerov v Severnom Macedónsku vstúpila už pandémia, ktorá premenila macedónsku mobilitu v decembri 2020 na virtuálne stretnutie partnerských tímov žiakov a učiteľov. Mgr. Mária Biľová pre zaneprázdnenosť ukončila svoje pôsobenie v našom projektovom tíme. Jej úlohu kontaktnej osoby za školu v projekte prebrala Mgr. Soňa Sosenková.

              Tretie (Poľsko, máj 2021) a štvrté (Slovensko, september 2021) stretnutie partnerských krajín bolo tiež „online/virtuálne“, keďže medzinárodné cestovanie bolo zo známych dôvodov zakázané.

              Záverečné stretnutie projektových partnerov sa uskutočnilo v čase od 13. – 17. decembra 2021. Tajne sme dúfali, že budeme môcť s našimi žiakmi do Turecka reálne vycestovať. Ale momentálne je to nepredstaviteľná vec, preto sme sa opäť „stretli“ virtuálne. Pracovalo sa v platforme ZOOM. 25 našich žiakov a 5 učitelia sa venovali centrálnej téme projektu: empatii.

              Každý deň začínal tzv. „ice breaker“ hrami, ktoré stimulovali žiacku pozornosť okamžite a vtiahli všetkých účastníkov ZOOM vysielania (81 ľudí) do kontextu daného dňa. Empatiu sme premietli do tém ako sociálna empatia, šikanovanie a účelná prevencia proti nej, kultúrne dedičstvo – presnejšie tradičné tance partnerských krajín. Všetky zúčastnené 4 krajiny prezentovali vždy v iný deň svoje typické tance. Vhodne sme využili, že v tíme sme mali skúsenú speváčku Lauru Čuškovú, ktorá naživo prezentovala svoj kroj (v spolupráci s Danielou Adamišínovou).

              Jeden deň bol v programe celý vyhradený pre kreatívny kulinársky workshop. Žiaci dostali 6 ingrediencií, z ktorých mali pripraviť jedlo a pomenovať ho. Empatia je pre žiakov jednou z kľúčových tém v súčasnej pandemickej situácii. Vcítenie, vciťovanie sa, prenášanie sa do sveta predstáv druhého, do jeho emócií, spôsobu myslenia a postojov. Už od marca 2020 sa jednotlivé partnerské štáty nachádzajú v COVID-19 období, žiaci i učitelia sa radi podelili o svoje zážitky z tohto ťažkého spoločenského obdobia. Zo všetkých žiakov sa denne vytvárali medzinárodné  tzv. „breakout rooms“, v ktorých žiaci diskutovali na rôzne témy, realizovali v tomto medzinárodnom virtuálnom priestore pridelené aktivity a hry. Vzájomne si vymieňali skúsenosti. Na žiakoch bolo vidno, že ich to baví, že diskutujú s rovesníkmi, ktorí riešili alebo riešia rovnaké problémy ako oni. Čas, kedy žiaci pracovali, sme my, učitelia, využili na formálne i neformálne debaty. Šesť medzinárodných tímov žiakov v „breakout rooms“ diskutovalo väčšinou času. Po uplynutí času si tímy zvolili svojho lídra, ktorý následne prezentoval výsledky tímovej práce ostatným žiakom.

              Žiaci preukázali aj svoje IT schopnosti, keďže v ZOOM vysielaní sa pracovali s viacerými aplikáciami (www.mentimeter.com, www.learningApps.net, www.wordwall.net, www.canva.com a pod.).

              V úplnom závere sa všetci účastníci virtuálneho stretnutia veľmi kladne vyjadrili o kvalite online týždňa v záverečnom „feedbacku“. Pevne veríme, že sa spoločenská situácia v nasledujúcich mesiacoch zlepší, aby sme v budúcnosti mohli so svojimi žiakmi reálne vycestovať do zahraničia a na vlastnej koži spoznať iné kultúry. Aj virtuálne stretnutia majú svoje čaro, ale naši žiaci by určite radi videli svojich rovesníkov osobne.

              Mgr. Ján Šoltés
              za žiakov a učiteľov zapojených do online projektového týždňa



            • ŠKD - Vianočné vystúpenie (1. odd.)

            • Vianoce sa blížia, zima na nás dýcha... Týmito slovami sme začali v stredu 15.12. vianočné vystúpenie pre Vás všetkých, ktorí si ho pozriete. Už len pár dní nás delí od toho slávnostného očakávania, kedy si rodiny zasadnú k štedrovečernému stolu. V našich srdciach zavládne pokoj, láska, radosť a šťastie. Preto mi dovoľte zaželať Vám v mene nás všetkých, aby ste tieto vianočné sviatky prežili hlavne v zdraví, šťastí, láske, spokojnosti a v novom roku všetko najlepšie pri dobrom zdraví.

              L. M.


            • Oznam školskej jedálne

            • Vážení rodičia detí, ktoré sa stravujú v našej školskej jedálni, týmto vás žiadame, aby ste poplatok za stravu na január 2022 uhradili formou bankového prevodu najskôr 5. januára. Ďakujeme za porozumenie.

              vedúca ŠJ

            • Školská súťaž ČARO VIANOC

            • Je tu najkrajšie obdobie roka. K čaru Vianoc neodmysliteľne patrí vianočná výzdoba. Aj našu vianočnú výzdobu sme prihlásili do obľúbenej tvorivej súťaže pre MŠ a ZŠ s názvom ČARO VIANOC. Touto cestou Vás chceme srdečne poprosiť, aby ste za ňu zahlasovali a pomohli nám zabojovať o zaujímavé ceny pre našu školu. Hlasovať môžete kliknutím na tento odkaz http://talentagent.sk/detail/7605-vianocna-vyzdoba-v-zs-s-ms-pod-vinbargom-v-bardejove.

              Hlasovať môžete každých 5 minút. Za každý Váš hlas nám pripíšu 5 bodov. Ocenené budú prvé 3 školy s najvyšším počtom hlasov. Hlasovanie prebieha od 15.12 do 9.1. 2022.

              Zároveň chceme všetkým, ktorí hlasovali za našu jesennú výzdobu, srdečne poďakovať. Aj vaše hlasy prispeli k peknému umiestneniu našej jesennej výzdoby na 3. mieste.

              Dúfame, že naše umiestnenie, aj s Vašou pomocou, tentokrát ešte vylepšíme.

              Srdečne ďakujeme.

              Mgr. Alena Malegová


            • Začalo sa posledné medzinárodné stretnutie v rámci projektu Erasmus+ s názvom "Empatia - cesta k človeku"

            • Tento týždeň (13. - 17. december 2021) strávime na virtuálnom projekte Erasmus+ s názvom "Empatia - cesta k človeku". Je to posledné, piate stretnutie projektových tímov (Slovensko - koordinátor, Poľsko, Severné Macedónsko, Turecko - partneri). COVID-19 stále neumožňuje cestovanie do krajiny/školy/rodiny nášho partnera - tureckého mesta RIZE. Naši 20 žiaci zapojení do projektu sú vďační aj za online stretnutie, aj keď radšej by sme momentálne trávili čas pri osobných stretnutiach, ktoré sú jedinečné, neopakovateľné. Podrobnejšie INFO dodáme po ukončení projektu.


            • Oznam

            • Prinášame vám dva dokumenty týkajúce sa prechodu 2. stupňa ZŠ na dištančné vzdelávanie.


              Pre otvorenie dokumentu kliknite na obrázok.