• Novinky

          • Oznam - zápis detí do MŠ
            • Oznam - zápis detí do MŠ

            • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Pod Vinbargom 1 v Bardejove podľa §3 ods.2 vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č.306/2008 o materskej škole oznamuje rodičom, že zápis detí do materskej školy na šk. rok 2019/2020 sa uskutoční v dňoch od 02.05.2019 – 31.05.2019 podaním žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy u zástupkyne materskej školy. Žiadosť si môžete stiahnuť TU.

              Mgr. Milena Kravcová

              riaditeľka školy

          • Oznam školskej jedálne
            • Oznam školskej jedálne

            • Poplatok za stravu na mesiac MÁJ 2019:
               

              (obed + réžia = spolu)
              1.-4. roč. 19,95 + 2,10 = 22,05€
              5.-9. roč. 21,21 + 2,10 = 23,31€
              desiata                          6,30€
                        23,52 + 2,10 = 25,62€
              MŠ predškoláci             2,10€
              HN 1.st a 2.st.                2,10€


              V kancelárii vedúcej ŠJ v dňoch: 24.04, 25.04, 29.04., 03.05.
              Na vrátnici školy: 30.04., 02.05.

              Okrem tradičného osobného zakúpenia si stravných lístkov je možné uhradiť stravné za ďalší mesiac (máj) prostredníctvom internet bankingu, alebo priamo vkladom na účet - viac informácií TU.

              Telefónne číslo ŠJ: 0911530166

          • Miriam Majerníková vyhrala Okresné kolo Biologickej olympiády
            • Miriam Majerníková vyhrala Okresné kolo Biologickej olympiády

            • Dňa 25. apríla 2019 sa v priestoroch ZŠ Wolkerova v Bardejove uskutočnilo Okresné kolo Biologickej olympiády. Dobrou správou pre ZŠ s MŠ Pod Vinbargom je, že víťazkou tejto súťaže vo svojej kategórii sa stala naša žiačka Miriam Majerníková zo 7.B triedy. Ako ukazuje výsledková listina, v silnej konkurencii zvíťazila s náskokom troch bodov pred druhým umiestneným žiakom. Našu školu reprezentovala aj Miriam Chovancová, tak isto zo 7.B triedy, ktorá sa umiestnila na konečnom 12. mieste. Obidvom žiačkam ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, víťazke Miriam srdečne blahoželáme. Budeme jej držať prsty na Krajskom kole Biologickej olympiády, ktoré sa uskutoční v Prešove.


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

          • ARS Poetika 2019
            • ARS Poetika 2019

            • Dňa 26.4.2019 sa v priestoroch Základnej školy Malcov konalo okresné kolo súťaže ARS POETIKA 2019 v interpretácii ruskej poézie a prózy. Žiaci súťažili v dvoch vekových kategóriach - umelecký prednes 5. až 7. ročník a umelecký prednes 8. a 9. ročník. Našu školu reprezentovali žiaci Gregor Šverha z 5.A triedy, Daniela Adamišinová zo 6.A triedy a Natália Lišivková zo 7.A triedy. Všetci títo žiaci súťažili v kategórii umelecký prednes 5. až 7. ročník. Gregor Šverha sa umiestnil na 2. mieste a Daniela Adamišinová na 3. mieste. Natália Lišivková dostala cenu poroty. Súťažiacim k ich umiestneniu blahoželáme.

              Mgr. Miroslava Staviarská


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Okresné kolo matematickej olympiády 2019
            • Okresné kolo matematickej olympiády 2019

            • Dňa 09.04.2019 sa v priestoroch základnej školy Bartolomeja Krpelca konal už 68. ročník okresného kola matematickej olympiády. Súťaž trvala dve hodiny, počas ktorých žiaci riešili tri náročné úlohy. Maximálny počet bodov za každú úlohu bol 6 bodov. Súťažilo sa v troch kategóriách: Z6, Z7 a Z8. Úspešných riešiteľov sme mali len v siedmom ročníku. Diana Škrovánková zo 7.A sa umiestnila na 4.-7. mieste so ziskom 12 bodov. Samuel Chovan zo 7.B sa s 10 bodmi umiestnil na 9.-11. mieste. Obom našim žiakom srdečne blahoželáme.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Pytagoriáda 2019
            • Pytagoriáda 2019

            • V dňoch 26. a 27. marca sa v priestoroch základnej školy na sídlisku Vinbarg konal 40. ročník okresnej súťaže z matematiky pod názvom Pytagoriáda. V utorok 26. marca súťažili žiaci 3.-5. ročníka a nasledujúci deň súťažili šiestaci, siedmaci a ôsmaci. Žiaci mali vypočítať 15 príkladov z matematiky. Úspešným riešiteľom sa stal žiak, ktorý mal správne vypočítaných 10 príkladov. Úspešní riešitelia mohli získať body aj za ušetrený čas, za každé 4 ušetrené minúty dostali bod navyše. Z našich žiakov sa najlepšie darilo siedmakom. Samuel Chovan zo 7.B so ziskom 19 bodov sa umiestnil na 1. mieste a Miriam Majerníková, tiež zo 7.B, ktorá získala 18 bodov, skončila na 2. mieste. V ôsmom ročníku boli úspešnými riešiteľmi Erik Želinský z 8.A, ktorý so ziskom 16 bodov obsadil 6. miesto a Veronika Zbihlejová z 8.A triedy so ziskom 15 bodov obsadila 7. miesto. V piatom ročníku bola úspešná Nikola Kundrátová z 5.C, keď so 17 bodmi obsadila 10. miesto. Úspešných riešiteľov sme mali aj na prvom stupni. V štvrtom ročníku bol s 21 bodmi úspešným riešiteľom Adam Romanovski, ktorý obsadil 14. miesto a v treťom ročníku s 21 bodmi obsadil Oliver Žula pekné 6. miesto. Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Starká nám číta rozprávku
            • ŠKD - Starká nám číta rozprávku

            • Dňa 03.04. k nám na naše pozvanie zavítala stará mama nášho žiaka z 1.A triedy Leonarda Valu, pani Valová. Je bývalou pani učiteľkou a pôsobila ako pedagóg v ZŠ Zborov. Čítanie sa konalo v priestoroch školskej knižnice. Pán uč. Mgr. Vasilega nám ako vždy vyšiel maximálne v ústrety, za čo mu aj touto cestou ďakujeme. Pani sekretárka uvarila pre nášho hosťa výborný čajík, za čo jej tiež vyslovujeme poďakovanie.

              Deti sa už tešili, čo pekne zažijú. Pani Valová nás najprv zapojila do spievanej hry. Bolo veselo. Každý mal úsmev a dobrú náladu. Zopakovali sme si pesničku práva  nôžka... Potom si deti posadali na vankúšiky a začalo sa čítanie. Čítala nám rozprávku O pampúšiku. Deti pozorne počúvali, pretože v závere ich čakala ďalšia úloha. Po prečítaní sme sa opäť zahrali spievanú hru. Úlohou deti bolo, aby si vytvorili dvojice a hru plnili v dvojiciach. Tak sme si posadali a nakreslili obrázky z čítanej rozprávky. V závere sme babičke poďakovali, deti venovali kvietok, za čo ďakujeme vedeniu školy, ručne zhotovenú veľkonočnou ozdobou a kresbičky s ich podpismi. Aj takto zaujímavo trávia deti zo Školského klubu svoje popoludnia.

              L. M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Ako sa snežienky takmer zbláznili
            • Ako sa snežienky takmer zbláznili

            • Počuli ste, že by sa niekedy „snežienky takmer zbláznili“? smiley Tak naši žiaci z 1.A, 1.B a 1.C tried to 02.04. a 03.04.2019 počuli na vlastné uši v okresnej knižnici. Pani knihovníčka si pripravila zaujímavé rozprávanie o jarnej prírode, o živote v lese a o ochrane prírody. Deťom  prečítala rozprávku z knihy od Petra Stoličného Ako sa snežienky takmer zbláznili. No a v závere mali žiaci možnosť spoznávať stopy našich živočíchov. Veď sa pozrite, ako im to išlo... smiley


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Dobrý skutok
            • ŠKD - Dobrý skutok

            • Dobrý skutok – čin, konanie, ktoré prináša radosť, prospech, pomoc, úľavu, zlepšenie podmienok a nám dobrý pocit. Žiaci zo Základnej školy s materskou školou Pod Vinbargom v Bardejove, zo 6. oddelenia ŠKD sa dňa 5.4.2019 rozprávali o konaní dobrých skutkov, o ochrane prírody, o zmysle sviatku „Deň Zeme“, ktorý každý rok oslavujeme 22. apríla, o našich možnostiach prispieť svojou „troškou“ ku krajšej budúcnosti, o potrebe zmeny nás všetkých vo vzťahu k životnému prostrediu a o dopade nevhodného rýchleho životného štýlu na prírodu. A keďže vieme, že slová sú len slová, pristúpili sme aktívne k tomuto problému. Vyhrnuli sme si rukávy, vzali vrecia na odpad a vybrali sme sa k blízkemu brehu rieky Topľa a zbierali sme odpadky, ktoré nezodpovední ľudia po sebe zanechávajú. Čo bolo v našich silách, to sme odniesli. Boli to 2 plné vrecia. Počasie nám prialo, slniečko a blížiaci sa víkend nám zlepšovali náladu a pocit z dobre vykonanej práce to ešte umocnil. Deti si za svoju usilovnosť vyslúžili veľkú pochvalu. Veríme, že týmto inšpirujeme aj ďalších dobrovoľníkov a spoločne budeme prispievať ku krajšiemu a čistejšiemu prostrediu. Lebo, ako povedal Benjamin Franklin - „Dobre vykonané je vždy lepšie ako dobre povedané“.

              Mgr. Sylvia Kšonžeková


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Tvorivé dielne v 2.C triede
            • Tvorivé dielne v 2.C triede

            • Téma: Veľkonočné vajíčko

              Maľované vajíčko,
              pekný úsmev na líčko,
              k tomu zdravia dosť,
              peknú Veľkú noc.

              V piatok 5.4.2019 v 2.C triede sa zišli žiaci s mamkami, aby sa opäť stretli na Tvorivých dielňach. Robili sme rôzne techniky: oblepovanie, maľovanie farbami, omotávanie stužkami doplnené kvetinkami, servítková technika... Nechýbali ani medovníčky, ktoré sme zdobili farbami jari.

              Zažili sme opäť priateľské a tvorivé popoludnie, za ktoré patrí veľká vďaka všetkým zúčastneným.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Tomáš Jackanin – víťaz krajského kola Dejepisnej olympiády
            • Tomáš Jackanin – víťaz krajského kola Dejepisnej olympiády

            • „Múdrym som sa nenarodil. To iba usilovným štúdiom minulosti som začal rozumieť prítomnosti“  Konfucius

              Je to len jeden z výrokov, ktoré charakterizujú dôležitosť poznania svojej minulosti. Jej poznávaním sa učíme rozumieť sebe, svojmu okoliu, tomu, čo sa deje okolo nás.

              Dejepisné súťaže majú na našej škole dlhú tradíciu a zároveň patria medzi olympiády, z ktorých si naši žiaci každoročne odnášajú výborne umiestnenia nielen z okresných, ale aj krajských  kôl.

              Dňa 21. marca 2019 sa na ZŠ Šrobárova v Prešove uskutočnil už 11. ročník krajského kola Dejepisnej olympiády. Zúčastnili sa ho 4 žiaci našej školy, ktorí reprezentovali aj okres Bardejov. Súperili v historických znalostiach so 67 žiakmi z 13 okresov Prešovského kraja. Aj v tomto roku si bez zaváhania poradili s náročnými úlohami písomného testu, ktorý sa skladal z troch častí – monotematický celok, úlohy z učiva príslušného ročníka a regionálne dejiny, a nadviazali na svoje úspechy z predchádzajúcich ročníkov.

              Víťazom krajského kola medzi žiakmi 9. ročníka sa stal Tomáš Jackanin z 9.C triedy. V písomnom teste dosiahol najlepšie výsledky a porazil svojich 22 súperov. Tomáš bude reprezentovať našu školu, ale aj celý Prešovský kraj v celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční 2.-4. mája 2019 v Trenčianskych Tepliciach.

              Výborné výsledky dosiahli aj mladší žiaci. Filip Jurek zo 7.C triedy sa umiestnil na 2.miesteSamuel Chovan zo 7.B triedy na 3. mieste. Bibiána Bereščáková z 8.B obsadila krásne 5. miesto spomedzi 23 súťažiacich Prešovského kraja.

              Všetkým víťazom blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a Tomášovi držíme palce v celoštátnom kole.


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

          • ŠKD - Navštívili sme mestskú knižnicu
            • ŠKD - Navštívili sme mestskú knižnicu

            • Rozprávky svetoznámeho dánskeho spisovateľa Hansa Christiana Andersena čítajú deti aj dospelí po celom svete. Aj my - žiaci 5.odd. ŠKD - sme sa v deň jeho narodenín vybrali do mestskej knižnice, aby sme si pripomenuli niektoré z jeho rozprávok. Dozvedeli sme sa, že H. Ch. Andersen v detstve rád sníval a hral sa s bábkami. Keď vyrástol, preniesol svoje sny,
              túžby a citlivú dušu aj do spomínaných príbehov o Palculienke, Snehovej kráľovnej, alebo o Princeznej na hrášku. Napísal vyše stopäťdesiat rozprávok. Spolu s p. knihovníčkou sme si pripomenuli aj ďalších významných rozprávkarov, ako bol napr. P. Dobšinský a jeho rozprávky.

              Pani knihovníčka si pre nás pripravila dramatizáciu rozprávky "Šípková Ruženka". Žiaci sa veľmi potešili, lebo každý si našiel v rozprávke svoju rolu. Mohli byť jej súčasťou a to ich naozaj zaujalo. Na záver si žiaci mohli vypožičať knihy, ktoré ich oslovili. Veľmi pekne sme sa poďakovali p. knihovníčke Betke za rozprávkové popoludnie. Cestou naspäť sme sa rozprávali o krásnych zážitkoch, ktoré sme zažili.

              vych. Marcinovová



              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Richard Kužmišin na celoštátnom kole Olympiády z anglického jazyka v Bratislave
            • Richard Kužmišin na celoštátnom kole Olympiády z anglického jazyka v Bratislave

            • V dňoch 26. až 27. marca 2019 sa v Bratislave konalo celoštátne kolo 29. ročníka Olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnilo 64 najlepších súťažiacich z celého Slovenska.

              Súťažiaci v prvý deň, vďaka anglicky hovoriacemu sprievodcovi, bližšie spoznali naše hlavné mesto Bratislavu. Druhý deň olympiády sa už niesol v súťažnej atmosfére. Súťažiacich, ktorí boli rozdelení do ôsmich kategórií, čakali náročné úlohy, s ktorými sa počas troch hodín patrične popasovali.

              Všetci účastníci však netrpezlivo očakávali slávnostné vyhlásenie výsledkov a oceňovanie víťazov, ktoré sa konalo v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca. Prešovský kraj reprezentoval náš žiak - Richard Kuzmišin - ktorý vo svojej súťažnej kategórii 1B obsadil konečné 5. miesto (výsledková listina prezradila, že gramatický test a čítanie s porozumením mal Rišo napísané na 100 %).

              Je to vynikajúci výsledok pre žiaka, pre našu školu, pre mesto/okres Bardejov, pre celý Prešovský kraj. Keďže Rišo v tomto školskom roku „Pod Vinbargom“ končí, ďakujeme mu za pravidelnú a pravidelne úspešnú reprezentáciu našej školy v mnohých súťažiach a v jeho ďalšom štúdiu i osobnom živote mu prajeme všetko dobré!

              Mgr. Ján Šoltés


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

          • Veľkonočná nálada v 4.C
            • Veľkonočná nálada v 4.C

            • Obdobie jarných zvykosloví je spájané predovšetkým s najväčším a najdôležitejším kresťanským sviatkom v roku, Veľkou nocou. V ľudovom prostredí je však symbolizovaný a súčasnou spoločnosťou dodnes vnímaný hlavne prostredníctvom zvykov v podobe oblievania a šibania dievčat. Maľovanie kraslíc, či veľkonočné košíky a korbáče, to sú už nezameniteľné a typické prvky ľudovo-umeleckej výroby, ktoré sa stali nevyhnutnou súčasťou týchto sviatkov.

              Podujatie tvorivých dielničiek v Dielni ľudových remesiel HOS v Bardejove, ktorého sa žiaci 4.C triedy zúčastnili, spája jedinečnosť remesla a ľudového zvykoslovia, a teda hodnôt, ktoré napomáhajú deťom uvedomiť si svoju kultúrnu identitu. V pripojenom fotoalbume si pozrite, ako si štvrtáci vyhrnuli rukávy a svojou usilovnou a precíznou prácou dokázali, že zvládnu aj náročnú veľkonočnú prípravu ako sa patrí.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Slávnostný zápis detí do 1. ročníka
            • Slávnostný zápis detí do 1. ročníka

            • V popoludňajších hodinách dňa 04.04.2019 sa uskutočnil slávnostný zápis detí do 1. ročníka pre šk. r. 2019/2020. Rodičov a ich deti sme privítali kultúrnym programom pod vedením našich pedagógov a s hudobným sprievodom p. uč. Šoltésa. Tvorili ho ľudové piesne v podaní súrodencov Laury a Dávida Čuškových a Timky Tvardzikovej, a moderný tanec dievčat zo 6.B na pieseň Ta ne od speváčky Kristíny.

              Po vystúpení sa rodičom prihovorila pani riaditeľka Mgr. Milena Kravcová a informovala ich o organizácii 1. ročníka. Krátke organizačné a technické pokyny poskytla pani zástupkyňa školy pre I. stupeň. Napokon sa deti rozišli do troch tried, kde ich čakali rozprávkové postavičky, omaľovánky, vystrihovačky, číslice a iné prekvapenia. Po absolvovaní aktivít detí s učiteľkami každé dieťa obdržalo pamätný list v tvare korčule, pretože sme škola so zameraním na ľadový hokej, ďalej motivačnú darčekovú tašku a mohlo si vybrať darček podľa vlastného výberu, ktorý pripravili žiaci školy v spolupráci s p. učiteľkami a vychovávateľkami. S výberom darčeka bolo každé dieťa spokojné, o čom svedčil úsmev na jeho tvári. Veríme, že rodičia a ich deti u nás prežili príjemné popoludnie. Ďakujeme im za prejavenú dôveru a tešíme sa na nich na slávnostnom otvorení školského roka 2019/2020, ktoré sa bude konať 2. septembra.

              Zároveň dávame do pozornosti, že samotný zápis detí do 1. ročníka prebieha do 30. apríla 2019. Radi vás u nás privítame, oboznámime vás s prioritami našej školy a zodpovieme vám na vaše otázky. Aj v novom školskom roku otvárame prvácku športovú triedu ľadový hokej so zameraním na korčuľovanie.

              Ďakujeme. :)



              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Veľkonočná príprava
            • ŠKD - Veľkonočná príprava

            • Mesiac marec je už pár dní za nami. Chcem sa s Vami podeliť o zaujímavé momenty, ktoré zachytávajú fotografie. Deti počas popoludňajšej činnosti v Školskom klube niektoré teraz aktivity aj obkresľujú, maľujú, strihajú, lepia, vyrábajú výzdobu s jarnou a Veľkonočnou tematikou. Stále ich nadchne niečo nové, zaujímavé a je to o to krajšie, ak sú so svojou tvorbou spokojný. Tu sú zábery, ktoré zachytávajú ich pracovné nadšenie.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Rozprávková noc s Andersenom 2019
            • Rozprávková noc s Andersenom 2019

            • Žiaci 1.B, 3.A a 4.C triedy našej školy sa po roku opäť zapojili do 14. ročníka medzinárodného projektu Noc s Andersenom 2019. Začlenili sa medzi účastníkov projektu z Čiech, Moravy, Sliezska a Slovenska a stali sa jednou z registrovaných škôl do tohto projektu.

              Dňa 29. 03. 2019 strávili večer a noc v školskej knižnici. Už po štvrtýkrát zažili večer plný dobrodružstva a zábavy.

              V úvode si pripomenuli dánskeho rozprávkara H. CH. Andersena (2. apríla 1805 - 4. augusta 1875) a jeho tvorbu. V rozprávkovom kvíze hádali názvy rozprávok. Vypočuli si rozprávku Lietajúci kufor, ktorá bola hlavnou témou rozprávkovej noci. Po rozprávke sa vybrali na nočné putovanie sprevádzané svetlom bateriek a plnili úlohy, ktoré na nich čakali v tmavých chodbách školy. Na mapách Slovenska správne umiestnili fotografie miest. Svoju šikovnosť preukázali aj pri zhotovovaní cestovných kufrov. Túlanie sa školskými priestormi počas noci skončilo rozprávkou na dobrú noc a slastným spánkom medzi knihami a rozprávkovými postavami v školskej knižnici. Ranný budík zobudil žiakov do víkendového dňa. Nezostalo im nič iné, ako sa rozlúčiť s knižnicou, knihami, pobaliť si veci a vyobjímať rodičov, ktorí ich už netrpezlivo čakali.

              Samozrejme, nesmel chýbať ani Pamätný list ako spomienka na odvahu a zručnosť, ktorú preukázali počas Noci s Andersenom v škole a školskej knižnici.

              Čítanie kníh má pre žiakov stále veľký význam, je zábavné, poučné a rozširuje ich poznatky o svete.

              Mgr. Golecová, Mgr. Kicová, Mgr. Volčková


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.