• Aktivity 1.-4. ročníka

          • Našich prvákov navštívil Mikuláš

          • 04.12.2020 18:59
          • Ďakujeme primátorovi mesta MUDr. Borisovi Hanusčakovi, všetkým sponzorom a sv. Mikulášovi za milé slová k našim prváčikom a mikulášikovským balíčkom.
            Žiaci ZŠ s MŠ Pod Vinbargom Bardejov želajú krásne a pokojné sviatky.


            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
          • viac
          • iBobor 2020

          • 03.12.2020 10:42
          • V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras (tento názov sa používa aj v angličtine na medzinárodných podujatiach) a po slovensky Informatický bobor.

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

            V školskom roku 2020/2021 sa do súťaže iBobor zapojilo 55064  žiakov z 804 škôl. Súťaž sa konala v dňoch 10.-13. novembra 2020.

            Žiaci našej školy sa zúčastnili tejto súťaže v dvoch kategóriách: 5 žiakov v 1. kategórii (2.-3. ročník) Drobci a 20 žiakov v 2. kategórii (4.ročník) Bobríci, t.j. spolu 25 žiakov.

            Vyhodnotenie:

            1. kategória (2.-3. ročník) - max. počet bodov 72

            Úspešní riešitelia:
            72 bodov (100%) 1 žiak - Richard Jurečko
            54 bodov (70%) 1 žiaci - Michal Skreptáč
            51 bodov (65%) 1 žiak - Emma Bakalárová

            Všetci žiaci sú úspešní riešitelia, získali viac ako 50%.

            2. kategória (4.-5. ročník) - max. počet bodov 96

            Úspešní riešitelia:
            84 bodov (83%) 2 žiaci - Terézia Križová a Patrik Barna
            72 bodov (70%) 1 žiak - Sára Soroková
            60 bodov (56%) 1 žiak - Nela Adamišinová

            Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme.


            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
          • viac
          • Škola v prírode 2020/2021 - deň 5
          • Škola v prírode 2020/2021 - deň 5

          • 09.10.2020 11:01
          • A prišlo piatkové ráno - posledné v tohtoročnej Škole v prírode. Nastalo veľké balenie, zháňanie svojich topánok, tričiek, kde tu zapadnutej ponožky a rozmýšľanie, ako to len tej mamke všetko do tašky a kufra vošlo. Nakoniec sme aj túto poslednú, hádam najťažšiu úlohu zvládli. Po raňajkách a vyhodnotení celej Školy v prírode, na ktorom sme všetci dostali Certifikát o zvládnutí Školy v prírode a veľkú pochvalu, nás už čakal pripravený autobus. Našou poslednou zastávkou na ceste domov bol Beliansky rybník, kde sme si pozreli náučný ekologický chodník, oboznámili sme sa s tým, prečo sa nemajú odpadky odhadzovať do prírody, ako dlho sa v prírode odpady rozkladajú a ako našej krásnej prírode a všetkému živému v nej škodia.

            Na záver sme si urobili posledné spoločné fotografie v peknom prostredí rybníka s kačičkami a už nás čakala iba cesta domov, do Bardejova.

            Naša veľká vďaka patrí pani učiteľke Malegovej, pani vychovávateľke Kšonžekovej a pani asistentke Goboňovej, ktoré to s nami zvládli a všetkým, ktorí pre nás školu v prírode v Kežmarských Žľaboch pripravili.

            „ĎAKUJEME"

            Mgr. A. Malegová

          • viac
          • Škola v prírode 2020/2021 - deň 4

          • 09.10.2020 10:55
          • Vo štvrtok ráno nás počasie v Kežmarských Žľaboch prekvapilo, konečne nepršalo. Tak po krátkej rozcvičke a raňajkách sme sa rýchlo obliekli, aby sme mohli stráviť dopoludnie vonku. Pani učiteľky si pre nás pripravili športové zábavno-súťažné dopoludnie, počas ktorého sme ako tímy Tatranské medvede, Tatranské orly a Tatranské svište zbierali body v športových disciplínach, zábavných súťažiach, ale aj vo vedomostnom kvíze o tatranskej prírode a Belianskej jaskyni. Poriadne sme sa zapotili pri prekážkovom behu, behu s loptičkou na rakete, hádzaní kruhov na cieľ a kotúľaní lopty po vyznačenej dráhe. Ako sa správne orientovať  a správať na turistických chodníkoch sme sa dočítali na náučných tabuliach, ktoré sme  vyhľadali v najbližšom okolí. Aj vedomostný kvíz sme zvládli hravo, lebo počas návštevy Belianskej jaskyne sme sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o jej vzniku, jaskynnej vápencovej výzdobe, živočíchoch v nej žijúcich a o okolitej tatranskej prírode. Vyhodnotenie celého dopoludnia bolo prekvapivé, všetky tri tímy získali rovnaký počet bodov a umiestnili sa na prvom mieste. Za naše snaženie sme všetci získali medaily a sladkú odmenu.

            Po obede a krátkom odpočinku sme rýchlo zvládli úlohy z matematiky, slovenského jazyka a pani učiteľka nás bližšie oboznámila s machmi, lišajníkmi a hubami, ktoré sme počas dopoludnia nazbierali v okolitom lese. Veľmi nás zaujalo pozorovanie štruktúry machov a lišajníkov mikroskopom. V závere popoludnia sme sa pustili do tvorenia. Úlohou každého tímu bolo namaľovať to najzaujímavejšie, čo sme doteraz v škole v prírode zažili. Z našich obrázkov, sme potom spoločne vytvorili plagát o našej Škole v prírode. Večer sme sa zabávali, súťažili a tancovali na rozlúčkovej diskotéke.

            Mgr. A. Malegová


            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • viac
          • Škola v prírode 2020/2021 - deň 3

          • 09.10.2020 10:52
          • Ani v stredu nám zamračená obloha nedovolila pozorovať okolité tatranské štíty a ani jesenné slniečko nás nezohrialo a nepotešilo, ale ani to nám nezobralo chuť športovať, šantiť, zabávať sa a tvoriť. Deň sme začali športovo, rannou rozcvičkou.

            Po chutných raňajkách sme nezaháľali a s chuťou sme sa pustili do opakovania vedomostí z matematiky, slovenského jazyka a prírodovedy. Práca nám išla od ruky, lebo sme sa už veľmi tešili na plávanie v hotelovom bazéne. A veru sme sa v ňom poriadne vyšantili až do obeda. Po poludňajšom odpočinku sme aj napriek sychravému počasiu športovali a súťažili vonku na zdravom tatranskom vzduchu. V súťažení, zábavných kvízoch a hrách sme pokračovali aj neskôr popoludní v našej spoločenskej miestnosti. Naše šikovné ruky zvládli aj maľovanie na tričká a o chvíľu už žiarili pestrými písmenkami, nápismi a obrázkami. Večer sme si spríjemnili spoločenskými hrami a ďalší nezabudnuteľný deň v Škole v prírode bol za nami.

            Mgr. A. Malegová


            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • viac