• Aktivity 1.-4. ročníka

          • Deň jablka s prvákmi a druhákmi

          • 04.11.2022 08:53
          • Dňa 21.10. sme spolu s prvákmi a druhákmi oslávili Deň jablka a to rôznymi aktivitami, ako sú kreslenie, lepenie, strihanie, maľovanie, ochutnávanie kyslých i sladkých jabĺk, ale ako môžete vidieť aj na fotografiách, niekde sa aj pieklo. Koláče, muffiny, palacinky rozvoniavali triedami. Žiaci ochutnali aj tradičný jablkový džús alebo jablčný mušt. Všetci dobre vedeli, že jabĺčka sú veľmi vzácne, poskytujú nám veľký zdroj vitamínov, ktoré by sme mali prijímať, aby sme predchádzali chorobe. Žiaci boli šťastní a užili si tento deň. Sami sa presvedčte ako to vyzeralo.


            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
          • viac
          • Žiaci 4. ročníka na návšteve hvezdárne a planetária v Prešove

          • 17.10.2022 10:43
          • Dňa 11. 10. 2022 žiaci 4. ročníka navštívili Hvezdáreň a planetárium v Prešove. Cieľom exkurzie bolo získať poznatky z astronómie, ponúknuť zaujímavé a netradičné pohľady na vesmír a hviezdnu oblohu.

            V prednáškovej sále hvezdárne si pozreli film o slnečnej sústave. Prostredníctvom pútavého výkladu získali predstavu o pohyboch Zeme, o Slnku a planétach slnečnej sústavy, pochopili príčiny striedania dňa a noci, aj ročných období.

            Po skončení filmu prešli do planetária, usadili sa do pohodlných kresiel a ocitli v náručí hviezdnej oblohy. Na umelej oblohe pozorovali hviezdy a ich zoskupenie.

            Exkurzia bola zaujímavá a poučná, domov odchádzali plní dojmov a nových skúseností.


            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • viac
          • Stali sme sa čitateľmi knižnice! (1.B)

          • 17.10.2022 09:01
          • My, deti, sme sa v septembri stali školákmi. Tešíme sa, že sa naučíme čítať, písať, počítať. Nevieme sa dočkať, keď si knihy budeme čítať sami. A k tomu potrebujeme veľa kníh, ktoré nájdeme v knižnici. Preto nás veľmi potešilo, že sme sa od septembra 2022 mohli stať čitateľmi Okresnej knižnice Dávida Gutgesela v Bardejove a dostali sme čitateľský preukaz.

            V knižnici sme sa stretli aj s pani spisovateľkou Lenkou Šingovskou, ktorá nám porozprávala o svojich knihách a predstavila nám svojich knižných hrdinov.

            Žiaci prvého ročníka


            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • viac
          • Slávnostné pasovanie prvákov 2022

          • 14.10.2022 10:01
          • Dňa 12. októbra popoludní za krásneho slnečného počasia sa na školskom dvore zišlo množstvo ľudí: samotných prvákov, ich rodičov i starých rodičov. Prítomných príhovorom privítala pani zástupkyňa riaditeľky školy PaedDr. Daniela Remetová. Následne si od p. Mgr. Jána Šoltésa vypočuli, čo musia deti absolvovať, aby mohli byť pasované za prvákov a prváčky. 

            Hneď prvou aktivitou bolo prejsť Zlatou bránou, počas toho zaspievať pesničku. Následne ich dvaja maskoti v podobe tučniakov spolu s rodičmi sprevádzali rozprávkovými krajinami Písmenkovo, Číselkovo, Športovkovo, Šikulkovo, Zajkovo a Silákovo, v ktorých plnili predpísané úlohy.  Niektoré disciplíny sa vyžadovali šikovnosť žiaka, v iných pomáhali aj mama či otec. Za každú splnenú úlohu dostal žiačik pečiatku do preukazu. A kto mal všetkých šesť, šiel si vybrať sladkú odmenu v podobe kakaového závinu, a uhasiť svoj smäd teplým čajíkom.

            Keďže všetci prváci svoje úlohy v rozprávkových krajinách splnili, pred pasovaním ich čakala posledná úloha: p. učiteľ Šoltés slávnostne prečítal sľub prváka, ktorý všetci žiaci hromadne zopakovali. Po tomto kolektívnom sľube prvákov už nič nebránilo tomu, aby pani zástupkyňa PaedDr. Daniela Remetová oficiálne pasovala každého prítomného žiaka za oficiálneho prváka našej školy. Každý pasovaný prvák dostal odznak prváka, pasovací dekrét a kvietok "Už som veľký prvák". To bolo detskej radosti!

            Už pasovaní prváci sa následne presunuli v sprievode svojich triednych učiteliek do vedľajšieho parku v areáli našej školy, kde spoločne aj tento rok zasadili svoj strom prvákov. Ten ich bude sprevádzať počas celého štúdia na našej škole. Počas sadenia stromu si všetci zaspievali. Tým sa skončila oficiálna časť vydareného popoludnia.

            Touto cestou chceme poďakovať všetkým zúčastneným, kolegom asistujúcim pri aktivitách, Ing. Dušanovi Kučovi za fotoreport, a špeciálne našim kuchárkam pod vedením p. vedúcej ŠJ za chutný kakaový závin a čaj, ktoré doplnili energiu po aktivitách. Veríme, že pre všetkých to bol nezabudnuteľný zážitok a že sa táto akcia vydarí aj o rok. Pozývame vás pozrieť si fotoalbum:


            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
          • viac