• Novinky

          • Letná škola
            • Letná škola

            • Milí žiaci, školáci.
              Letná škola vás už volá,
              hrať sa a zabávať a aj hlávku rozvíjať a pochvaly od učiteliek dostávať.

              Vážení rodičia!

              10. 08. – 14. 08. 2020 pozývame vaše deti do našej Letnej školy. Do školy nepotrebujú ani aktovky, ani zošity a učebnice. Iba farbičky, ceruzku, pero a dobrú náladu. Letná škola je podporovaná a financovaná MŠ SR, čiže aj na aktivity budú poskytnuté finančné prostriedky. Aj stravovanie je dotované MŠ SR.

              Letnú školu plánujeme zrealizovať obsahovo integrovaným programom. V rámci cyklu bude celý týždeň zameraný na „Minulosť a súčasnosť Bardejova“. Táto hlavná téma bude rozpracovaná na jednotlivé dni – História mesta, Súčasnosť mesta, Šport v meste, Ekológia mesta, Plán mesta v 3D. Nosná téma dňa sa premietne do jazykových, matematických, spoločenských prírodovedných, pohybových, umeleckých a praktických aktivít.

              Napríklad: Ekológia mesta – didaktická hra Na obchod – žiaci si rozvíjajú komunikáciu, rozprávajú, aký tovar sa dá nakúpiť v obchodnej sieti (učivo prvouky, slovenského jazyka), cez matematické príklady budú počítať koľko mohol stáť nákup (numerické príklady), pomenujú z akých materiálov sú vyrobené obaly, ako ich triedime (prírodoveda, praktická činnosť), budú tvoriť a písať vety ako skrášliť naše mesto (jazykovedné učivo).

              Tento príklad je len malou ukážkou ako chceme precvičovať učivo hravou formou. Obsah témy a aktivity sa prispôsobia veku žiakov, ktorí sa prihlásia do Letnej školy.

              Takže neváhajte a príďte do našej Letnej školy.

               

              Základná škola s materskou školou
              Pod Vinbargom 1
              085 69 Bardejov

          • Oznam
            • Oznam

            • Vážení rodičia, 

              v prípade potreby nás v letných mesiacoch môžete kontaktovať:

               

              a) elektronicky na e-mailovej adrese:
              - zspodvinbargom.riaditelka@gmail.com
              - zspodvinbargom@gmail.com

              b) telefonicky od 3.8.2020:
              - sekretariát ZŠ - 0911 874 461
              - jedáleň - 0911 530 166
              - materská škola - 0911 544 004

          • Poďakovanie
            • Poďakovanie

            • Vážení rodičia,

              len pred pár dňami priniesli Vaše deti domov vysvedčenie, ktoré obsahovalo nielen hodnotenie ich práce, ale i Vašu podporu a spoluprácu. Malo by tam byť aj Vaše meno a namiesto známok veľké poďakovanie.

              Vážime si Vašu spoluprácu s deťmi i s nami, učiteľmi. Zo dňa na deň ste sa ocitli v úlohe, ktorú ste si nevybrali, rovnako ako ani my. Postupne sme sa s touto realitou vyrovnávali, i keď to bolo pre nás všetkých, ale aj pre deti veľmi náročné. Som rada, že sme toto náročné vzdelávanie zvládli, že sme od Vás dostávali spätnú väzbu, že sme si našli čas na vzájomnú komunikáciu a snažili sme sa reagovať a prispôsobovať tempo a rozsah vyučovania na diaľku reálnym možnostiam.

              Ak by som Vám mohla dať známku, tak by to bola určite symbolická jednotka s poďakovaním a obdivom pre Vás, vážení rodičia, ale aj pre mojich milých kolegov.

              Prajem pekné a slnečné dni.

              Mgr. Milena Kravcová

          • Letná škola na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove
            • Letná škola na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove

            • Druhý polrok školského roka 2019/2020 bol výrazne poznačený fenoménom COVID-19. Vyučovanie na všetkých typoch škôl na celom území Slovenskej republiky bolo prerušené zo dňa na deň. V tejto novej situácii Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „Ministerstvo“) pohotovo zriadilo inštitút letných škôl. Tie sú súčasťou opatrení na zmiernenie dopadov krízového obdobia počas epidémie COVID-19, ktoré vznikli ako dôsledok prerušenia vyučovania v školách. Letná škola nekopíruje klasickú výučbu, ale mala by prispieť k stimulácii výchovno-vzdelávacieho procesu. Ministerstvo vyhlásilo 11. júna 2020 Výzvu na predloženie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na rozvojový projekt zameraný na organizáciu Letnej školy. Na základe ohodnotenia jednotlivých žiadostí, ktoré vykonali členovia komisie prostredníctvom hodnotiacich hárkov, bude v Letnej škole 2020 rozdelených 372 600 eur a podporených 242 škôl, ktoré budú realizovať 577 cyklov v celkovej dĺžke trvania 19 085 hodín pre 8 499 detí. Nás teší, že naša ZŠ s MŠ Pod Vinbargom – ako jediná škola v meste Bardejov – sa tiež zapája do tohto procesu (z okresu Bardejov sa iba 2 školy zapájajú do letnej školy). Ministerstvo podporilo našu školu vo výške 800 €, vyučovanie na našej škole bude prebiehať v období od 10. 08. do 15. 08. 2020.

              Mgr. Ján Šoltés
              za kolektív pracovníkov ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove

          • ŠKD - Stavby z piesku
            • ŠKD - Stavby z piesku

            • Posledné dni školského roka sme si v ŠKD spestrili aktivitou – stavby z piesku. Deti v dvoch družstvách si spoločne stanovili cieľ – hrady a nízke obydlia okolitých dedín. Bolo príjemné sledovať ich vzájomnú spoluprácu, pomoc a radosť. Nakoniec boli všetci odmenení sladkou drobnosťou. Predpokladám, že od niektorých malých architektov môžeme do budúcna očakávať ešte väčšie pieskové výtvory.

              S. Kšonžeková


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.