• Project Digital competences and reading skills

        • 4. projektové stretnutie v talianskej Pise

        • 28.10.2023 10:53
        • Ďalšie stretnutie projektových partnerov v rámci projektu Erasmus+ "Digital competences and reading skills" hostí mesto Pisa v Taliansku.

          Aktivity začali otváracou ceremóniou, na ktorej sa programovo podieľali všetky zúčastnené krajiny (Španielsko, Slovensko a Taliansko). V popoludňajších hodinách sme sa napriek nepriaznivému počasiu kochali miestnymi kultúrnymi pamiatkami (Šikmá veža v Pise, Katedrála
          v Pise, citorín Camposanto).

          Pokračovaním talianskeho týždňa sme na druhý deň navštívili hosťujúcu školu Instituto Comprensivo Toniolo, kde sme sa oboznámili so vzdelávacím systémom v Taliansku. Knižnice, knihy, čitateľská gramotnosť sa stali hlavnou témou dňa. Popoludní sme pri potulkách Pisou obdivovali dielo Tuttomondo od Keitha Haringa. Deň sme zakončili ako inak umením a to Rossiniho operou Il barbiere di Siviglia (Holič zo Sevili).

          Nasledujúce dopoludnie boli naši žiaci súčasťou vyučovacieho procesu, kde prezentovali náš jazyk v rodine európskych jazykov prezentovaním nášho mesta, našej kultúry a gastronómie. Popoludnie sme strávili na konskom záprahu v prírodnej rezervácii Riserva Naturale Lame di Fuori.

          Včera nás očarila nádherná Florecia svojou nekonečnou krásou a umením. Navštívili sme niekoľko známych historických pamiatok, ktoré stáročia svojou vznešenosťou a majestátnosťou vyrážajú dych. Naše oči očarili Palazzo Pitti, Ponte Vecchio, Organissanti, Basilica Santa Maria Novella, Baptistry a Florence's Duomo and Giotto Bell Tower. Po rýchlom obede sme sa sviežili pravou talianskou zmrzlinou. S Talianskom sme sa večer rozlúčili tradične po taliansky - pizzou.

          Arrivederci Taliansko!


          Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
        • Naspäť na zoznam článkov