• Novinky

            • Opäť sme úspešní!



            • Nasa škola sa zapojila do projektov Erasmus+ a opäť sme boli úspešní. Dokonca v dvoch projektoch Kľúčová akcia 2 – Partnerstvá pre spoluprácu – Malé partnerstvá, a to: "Meniť životy, formovať osudy" v spolupráci s Gréckom a Talianskom a druhý projekt "UNESCO BRIDGES" v spolupráci s Rumunskom a Francúzskom.

            • Vianočné prianie



            • Vianoce nie sú iba prebiehajúci čas alebo kúsok obdobia každého roku, ale stav našej mysle. Šírte preto ich dobro, atmosféru a nádej aj počas budúceho roka, ktorý sa tak stane pre vás nezabudnuteľným. Krásne sviatky a veľa šťastia v Novom roku želajú

              zamestnanci školy

            • Pozývame na vianočnú burzu 2023

            • Ako každý rok, aj tento organizujeme zajtra (piatok) "Vianočnú burzu". Výťažok poputuje na dobročinné účely. Burzy sa zúčastnia triedy v doprovode vyučujúcich. Vo fotoalbume si už teraz môžete pozrieť, čo je pre vás pripravené...


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Oznam pre stravníkov školskej jedálne

            • Vážení stravníci,

              takto v miernom predstihu vás chceme požiadať, aby ste stravu za január 2024 zaplatili až v prvom januárovom týždni (termín splatnosti pre január je stanovený na 8. január). Ďakujeme za porozumenie.

              vedúca ŠJ

            • Vianočná hviezdička 2023

            • V piatok 08.12.2023 sa v poobedňajších hodinách v Hornošarišskom osvetovom stredisku v Bardejove uskutočnila regionálna súťažná prehliadka vianočných piesní a kolied 🎄 "Vianočná hviezdička". ❄️

              Našu školu reprezentovala žiačka 3.A Elissa Fellegiová. Na súťaž ju pripravovala pani učiteľka Anna Priščáková.

              Eliška sa predstavila koledami "Na nebi zorja jasna zasjala" a "Tajna nam sja javila". Umiestnila sa v zlatom pásme s návrhom na postup.

              Blahoželáme!


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Spevácka súťaž Spievame vianočné koledy 2023

            • Koleda je pôvodne z latinského slova calendae čiže prvý deň v roku. Pohanskí Slovania týmto slovom označovali slávnosti spojené so zimným slnovratom. Autorom prvej koledy je podľa legendy František z Assisi, takže tradícia kolied siaha až do 13. storočia.

              Žiaci 1. stupňa našej školy si spríjemnili predvianočný čas dňa 18.12.2023 v speváckej súťaži „Spievame vianočné koledy:“  Súťaže sa zúčastnilo 21 žiakov.


              V 1. kategórii (1.-2. ročník) boli ocenení títo žiaci:
              1. miesto - Tamara Jacenková 1. B
              2. miesto - Samuel Jurčišin 1.A
              3. miesto - Karolína Olahová 2.B

              2. kategória (3.-4. ročník):
              1. miesto - Elissa Fellegiová 3.A
              2. miesto - Vivien Kaščáková 3.B
              3. miesto - Alica Kowalská  4.C
               

              Vianočné koledy sú symbolom pohodových vianočných sviatkov a často ich spieva celá rodina pri vianočnom stromčeku na Štedrý deň. Spievajte si ich. Vôbec nevadí, ak spievať neviete. Veď ide o tú radosť zo spoločných chvíľ.



              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Školské kolo Pytagoriády 2023/2024

            • V dňoch 12. a 13. decembra 2023 sme privítali našich žiakov od tretieho do ôsmeho ročníka v online súťaži Pytagoriáda. Zadané úlohy predstavovali výzvu, a mnohí na vlastnej koži zažili, že boli náročnejšie, než si pôvodne mysleli. Tí najšikovnejší ich však bravúrne zvládli, a ako úspešní riešitelia vo svojej kategórii budú našu školu reprezentovať v okresnom kole.

              Poradie bolo nasledovné:

              P3:
              1. miesto - Michal Hegedüš 3. A
              2. miesto - Soňa Dzambová 3. A
              3. miesto - Filip Katanik 3. B
              P4:
              1. miesto - Jaroslav Hvizda 4. B
              2. miesto - Tadeáš Sobolčík 4. A
              3. miesto - Richard Trucka 4. A
              P5:
              1. miesto - Teodor Choma 5. B
              2. miesto - Miriam Kapecová 5. A
              P6:
              1. miesto - Richard Jurečko 6. B
              2. miesto - Erik Sokoli 6. C
              3. miesto - Michal Malega 6. A
              P8:
              1. miesto - Gregor Harbaľ 8. A

              Gratulujeme všetkým zúčastneným žiakom a prajeme im veľa úspechov. Budeme im držať palce pri reprezentovaní našej školy na okresnej úrovni.


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Skúšobné testovanie žiakov deviateho ročníka

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              oznamujeme Vám, že vo štvrtok 21.12.2023 bude na našej škole prebiehať skúšobné testovanie žiakov deviateho ročníka na celoslovenské testovanie T9. Účasť žiakov 9. ročníka je potrebná. Testovanie pozostáva z testu zo SJL a MAT.

              Žiadame ostatných žiakov, aby v čase prebiehajúceho testovania nevstupovali na vrchnú chodbu od učebne Fyziky po triedu 8.C.

              Ďakujeme za porozumenie.

              vedenie školy

            • Bývalí zamestnanci ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove opäť vo svojej škole :)

            • Vyspelosť spoločnosti môžeme merať rôznymi kritériami – napríklad aj tým, ako sa správa k starším ľuďom, k tým, ktorí toho urobili veľa, ale vládzu už menej. Úcta k šedinám patrila a stále patrí k základným pilierom hodnotového rebríčka v prostredí, v ktorom žijeme. K tomu sa snažíme viesť aj našich žiakov na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove.

              Stalo sa už tradíciou, že v období pred Vianocami prichádzajú „Pod Vinbarg“ do priestorov školy jej bývalí pracovníci, ktorí tu strávili kus svojho profesijného i osobného života. V galantných priestoroch školskej klubovne si naši žiaci pod vedením učiteľov (Mgr. Kicová, Mgr. Maťašová) pripravili krátky program k blížiacim sa Vianociam. Mladým účinkujúcim úprimne, dobrosrdečne tlieskalo niekoľko desiatok seniorských rúk. Žiaci po programe rozdali prítomným dôchodcom chutné medovníky.

              Po krátkom príhovore Mgr. Mileny Kravcovej, riaditeľky ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove, sa podávala voňajúca kapustnica, kysnuté koláče i voňavý vianočný punč. Medzi prítomnými seniormi boli štyria oslávenci, ktorí oslávili svoje okrúhle jubileá: Marta Stieranková, Vladimír Jančošek, Mikuláš Murín a Irena Korbová. Všetci sme im zaspievali „Živite ľudije“, čo umocnilo výnimočnosť a silu daného momentu.

              V priateľskej atmosfére sa všetci prítomní vyrozprávali, vyobjímali a zaspomínali na svoje mladé časy. Bývalí zamestnanci ocenili moderný vzhľad školy, rekonštruované časti budovy, kráčanie s dobou. Je dôležité, v akom prostredí sa žiaci učia a do akého estetického priestoru rodičia zvážajú ráno svoje deti. To všetko bývalí zamestnanci školy v neformálnych debatách spomínali – krásna škola v najkrajšom slovenskom meste.

              Vekom nazbierané vrásky na usmiatych tvárach seniorov znamenajú pre nás, súčasných pracovníkov školy, úctu, obdiv a rešpekt. Veríme, že sa o rok opäť všetci stretneme „Pod Vinbargom“ pri pevnom zdraví a pevne veríme, že nás bude viac, nie menej.

              Mgr. Ján Šoltés


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Školské kolo dejepisnej olympiády 2023

            • 5. decembra 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Dejepisnej olympiády. Zúčastnili sa ho žiaci 6.-9. ročníka, ktorí vo svojej kategórii dosiahli nasledujúce výsledky:

              Kategória F - žiaci 6. ročníka:
              1. miesto – Miroslava Čorbová 6.A
              2. miesto – Oliver Homza 6.C
              3. miesto – Klára Kožlejová 6.B

              Kategória E - žiaci 7. ročníka:
              1. miesto – Liana Jackaninová 7.A
              2. miesto – Rebecca Bobovčáková 7.A
              3. miesto – Rebeka Kolárová 7.A

              Kategória D - žiaci 8. ročníka:
              1. miesto – Katarína Mikulová 8.A
              2. miesto – Tamara Semanišinová 8.A
              3. miesto – Eva Slezáková 8.B

              Kategória C - žiaci 9. ročníka:
              1. miesto – Daniel Janeček 9.B
              1. miesto – Laura Verčimáková 9.A
              2. miesto – Natália Sidorjaková 9.B

              Víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • 5. stretnutie Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti v Maďarsku 2023 - pokračovanie

            • Štvrtkový update: Hlásime sa Vám opäť z Maďarska. Prvé dva dni sme strávili v partnerskej maďarskej škole v Egri. Zoznamovacími aktivitami a reklamou na Vianoce sme krok za krokom začali napĺňať ciele mobility. Utorok sme začali s výrobou Vianočného príbehu vo forme komiksu. V stredu (13. december 2023) sme absolvovali celodenný výlet do Budapešti. Dopoludnia sme navštívili Budínsky hrad (Buda Castle), historické miesto uhorských kráľov. Videli sme Šándorov palác (Sándor palota), resp. Budínsky palác, sídlo súčasnej maďarskej prezidentky Katalin Novákovej. Neďaleko toho je oficiálne sídlo maďarského premiéra Viktora Orbána (Karmelita Kolostor). Taktiež sme mali možnosť obdivovať Kostol sv. Mateja (Mátyás templom), jednu z najznámejších dominánt Budapešti. Mierny dážď nám trošku znepríjemňoval čas, ale nenechali sme sa odradiť. Popoludní sme sa presunuli na druhú stranu Dunaja, kde sme si pozreli rímskokatolícku Baziliku sv. Štefana pomenovanú podľa prvého uhorského kráľa Štefana I., ktorého mumifikovaná ruka je uložená v relikviári kostola. Vynechať sme nemohli budovu maďarského parlamentu (Országház), jedného z národných symbolov Maďarska. Táto "architektonická lahôdka" je jednou z najstarších vládnych budov v Európe.
              Sme tu, žijeme, je nám dobre, užívame si to. Zdravíme do rodnej vlasti... 🙂



              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • 5. projektové stretnutie Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti - Maďarsko 2023

            • Zdravíme všetkých na Slovensko z Maďarska. Koordinujeme medzinárodný projekt Erasmus+ s názvom Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti, dávame našim žiakom možnosť zažiť jedinečnú atmosféru medzinárodných stretnutí. Perlička: dve ukrajinské žiačky z Bardejova sa stretli s dvomi ukrajinskými žiakmi na pôde školy v maďarskom meste Eger. Aj takéto krásne momenty vedia priniesť medzinárodné stretnutia. Spolu so Španielmi, Grékmi, Talianmi a domácimi Maďarmi si to užívame.



              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.