• Novinky

            • Report zo Školy v prírode - Liptovský Ján 2023

            • V dňoch 1.5.-5.5.2023 sme sa zúčastnili Školy v prírode v obci Liptovský Ján pod výbežkom Nízkych Tatier v penzióne a apartmánoch Moravica. Malebná liptovská príroda prekonala aj schované slnečné lúče. Aj keď počasie nebolo na objednávku, vždy nás podržalo, keď sme absolvovali výlety, súťaže aj voľnočasové aktivity.
              V deň príchodu sme si na vychádzke prezreli okolie. Zašli sme k termálnemu prameňu, ktorý miestni obyvatelia nazývajú „kaďa“ a dokonalý výhľad na celé okolie sme si pozreli z turistickej – Svätojánskej rozhľadne. V ďalší deň sme spoznali dotyk kovu s ohňom a vodou, zostúpili do útrob zeme za zlatonosnou rudou a nakoniec zakúsili skutočnú dražbu, keď minca začína svoj nový život v jemných rukách zberateľov – to všetko sme zažili v Mincovníčkove v Podzemí pod vežami - Expozícia života mince. Nezabudnuteľný zážitok nás čakal v Netopierkove, pri objavovaní čarovného podzemia v Malej Stanišovskej jaskyni s tetou sprievodkyňou – jaskyniarkou. Kráčali sme popri stenách, ktoré voda a matka príroda vymodelovala do neopísateľných tvarov. Všetci sme si svietili čelovými lampami a to nám dávalo pocit, že sme ozajstnými jaskyniarmi.
              Čas sme trávili nielen spoznávaním okolitej prírody, ale aj výrobou erbov, maľovaním tričiek, športovou olympiádou, diskotékami, hrami a súťažami. V posledný večer, pred našim odchodom domov, sme boli všetci obdarovaní krásnym diplomom, odznakom, medailou a perom. V neskorých nočných hodinách sme sa ešte vydali na cestu odvahy, hľadať poklad. Po vyriešení všetkých úloh sme sa dobojovali k pokladu, z ktorého sme mali obrovskú radosť.
              Naše veľké ďakujem patrí sponzorom a rodičom, ktorí nám prispeli na odmeny a ceny. A taktiež pani učiteľkám za zážitkové vyučovanie, krásne výlety a nezabudnuteľné spomienky.

              žiaci 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 3.C a chlapci zo 4.B


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Vystúpenie prvákov pre svoje mamičky

            • "Mama je osobou, ktorá môže nahradiť všetkých ostatných,
              no ju nemôže nahradiť nik."

              kardinál Mermillod

               

              Moja zlatá mamina, mamka láskavá…Týmito krásnymi slovami v pesničkách a básničkách sa prváci poďakovali svojim mamičkám za ich lásku a starostlivosť 23.5.2023 na vystúpení ku Dňu matiek.
               


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Žiacke práce:

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • MŠ - Májové aktivity 2023

            • MŠ - Výlet do mesta - Slniečka 2023

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              MŠ - Výlet do mesta - Hviezdičky 2023

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              MŠ - Vystúpenie pre mamičky 2023

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.


               

            • 8.B oslavuje úspech

            • Vďaka svojej tvorivosti a originalite získali žiaci 8.B triedy 2. miesto vo východoslovenskej súťaži krátkometrážnych videí o vode. Súťažiaci mali za úlohu zachytiť v krátkom videu dôležitosť vody v našom každodennom živote. Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť zaujali svojou tvorbou žiaci základných a stredných škôl z celého okresu. Žiaci našej školy zapôsobili na porotu práve tým, že dokázali spojiť dobrú myšlienku so šikovným strihom, pôsobivou hudbou a skvelou kombináciou záberov. Výtvor 8.B triedy je dôkazom toho, že sú nielen talentovaní, ale aj ohľaduplní k životnému prostrediu.




              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Medzinárodný deň mlieka...

            • ...u nás nielen o mlieku, ale aj o ostatných lahodných mliečnych výrobkoch dôležitých pre správnu výživu a vyváženú stravu. Zároveň aj o nás a o tom, čo nám prospieva, o dobrom stravovaní, udržaní sa v dobrej kondícii a zdraví.

              S podporou spoločnosti RAJO a školského mliečneho programu podporovaného EU sme sa vzdelávali i ochutnávali a dúfame, že aj dostatočne inšpirovali k zaraďovaniu mliečnych výrobkov do jedálnička častejšie.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Nácvik spoločného tanca k MDD 2023

            • Blíži sa Medzinárodný deň detí, na ktorý sa tešia aj naši žiaci. A preto s radosťou sa zapojili do nácviku spoločného tanca, ktorí si zatancujú s deťmi všetkých škôl v meste 1. júna 2023 na Radničnom námestí.

            • Majstrovstvá okresu vo futbale 2023

            • Dňa 10.5.2023 naše žiačky úspešne reprezentovali našu školu na majstrovstvách okresu vo futbale. Umiestnili sa na krásnom druhom mieste. Gratulujeme.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Okresné kolo Biologickej olympiády v kategórii E – botanika, zoológia a geológia

            • Dňa 13.4.2023 sa konalo okresné kolo biologickej olympiády v kategórii E – botanika, zoológia a geológia. Našu školu reprezentovali žiaci 7. ročníka.

              Prvé miesto v oblasti botaniky získala žiačka Katarína Mikulová zo 7.A triedy. Postupuje na krajské kolo súťaže, ktoré sa uskutoční dňa 16.5.2023 v Prešove.

              Ďalší žiaci, ktorí reprezentovali našu školu a boli úspešnými riešiteľmi:
              Ivana Mlynárová – botanika
              Boris Hlávka – zoológia
              Peter Klimek – zoológia

              Všetkým srdečne blahoželáme!

            • Oznam vedúcej ŠJ - odhlasovanie

            • Oznamujem všetkým stravníkom, že odhlasovanie zo stravy cez Edupage aplikáciu sme povolili do 7:30 ráno (doteraz to bolo do 13:30 predošlého dňa).
              vedúca ŠJ
            • Návšteva Kultúrneho centra v Lamii, Grécko 2023

            • Návšteva Kultúrneho centra v Lamii, kde každý tím predstavil svoju krajinu, mesto a školu. Účastníci získali certifikát od primátora mesta. Hostiteľská krajina Grécko ukázala typické grécke tance.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • 2. projektové stretnutie Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti - Grécko 2023

            • Druhé stretnutie projektového tímu Digitálne kompetencie a čitateľské zručnosti je v gréckom meste Lamia, neďaleko ktorého sa uskutočnila slávna bitka pri Termopylách.

              Projektový tím po schodoch vytesaných do skaly navštívil aj Sväté Meteory - druhé najvýznamnejšie a najväčšie pravoslávne mníšske centrum v Grécku.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Poďakovanie rodičom budúcich prvákov

            • Oznamujeme vám, že máme za sebou oficiálny zápis detí do 1. ročníka.

              Pripomíname vám, že neoddeliteľnou súčasťou elektronickej prihlášky je 
              tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov, ktoré vás prosíme doniesť do školy pri príležitosti prevzatia rozhodnutia o prijatí dieťaťa na vzdelávanie v základnej škole, ktoré Vám bude vydané do 15. júna 2023. Konkrétny dátum prevzatia Rozhodnutia Vám bude zaslaný na email, ktorý ste uviedli v elektronickej prihláške.

              Ďakujeme vám za prejavenú dôveru a tešíme sa na vás a vaše deti na slávnostnom otvorení školského roka 2023/2024, ktoré sa bude konať 4. septembra na školskom dvore.

              Ďakujeme smiley

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujem stravníkom, že od 1. 5. 2023 sa začínajú v našej ŠJ uplatňovať dotácie na stravu - tzv. obedy zadarmo. Preto Vám odporúčam o dodržiavanie týchto základných pravidiel:

              Základné pravidla a pripomienky:

              1. Strava zadarmo patrí len žiakovi, ktorý sa v ten deň zúčastňuje na vyučovacom procese aspoň na jednej vyučovacej hodine. Dochádzka je určená „čipnutím sa“ v dochádzkovom systéme pri vstupe do školy, prípadne kontrolou el. tr. knihy.
              2. Ak sa dieťa vyučovacieho procesu nezúčastní, je potrebné stravu odhlásiť do 7:30 hodiny ráno aktuálneho dňa telefonicky u vedúcej jedálne (0911530166), alebo neodhlásenú stravu prvý deň odobrať do obedára. Za neodhlásenú alebo odobratú stravu do obedára rodič platí výšku finančného pásma t.j. 1,50 € za 1. stupeň resp. 1,70 € za 2. stupeň, prípadne bude stiahnutá z preplatku za predchádzajúce obdobie.
              3. Prihlasovacie údaje na vyhlasovanie sú rovnaké ako doposiaľ (EDUPAGE).
              4. Žiaci, ktorí dlhodobo nemajú funkčný čipový prívesok,  SÚ POVINNÍ si ho zabezpečiť u zástupcu riaditeľky školy. Poplatok za znovuvydanie čipu je 5€. Bez čipu Vám nebudú trvalo vydávané obedy!
              5. V mesiaci MÁJ a JÚN sa organizujú školské výlety, školy v prírode a iné aktivity, preto upozorňujem na potrebu dôsledného vyhlasovania sa z obedov.

              Pre odkonzultovanie prípadných nejasnosti tel.: 0911530166

              vedúca školskej jedálne

            • Slávik Slovenska 2023 - školské kolo

            • V piatok dňa 21. apríla 2023 sa na našej škole konalo školské kolo súťaže Slávik Slovenska 2023. Zúčastnili sa ho víťazi triednych kôl. V jednotlivých kategóriách sa umiestnili a ceny získali títo žiaci:

              1. kategória:
              1. miesto – Elissa Fellegiová (2.A)
              2. miesto – Alica Kowalská (3.C)
              3. miesto – Alexandra Patkaňová (2.B)
              Cena poroty – Natália Kučová (1.A)

              2. kategória:
              1. miesto – Timea Tvardzíková (6.B)
              2. miesto – Matúš Zubrík (5.A)
              3. miesto – Alex Kmeť (6.B)
              Ocenenie poroty – Júlia Klimeková (6.C)

              3. kategória:
              2. miesto – Katarína Mikulová (7.A)

              Žiačky, ktoré obsadili prvé miesta, nás budú reprezentovať na okresnom kole Slávik Slovenska 2023.

              Srdečne blahoželáme!


              Fotoalbum sa otvorí po klliknutí na obrázok.

            • Okresné kolo vo vybíjanej 2023

            • V dňa 20.4.2023 sa naše žiačky zúčastnili okresného kola vo vybíjanej. Obsadili výborné 2. miesto. Blahoželáme...


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.