• Novinky

            • Medzinárodné stretnutie City In Photo v Istanbule očami N. Vagaskej

            • V týždni od 29.mája 2023 - 3.júna 2023 som sa ja aj moji piati spolužiaci (Katarína Milkulová 7.A, Oliver Žula 7.A, Henrich Grich 7.B, Gregor Šverha 9.B a Darina Žofajová 9.A) zúčastnili projektu CITY IN PHOTO v nádhernom tureckom Istanbule.

              Bolo to posledné projektové stretnutie, v ktorom sa aktivity realizovali podľa vopred stanoveného programu na 5 dní. Absolvovali sme workshopy o histórii fotografovania a jeho vývoji a o fotografii v pohybe. Mali sme veľmi pestrý program. Navštívili sme najznámejšie historické pamiatky a mestské štvrte, plavili sa loďou po Bospore a ochutnali famóznu tureckú kuchyňu.

              Istanbul v nás všetkých zanechal veľa krásnych dojmov, zážitkov a spomienok.

              Ďakujeme našej pani riaditeľke Mgr. Milene Kravcovej a našim „projektovým učiteľom“ Mgr. Petre Csukovej a Mgr. Petrovi Vasilegovi, že sme sa mohli tejto projektovej mobility zúčastniť.

              Natália Vagaská, 9.B


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Netradičné outdoorové vyučovanie v 4.B

            • "Ak mi niečo vysvetlíš - zabudnem, ak mi to ukážeš - zapamätám si, ale ak to urobím - pochopím".
               

              Vo štvrtok, 25.5., zažili žiaci 4.B triedy netradičné outdoorové vyučovanie, ktoré bolo zamerané na spoznávanie regiónu Bardejovské Kúpele. Kyslíková dráha preverila nielen naše vedomosti z prírodovedy, ale dala zabrať i našej kondičke pri plnení úloh na jednotlivých stanovištiach.
              Nové poznatky sme nadobudli aj pri prehliadke Národopisnej expozície a skanzenu - múzea ľudovej architektúry. Oboznámili sme sa s tradičnými remeslami a tradíciou kúpeľníctva v našom regióne. Návšteva skanzenu preverila naše orientačné schopnosti, prácu s mapou i zručnosť vyhľadávania informácií o jednotlivých objektoch. Všetky získané poznatky sme využili pri zhotovovaní svojich projektov a ich následnej prezentácii pred spolužiakmi.

              žiaci 4.B


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Beseda s Františkom Gajdošom, prvým Bardejovčanom v slovenskej hokejovej reprezentácii

            • František Gajdoš, prvý reprezentant Slovenska v ľadovom hokeji z okresu Bardejov, dnes zavítal na svoju základnú školu. Je absolventom práve našej ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove. Žiaci 2. stupňa si vychutnali diskusiu a urobili si s 'naším' Ferom aj spoločné foto...

              Diskusia

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Fotenie

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Slovenský tím na ceste do Turecka :D

            • ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove koordinuje medzinárodný projekt Erasmus+ pod názvom CITY IN PHOTO. Je to v poradí už tretie stretnutie partnerov. Tešíme sa na našich priateľov z Nemecka (Unna) a domáceho Istanbulu. Čaká nás zaujímavý program, o ktorom Vás určite budeme informovať. Zdravíme všetkých do Bardejova. 16-miliónový Istanbul čaká.


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Zápis detí do materskej školy pre šk. rok 2023/2024



            • Zápis dieťaťa do materskej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Bardejov pre školský rok 2023/2024 sa uskutoční


              v čase od 1. mája 2023 do 31. mája 2023.


              Zápis bude prebiehať prostredníctvom podania písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast spolu s údajom o povinnom očkovaní.

              Zápis bude prebiehať podaním žiadosti týmito rôznymi formami:

              1. vyplnením elektronickej prihlášky na webstránke materskej školy (aktívne od 1.5.2023). K prihláške je potrebné doložiť Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa potvrdené všeobecným lekárom pre deti a dorast, ktoré je potrebné doručiť do materskej školy do 31.5.2023, alebo oskenovať a poslať na mail mspodvinbargom@gmail.com,
              2. osobnou návštevou zákonného zástupcu s dieťaťom v materskej škole,
              3. poštou – zákonný zástupca vyplní žiadosť a odošle ju poštou (rozhoduje dátum poštovej pečiatky),
              4. e-mailom alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu na adresu materskej školy (mspodvinbargom@gmail.com).

               

              Do materskej školy budú prednostne prijaté:

              • deti, ktoré k 31. augustu 2023 dovŕšili päť rokov a pre ktoré je predprimárne vzdelávanie od 1. septembra 2023 povinné,
              • deti, ktoré dovŕšili šiesty rok veku k 31. augustu 2023 a nedosiahli školskú spôsobilosť a ich zákonný zástupca požiadal o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania,
              • deti, ktoré nedovŕšili piaty rok veku k 31. augustu 2023 a ich zákonný zástupca žiada o prijatie na povinné predprimárne vzdelávanie,
              • deti, ktoré majú trvalý/prechodný pobyt v meste Bardejov,
              • deti, ktoré majú v materskej škole už umiestneného súrodenca,
              • deti od troch do šiestich rokov veku a ak to podmienky materskej školy dovoľujú, tak aj deti mladšie ako tri roky.

               

              Ako postupovať, ak dieťa nedosiahlo školskú spôsobilosť:
              Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditelia ZŠ už nerozhodujú o odklade plnenia povinnej školskej dochádzky, ale riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

              K žiadosti o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania musí zákonný zástupca doložiť:

              1. písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,
              2. písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast,
              3. informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            • Report zo Školy v prírode - Liptovský Ján 2023

            • V dňoch 1.5.-5.5.2023 sme sa zúčastnili Školy v prírode v obci Liptovský Ján pod výbežkom Nízkych Tatier v penzióne a apartmánoch Moravica. Malebná liptovská príroda prekonala aj schované slnečné lúče. Aj keď počasie nebolo na objednávku, vždy nás podržalo, keď sme absolvovali výlety, súťaže aj voľnočasové aktivity.
              V deň príchodu sme si na vychádzke prezreli okolie. Zašli sme k termálnemu prameňu, ktorý miestni obyvatelia nazývajú „kaďa“ a dokonalý výhľad na celé okolie sme si pozreli z turistickej – Svätojánskej rozhľadne. V ďalší deň sme spoznali dotyk kovu s ohňom a vodou, zostúpili do útrob zeme za zlatonosnou rudou a nakoniec zakúsili skutočnú dražbu, keď minca začína svoj nový život v jemných rukách zberateľov – to všetko sme zažili v Mincovníčkove v Podzemí pod vežami - Expozícia života mince. Nezabudnuteľný zážitok nás čakal v Netopierkove, pri objavovaní čarovného podzemia v Malej Stanišovskej jaskyni s tetou sprievodkyňou – jaskyniarkou. Kráčali sme popri stenách, ktoré voda a matka príroda vymodelovala do neopísateľných tvarov. Všetci sme si svietili čelovými lampami a to nám dávalo pocit, že sme ozajstnými jaskyniarmi.
              Čas sme trávili nielen spoznávaním okolitej prírody, ale aj výrobou erbov, maľovaním tričiek, športovou olympiádou, diskotékami, hrami a súťažami. V posledný večer, pred našim odchodom domov, sme boli všetci obdarovaní krásnym diplomom, odznakom, medailou a perom. V neskorých nočných hodinách sme sa ešte vydali na cestu odvahy, hľadať poklad. Po vyriešení všetkých úloh sme sa dobojovali k pokladu, z ktorého sme mali obrovskú radosť.
              Naše veľké ďakujem patrí sponzorom a rodičom, ktorí nám prispeli na odmeny a ceny. A taktiež pani učiteľkám za zážitkové vyučovanie, krásne výlety a nezabudnuteľné spomienky.

              žiaci 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 3.C a chlapci zo 4.B


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Vystúpenie prvákov pre svoje mamičky

            • "Mama je osobou, ktorá môže nahradiť všetkých ostatných,
              no ju nemôže nahradiť nik."

              kardinál Mermillod

               

              Moja zlatá mamina, mamka láskavá…Týmito krásnymi slovami v pesničkách a básničkách sa prváci poďakovali svojim mamičkám za ich lásku a starostlivosť 23.5.2023 na vystúpení ku Dňu matiek.
               


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              Žiacke práce:

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • MŠ - Májové aktivity 2023

            • MŠ - Výlet do mesta - Slniečka 2023

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              MŠ - Výlet do mesta - Hviezdičky 2023

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

              MŠ - Vystúpenie pre mamičky 2023

              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.


               

            • 8.B oslavuje úspech

            • Vďaka svojej tvorivosti a originalite získali žiaci 8.B triedy 2. miesto vo východoslovenskej súťaži krátkometrážnych videí o vode. Súťažiaci mali za úlohu zachytiť v krátkom videu dôležitosť vody v našom každodennom živote. Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť zaujali svojou tvorbou žiaci základných a stredných škôl z celého okresu. Žiaci našej školy zapôsobili na porotu práve tým, že dokázali spojiť dobrú myšlienku so šikovným strihom, pôsobivou hudbou a skvelou kombináciou záberov. Výtvor 8.B triedy je dôkazom toho, že sú nielen talentovaní, ale aj ohľaduplní k životnému prostrediu.




              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Medzinárodný deň mlieka...

            • ...u nás nielen o mlieku, ale aj o ostatných lahodných mliečnych výrobkoch dôležitých pre správnu výživu a vyváženú stravu. Zároveň aj o nás a o tom, čo nám prospieva, o dobrom stravovaní, udržaní sa v dobrej kondícii a zdraví.

              S podporou spoločnosti RAJO a školského mliečneho programu podporovaného EU sme sa vzdelávali i ochutnávali a dúfame, že aj dostatočne inšpirovali k zaraďovaniu mliečnych výrobkov do jedálnička častejšie.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Nácvik spoločného tanca k MDD 2023

            • Blíži sa Medzinárodný deň detí, na ktorý sa tešia aj naši žiaci. A preto s radosťou sa zapojili do nácviku spoločného tanca, ktorí si zatancujú s deťmi všetkých škôl v meste 1. júna 2023 na Radničnom námestí.

            • Majstrovstvá okresu vo futbale 2023

            • Dňa 10.5.2023 naše žiačky úspešne reprezentovali našu školu na majstrovstvách okresu vo futbale. Umiestnili sa na krásnom druhom mieste. Gratulujeme.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Okresné kolo Biologickej olympiády v kategórii E – botanika, zoológia a geológia

            • Dňa 13.4.2023 sa konalo okresné kolo biologickej olympiády v kategórii E – botanika, zoológia a geológia. Našu školu reprezentovali žiaci 7. ročníka.

              Prvé miesto v oblasti botaniky získala žiačka Katarína Mikulová zo 7.A triedy. Postupuje na krajské kolo súťaže, ktoré sa uskutoční dňa 16.5.2023 v Prešove.

              Ďalší žiaci, ktorí reprezentovali našu školu a boli úspešnými riešiteľmi:
              Ivana Mlynárová – botanika
              Boris Hlávka – zoológia
              Peter Klimek – zoológia

              Všetkým srdečne blahoželáme!