• Novinky

            • Poďakovanie

            • Vážení rodičia,

              ďakujeme Vám za Váš zodpovedný prístup k samotestovaniu Vašich detí, ktorým chránite nielen ich zdravie, ale aj zdravie spolužiakov a rodinných príslušníkov Vašich detí a v neposlednom rade aj zdravie našich učiteľov.

              ĎAKUJEME, že zodpovedne robíte testy každý pondelok a štvrtok.

              Distribúcia ďalších samotestov bude budúci týždeň. Ďakujeme.

              Mgr. Milena Kravcová, riaditeľka

            • 4. medzinárodné online stretnutie projektových tímov

            • A sme tu opäť s projektom Erasmus, projekt "Empatia - cesta k človeku". Dnes sa začalo 4. medzinárodné online stretnutie projektových tímov pod slovenskou taktovkou. 27. 09. 2021 - 01. 10. 2021, tešíme sa na 5 plodných, tvorivých, humorných dní v medzinárodnej atmosfére (Slovensko, Turecko, Severné Macedónsko, Poľsko). Dúfame, že COVID-19 nás čoskoro opustí, aby sme mohli opäť slobodne cestovať a spoznávať partnerské krajiny na vlastnej koži. Po ukončení projektu podáme bližšie INFO...


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

            • Modernejšia škola

            • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vyhlásilo výzvu na inovatívne prístupy priestorových riešení a výučby v základných a stredných školách „Modernejšia škola“, kam bolo predložených 1845 žiadostí.

              Ministerstvo podporilo 144 žiadateľov v celkovej sume 3 500 000 EUR a naša škola bola medzi nimi. Oddychovými zónami sme spríjemnili prostredie v dvoch triedach, vytvorili sme novú geografickú učebňu a potešili sme našich žiakov oddychovými zónami na chodbách, kde počas prestávok môžu leňošiť v oáze pokoja.

              Skrášliť prostredie v časti oddychových zón v triedach či na chodbách sa nám podarilo aj vďaka firme Dovido.sk, špecialista na pekné bývanie a vďaka príjemnej zástupkyni firmy pani Kataríne Kusendovej. Firma Dovido.sk skrášľuje domácnosti v Česku, Maďarsku, Slovinsku, Chorvátsku, Rumunsku a na Slovensku a zaoberá sa širokým sortimentom tapiet a dekorácií. Pekné, kvalitné a náučné tapety dopĺňajú naše oddychové zóny na chodbách a v triedach.



              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Oznam vedúcej ŠJ - stravné za október 2021


            • MŠ 26,10 + 2,00 = 28,10 eur
              Predškoláci 2,70 + 2,00 = 4,70 eur
              1.-4. roč. 20,70 + 2,00 = 22,70 eur
              5.-9. roč. 22,14 + 2,00 = 24,14 eur
              Desiata 9,00 eur

              Poplatok za stravu na mesiac OKTÓBER 2021 je potrebné uhradiť v dňoch od 27.09.2021 do 30.09.2021 v čase 07:00-17:00 v kancelárii vedúcej ŠJ. Prosím, dodržte termín na zaplatenie stravy.

              Telefónne číslo ŠJ: 0911530166

              vedúca ŠJ

            • Oznam

            • Vážení rodičia, ktorí ste si dnes prevzali testovacie sady. Na základe odporúčania Ministerstva školstva vás žiadame o prvé domáce testovanie vašich detí, ktoré absolvujte vo štvrtok ráno (23.9.2021) pred príchodom do školy. Prosíme vás, o realizácii testu informujte triednych učiteľov prostredníctvom Edupage správy alebo SMS. O výsledku testu informujte triednych učiteľov iba v prípade, ak je test pozitívny, a v tom prípade zároveň kontaktujte aj lekára svojho dieťaťa. Ďakujeme.

              Inštruktážne video, ako vykonať samotestovanie pripravené Ministerstvom zdravotníctva SR:

            • Zber borovicových šišiek


            • Žiaci, zapojte sa do zberu borovicových šišiek. Šišky sa použijú na úpravu záhonu v átriu.

              Šišky odovzdávajte uč. Šestákovej. Najlepší zberač bude vyhodnotený. smiley

            • Oznam

            • Vážení rodičia,

              na základe odporúčania zriaďovateľa základných škôl v meste Bardejov a na základe Usmernenia Ministra školstva riaditeľstvo ZŠ s MŠ Pod Vinbargom 1 v Bardejove udeľuje na deň 14. septembra 2021 (utorok) riaditeľské voľno, a to v súvislosti s návštevou Svätého otca Františka na Slovensku. V súvislosti s touto návštevou budú autobusové spojenia pre žiakov v prazdninovom režime a niektoré spoje by nejazdili.

              S úctou Mgr. Milena Kravcová

            • Ukončenie tretieho týždňa Letnej školy - 5. skupina

            • Utorok sa začal krátkym zopakovaním toho, čo sme zažili deň predtým. Po krátkej rozcvičke našich malých hlavičiek sme sa pustili do matematických úloh a po výbornej desiate nás čakala návšteva našej mestskej knižnice. V knižnici nám pripravili zábavný program, pri ktorom sme si zasúťažili a precvičili našu pamäť. Čítali sme knihy a skladali zvieratká z lega. Tak sme už aj vyhladli a rýchlo sme sa ponáhľali na obed. Keďže sme sa tento deň venovali ekológii a našej Zemi, v krátkom dokumentárnom filme sme sa dozvedeli množstvo informácií o separovaní odpadu. Tak sme sa hravou formou učili rozdeľovať odpad do správnych nádob. Zavŕšili sme to kreatívnou činnosťou v podobe záložiek venovaných našej Zemi. Spoločne sme vytvorili plagát, ako by sme mohli chrániť našu Zem. Po zvládnutí všetkých úloh sme si išli oddýchnuť do našej odpočinkovej miestnosti, kde sme sa spoločne zahrali.

              V stredu sme sa vybrali na celodenný výlet. Čakalo nás veľa dobrodružstiev. Ráno sme si ešte stihli zopakovať písanie a precvičili sme si slovenský jazyk. Potom sme sa vybrali do mesta na vláčik Ohniváčik. Bohužiaľ, akurát v tento deň musel ísť vláčik do opravy. Avšak naše pani učiteľky rýchlo vymysleli náhradný plán. Na výlet sme šli autobusom. Ten nás odviezol do Bardejovských Kúpeľov. Keď sme vystúpili urobili sme si prestávku, aby sme si naplnili naše brušká, a tak sme sa šli pozrieť do skanzenu, kde sme videli kus našej histórie. Potom sme navštívili Bardejovské mliekarne, kde nám milá pani vysvetlila, ako to tam chodí a funguje. Nakoniec sme ochutnali ich skvelé výrobky. Poslednou zastávkou nášho výletu bola BUBOLandia. Tam sme sa zabavili pri hľadaní pokladu a prechádzkou medzi zvieratkami. Unavení a plní zážitkov sme sa potom všetci vrátili domov.

              V nasledujúci deň nás príjemne prekvapilo počasie, preto sme sa hneď po chutnej desiate vybrali do Šarišského múzea, kde sme videli veľa zaujímavých živočíchov a rastlín. Po tejto návšteve sme šli na zaslúženú odmenu - zmrzlinu. Po krátkej prechádzke mestom sme sa s radosťou ponáhľali do školy. Veď nás, predsa, čakali psíky. A nielen to. Prišiel nás pozrieť náš kamarát - veľký plyšový psík aj dračica Plamienka. Vonku sme sa skamarátili so psíkmi a naučili sme sa, ako sa máme správne starať o štvornohých kamarátov. Po výbornom obede sme sa vrátili do triedy a hravou matematikou sme porátali zvieratká na farme v pracovnom liste. Tak sme dostali biele tričká, ktoré sme si podľa seba vyzdobili a pripravili sme si ich na zajtrajšie Olympijské hry.

              Náš posledný deň začal milou hrou – želanie na dlani. Po skvelej desiate sme si obliekli naše vyrobené dresy a odobrali sme sa na ihrisko, kde sa konali Olympijské hry letnej školy. Čakali nás rôzne disciplíny, ktoré sme hravo zvládli. Tak, ako pri každej súťaži, aj my sme na záver získali diplomy, medaily a malý darček. Stihli sme aj zdravú prechádzku na čerstvom vzduchu. Tešili sme sa na chutný sladký obed, ktorý nám pripravili pani kuchárky. Plní síl sme sa preto mohli odobrať do triedy, kde nás čakala edukačná čas dňa. Precvičili sme si čítanie aj porozumenie textu. Na matematike sme sa učili pracovať s peniažkami. Po učení sme si užili zaslúžený oddych. S letnou školou aj kamarátmi sme sa rozlúčili pri tanci a speve v dobrej nálade. Veď sa o chvíľu všetci zase zídeme v novom školskom roku.

              Chceme sa vám milé deti, rodičia, kolegynky z druhej skupiny a aj Vám, milá pani riaditeľka, veľmi pekne poďakovať, že sme mohli všetci a absolvovať túto letnú školu a sme vďační za všetky zážitky a nové priateľstvá, ktoré sme si z nej odniesli.

              Mgr. Katarína Červeňáková a Bc. Barbora Hejdová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Náš žiak na obrazovke TV Markíza :)

            • Ako sme sľúbili, prichádzame s príspevkom nášho žiaka Olivera, ktorý predstavil svoju výzvu na televíznych obrazovkách. Veríme, že sa do ušľachtilej výzvy tohto iniciatívneho žiaka zapojíte aj vy. Pridajme sa k spoločnému dobru pre našu planétu a nás všetkých. Viac sa už dozviete po spustení tohto videa.

               


            • Ukončenie tretieho týždňa Letnej školy - 6. skupina

            • 2. deň

              Deň sme začali uvítacím kolom hier a posilnení desiatou sme sa vybrali do Mestskej knižnice, kde si deti potrápili hlavy pri skupinových hrách a stavaním Lego stavebnice.
              Po našich potulkách knižnicou sme mali možnosť si prezrieť expozíciu obrazov vyrobených z drôtu, kamienkov a iných prírodných materiálov. Za odmenu si deti pomaškrtili na zmrzline.

              V popoludňajšej časti dňa sme si precvičili matematické schopnosti opakovaním matematiky z predošlého ročníka.

              Nakoľko sa dnes na nás cez zamračenú oblohu usmialo aj pár slnečných lúčov, využili sme to a zahrali sme si vonku futbal a iné loptové hry.

              Deň sme zakončili kresbičkami, zhrnutím a vyhodnotením aktivít.

              3. deň

              Hneď ráno sme sa zahriali kolom hier a po desiatej sme sa plní energie vybrali na celodenný výlet. Náš plán zviesť sa vláčikom Dráčikom nám nevyšiel, pretože bol hneď ráno pokazený. Tak nám nezostalo nič iné, než sa do Bardejovských Kúpeľov dopraviť mestskou hromadnou dopravou. V Kúpeľoch bol našim cieľom skanzen, ktorý nás aspoň na chvíľku preniesol do minulosti a histórie našich predkov.

              Potom sme navštívili Bardejovskú mliekáreň, kde pri vstupe vyzbrojení ochrannými prvkami nás pracovníčka oddelenia technológie previedla celým komplexom mliekárne. Deti mali možnosť vidieť proces výroby a spracovania mlieka, mliečnych výrobkov, masla a syrov. Súčasťou exkurzie bolo nahliadnutie do laboratória a miestnosti, kde sa syry sušia. Zvedavé deti kládli otázky, na ktoré im milá technologička s radosťou odpovedala. V závere exkurzie nás čakalo milé prekvapenie v podobe ochutnávky tunajších mliečnych výrobkov a pečiva.

              Popoludnie a záver dňa sme strávili hľadaním pokladu v Bubolandii, kde sme si mali možnosť tiež pozrieť zvieratká a vyhodnotili sme celodenné aktivity.

              4. deň

              Tento deň sme začali opäť hravo ranným kruhom. Po desiate sme vyrazili do Šarišského múzea, ktoré sa nachádza na námestí. Tam sme počas výkladu pani sprievodkyne spoznali rastliny a zvieratá z nášho regiónu a z regiónu severovýchodného Slovenska. Táto exkurzia bola pre deti veľmi pútavá. Ešte pútavejšie prekvapenie nás však čakalo späť v škole. Tu nás privítal veselý maskot Dunčo a dračica Plamienka spolu so psíkmi zo združenia Druhá šanca. Toto milé stretnutie bolo úžasné, plné láskavých pohladení a objatí. Psíkovia sa takisto cítili príjemne v spoločnosti detí a člen združenia deťom porozprával všetko o psíkoch a ako sa o nich treba starať. Stretnutie sme ukončili odovzdaním granúl a uterákov, ktoré deti sami vyzbierali, aby pomohli štvornohým kamarátom v útulku.

              V poobedňajšej časti dňa sa deti venovali vzdelávaniu a vypracovaniu pracovných listov zo slovenského jazyka. V tvorivej časti si deti mali možnosť navrhnúť a vymaľovať vlastné tričko, ktoré si mali možnosť obliecť na piatkovú olympiádu.

              Záver dňa patril opäť vyhodnoteniam denných aktivít a nových zážitkov.

              5. deň

              Posledný deň Letnej školy patril samozrejme našim deťom a olympiáde. Deti medzi sebou súťažili v družstvách a zdokonaľovali sa v komunikácii a športovej zdatnosti. Ich snahu a športového ducha sme ocenili medailou, diplomom a vecnými cenami, ktorým sa naši malí športovci veľmi tešili.

              Po výdatnom obede sme si oddýchli pri rozprávke a poobede sme si potrápili hlávky číslami pri vypracovávaní pracovných listov.

              Z tohtoročnou Letnou školou sme sa rozlúčili veselo - diskotékou, hrami, spevom a tak sme zamávali dovidenia letným prázdninám.

              A teraz hurá do školy!



              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.