• Novinky

          • Poďakovanie
            • Poďakovanie

            • Ďakujeme Vám, milí rodičia, že sa pôjdete otestovať a svojím zodpovedným prístupom chránite svoje zdravie, zdravie Vašich detí i zamestnancov školy.

              Ď A K U J E M E

            • Oznam

            • Vážení rodičia a milí žiaci,

              prešiel takmer mesiac nášho online vzdelávania a som veľmi rada, že ste takí šikovní a zvládate tú výuku bravúrne aj za pomoci Vašich rodičov a učiteľov. Mnohí z Vás ste zakúpili pre vaše deti notebooky či telefóny, aby sa mohli vzdelávať online, čo je pre nich jednoduchšie, aj za to Vám patrí moje poďakovanie.

              Prázdniny sa posunuli na 30. októbra a 2. novembra 2020, ale do prázdnin ostávajú ešte dva dni. Tieto chceme, aby ste strávili bez počítačov či mobilov a budete mať len komplementárne predmety. Čo to znamená? Tieto dva dni sa nebude vyučovať online.

              28. a 29. októbra 2020:

              1.-2. ročník
              výtvarná výchova – nakresliť písmenkové vitamíny, zdravá výživa
              hudobná výchova – zaspievajte si piesne Mira Jaroša
              telesná výchova – vychádzka do prírody s rodičmi, pozbierať papieriky, foto môžete poslať pani učiteľke

              3.-4. ročník
              výtvarná výchova jabĺčkový deň, vitamíny a zdravie
              hudobná výchova – piesne Mira Jaroša – kamarátstvo, zablahoželať k sviatku spolužiakovi,
              telesná výchova – vychádzka do prírody s rodičmi alebo triedenie odpadu v domácnosti – foto poslať pani učiteľke

              5.-8. ročník
              výtvarná výchovahudobná výchova – pieseň „Jeseň pani bohatá...“ z Youtube, na námet piesne vytvoriť plagát o premenách prírody v jeseni (využiť prírodný materiál, listy gaštany, šišky, plody bukvice, vetvičky), technika je ľubovoľná,môže byť kresba, maľba alebo pekná fotografia

              9. ročníkzachytiť momentálnu situáciu súvisiacu s pandémiou COVID-19, vytvoriť plagát s upozornením na dodržiavanie opatrení

              telesná výchova – zacvičte si s youtubom: youtube kanál Telesná na doma a youtube kanál Jozef Krochta

              Mgr. Milena Kravcová
              riaditeľka školy

            • Oznam

            • Minister školstva oznámil investíciu 6 miliónov eur na digitálne technológie, takže podľa počtu žiakov naša škola môže nakúpiť techniku vo výške 4000 €.


            • 16. október - Svetový deň výživy

            • Svetový deň výživy sa oslavuje každoročne 16. októbra už od roku 1981. Výživa je významný faktor životného štýlu, ktorý ovplyvňuje naše zdravie. Poskytuje krytie základných potrieb energie a jednotlivých živín potrebných pre život. Preto sme si tento deň pripomenuli aj so žiakmi našej školy. Aj keď na diaľku, ale o to usilovnejšie, malí aj veľkí žiaci kreslili, maľovali, zhotovovali zaujímavé plagáty, prezentácie na túto pre nás všetkých dôležitú tému. Aj naši šikovní žiaci si uvedomujú, že zdravá strava a zdravý životný štýl sú kľúčom k zdravému životu a o to viac v tomto neľahkom covidovom období.

              A. Malegová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • 4. október - Svetový deň zvierat

            • Tento deň bol ustanovený za Svetový deň zvierat - World Animal Day (WAD) - na Európskej konferencii ekológie vo Florencii v roku 1931. Hlavnou úlohou tohto dňa je pripomínanie si a zdôraznenie nezastupiteľnej úlohy, ktorú hrajú zvieratá v našom živote - od poskytovania potravy, cez úlohu spoločníka, pomocníka a podporovateľa, prinášajúceho do nášho života pocit, že zázraky sa ešte dejú, uvedomenie si mnohorakého spôsobu, akým zvieratá obohacujú náš život a vyjadrenie vďaky, ktorá im za to náleží. Aj napriek tomu, že vzdelávanie žiakov našej školy prebieha v tomto období dištančnou formou, sa na online hodinách biológie oboznámili s nezastupiteľným významom zvierat pre život človeka a našej planéty. Žiaci vyjadrili svoj vzťah k zvieratkám zhotovením plagátov, projektov o svojich obľúbených zvieratkách a zvieracích domácich miláčikoch, a vytváraním zaujímavých výtvarných prác. Do tejto aktivity sa po výzve p. učiteľky Malegovej zapojili nie len žiaci 2. stupňa, ale aj mnohí žiaci 1. stupňa. Ich výtvory si môžete pozrieť v galérii.

              A. Malegová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Oznam

            • Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu vám oznamujeme, že jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách v termínoch 30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.

            • Pomôžte našej škole získať O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha

            • Vážení rodičia, milí žiaci!

              Naša škola je zapojená do celoslovenskej súťaže, v ktorej má šancu získať O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha na svojej pôde, a to na jeden školský rok zadarmo. Preto vás vyzývame, urobte dobrú vec a hlasujte za našu školu na stránke www.akademia.o2.sk. Čím viac sa nás zapojí a čím viac hlasov získame, tým väčšiu šancu má naša škola. :)
               

              Opakujem oznam
               

              Pomôžte našej škole získať O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha a hlasujte každý deň na stránke www.akademia.o2.sk. V mene žiakov našej školy vám ďakujeme.


              Odkaz na hlasovanie priamo pre našu školu: https://www.akademia.o2.sk/hlasovanie/7177



            • MŠ - Oznam

            • Vážení rodičia,

              na základe rozhodnutia RÚVZ v Bardejove a MKŠ z dôvodu pozitívneho výsledku na COVID-19 jednej zo zamestnankýň materskej školy a v záujme ochrany zdravia detí a zamestnancov školy

              bude materská škola zavretá na 10 dní
              od 26. októbra do 4. novembra 2020.

              Škôlka bude vydezinfikovaná profesionálnou firmou.

              Dávajte na seba pozor.
              S úctou

              Mgr. Milena Kravcová

            • ŠKD - Októbrové tvorenie s deťmi v ŠKD

            • Polovica októbra je za nami. Deti ešte prvé dni boli v škole, ale od 5. októbra, kedy musia byť školy opäť zatvorené kvôli pandémii COVID-19, sa deti učia dištančnou formou z domu. Chcem vám priblížiť prácu detí zo ŠKD, ktoré vyrábali muchotrávky ešte 1.10. Niečo sme si o tejto jedovatej hube aj povedali, nie si ju iba vyrábali. Každý sa svojej práci tešil a snažil sa, aby jeho práca bola krásna. Tu sú zábery práce detí a aj samotná výstavka. Posúďte sami.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              aj vďaka Vašej spolupráci sa nám podarilo doteraz ostať v zelenej fáze semaforu COVID-19. Žiaľ, situácia v našom meste je veľmi vážna a na základe rozhodnutia RÚVZ v Bardejove a MKŠ z dôvodu šírenia ochorenia COVID -19 a v záujme ochrany zdravia

              sa predlžuje uzavretie školy do 28.10.2020

              pre žiakov 1.-9. ročníka. Vyučovanie bude prebiehať aj naďalej dištančnou formou – online vzdelávaním prostredníctvom Cisco Webex Meeting podľa rozvrhu hodín ako doteraz od 7:50h.

              Prosíme Vás aj naďalej o spoluprácu a pomoc pri online vzdelávaní Vašich detí a dôsledne sledujte, či sa Vaše dieťa zúčastňuje online hodín. Svojvoľná neúčasť zo subjektívnych dôvodov bude vyznačená v elektronickej triednej knihe ako neospravedlnená neprítomnosť na hodine a žiak nedostane náhradné úlohy.

              Žiakom, ktorí sa z objektívnych dôvodov (chýbajúci internet) nemôžu zúčastňovať online vzdelávania, budú doručené pracovné listy a úlohy. Ich povinnosťou je ich vypracovať a doručiť do školy prostredníctvom OÚ v dedine či určenej osoby.

              Milí rodičia,

              ďakujeme, že rešpektujete všetky pokyny a tak spolu vzdelávame a zároveň chránime zdravie našich detí a nás všetkých. Na našej stránke budeme zverejňovať aktuálne informácie, tie, ktoré sa Vás budú osobne týkať, Vám budeme zasielať prostredníctvom Edupage – rodičovské konto. Dbajte na to, aby Vaše deti aj naďalej dodržiavali nariadenia a nestretávali sa navzájom.

              Zachovajme si pokoj a vzájomnú dôveru. Buďme zodpovední.

              S úctou

              Mgr. Milena Kravcová

          • Oznam
            • Oznam

            • Vážení rodičia,

              milí žiaci,

              rozhodnutie o prechode základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta v dňoch od 5. do 16. októbra na dištančné vyučovanie sa ukázalo ako prezieravé, zodpovedné, zmysluplné a správne. Aj vďaka tomuto opatreniu sa podarilo výrazne zamedziť výraznejšiemu šíreniu nákazy Covid–19, ktorá má v našom meste a okrese výrazne narastajúcu tendenciu. Z hľadiska epidemiologických štatistík, počtu nakazených na počet obyvateľov, napriek prijatým opatreniam, sa dnes nachádzame v okrese a meste Bardejov na úrovni Českej republiky, kde je situácia mimoriadne vážna, to len pre porovnanie. Na Slovensku sme v tejto štatistike na prvom mieste a to rozhodne nie je nič pozitívne. Plne si uvedomujeme, že najmä pre rodičov žiakov prvého stupňa základných škôl, ktorí musia zostať pri svojich deťoch, je toto opatrenie výrazne obmedzujúce. V plnom rozsahu si uvedomujeme aj obmedzenia, ktoré sa týkajú najmä prvákov pri vyučovaní základných návykov a zručností v oblasti písania a matematiky. Včera do nočných hodín sme telefonicky konzultovali ďalší postup a dnes sme museli prijať rozhodnutie. Po zvážení všetkých okolností, zvážení argumentov pre a proti, vzhľadom k rekordným číslam pribúdania nákazy na dennej báze, šíreniu ochorenia najmä v rodinách, aj v jednotlivých obciach, odkiaľ prichádzajú žiaci na vyučovanie, v záujme eliminovania rizík šírenia nákazy, na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, na základe všeobecne prijatých opatrení, sme prijali rozhodnutie o pokračovaní dištančného vyučovania všetkých základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Bardejov do začiatku jesenných prázdnin 28.10.2020. Napokon takéto rozhodnutie prijali aj iní zriaďovatelia, s ktorými sme v kontakte. V záujme ochrany zdravia žiakov, v záujme zvrátenia negatívneho vývoja pandemickej situácie COVID-19. V záujme ochrany zdravia Vás všetkých, aby sme sa čoskoro mohli vrátiť do normálneho chodu života. Je to pre nás všetkých veľmi dôležité. Ešte raz výzva. Toto nie sú klasické prázdniny. Preto prosíme žiakov, v plnom rozsahu rešpektujte pokyny svojich škôl a učiteľov a zúčastňujte sa dištančného vyučovania. Rovnako sa, prosím, nestretávajte so svojimi spolužiakmi, je to forma karantény, aby sa ochorenie ďalej nešírilo. Neohrozujte seba, svojich rodičov a blízkych. Aj doma buďte všetci zodpovední a obozretní, iba takto majú tieto opatrenia význam. Materské školy zatiaľ zostávajú v normálnom režime, aj keď v prísnom a niektoré i obmedzenom režime, keďže aj tam evidujeme prípady nákazy a niektoré triedy museli byť uvedené do domácej karantény.

              Prijmite to, prosím, s pochopením, buďme zodpovední. Hlavne dávajme na seba pozor, buďme zodpovední voči sebe aj ostatným, jedzme vitamíny, aby sme takéto rozhodnutia už nemuseli prijímať.

              Mgr. René Semanišin
              vedúci odboru školstva a kultúry


              Podrobnejšie informácie k dištančnému vzdelávaniu dostanú rodičia a žiaci prostredníctvom Edupage správ.

              Mgr. Milena Kravcová
              riaditeľka školy

            • ŠKD - Jeseň v ŠKD

            • Leto nám ubehlo veľmi rýchlo. Slnečné lúče nás donedávna teplo hriali, ale jeseň prišla ako víla, všetko vôkol zafarbila. Aj v našom oddelení zavládla jeseň vo všetkých aktivitách. Kreslili sme na tému Ako sme zvládli obdobie, keď kvôli pandémii sme zostali doma, potom to bolo vystrihovanie ježka, vymaľovanie omaľovánok s jesennou tematikou. Taktiež sme zhotovili z kartónu tekvičky, ktorými sme si vyzdobili priestory na chodbe. Mali sme viac námetov na činnosť, ale tie zrealizujeme až neskôr, keď sa opäť otvoria brány našej školy.

              vych. E. Kovácsová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Oznam
            • Oznam

            • Vážení rodičia a milí žiaci,

              máme jeden týždeň dištančného vzdelávania za sebou. Som veľmi rada, že žiaci 2. stupňa od stredy (07.10.2020) sa vyučujú online prostredníctvom Cisco Webex Meeting podľa nového, pevne stanoveného rozvrhu určeného počas dištančného vzdelávania. Mnohé triedy 1. stupňa spustili tiež online vzdelávanie, za čo patrí moje poďakovanie všetkým učiteľom a aj Vám, rodičom. Verím, že už sme v tom zbehlejší a výučba nám ide viac od ruky, i keď dobre chápem, že v niektorých rodinách to môže byť komplikovanejšie kvôli technike a dostupnosti či kvalite internetového pripojenia. Pripravili sme Rozvrh hodín počas dištančného vzdelávania, v ktorom sme zrušili vyučovanie výchov, aby žiaci neboli preťažení. Zároveň Vás chcem požiadať, aby Vaše deti dôsledne dodržiavali online vyučovanie od 7.50 h ráno. Ich svojvoľná neúčasť bude neospravedlnená a nebudú im posielané náhradné úlohy a ani možnosť náhradného preskúšania pre neúčasť zo subjektívnych dôvodov. Dávam Vám do pozornosti na našej webovej stránke Komunikačný manuál a zoznam konzultačných hodín pre žiakov a rodičov.

              Vážení rodičia, podľa mojich informácií zatiaľ sme stále zelení, tak prosím dávajte na seba pozor, návštevy rodín počkajú, chvíľu vydržíme aj bez športu, kina, všetko zlo raz skončí a bude to mať význam pre nás len vtedy, ak budeme zdraví. Neverte a hlavne nešírte rôzne konšpiračné teórie (hlavne medzi deťmi), lebo sami viete, koľko zrazu neúspešných „odborníkov“ je na internete. Veľmi múdro a včas zareagoval mestský krízový štáb a zavrel školy na 10 dní. Chcem veriť, že len na 10 dní, ale to všetko závisí od nás všetkých. Verte mi, prosím, že nikto z nás, učiteľov, nie je rád, ak nemôžeme učiť v škole. Vyučovať dištančne – online je veľmi náročné aj pre žiakov a rodičov. Držme si prsty, aby sme sa vrátili späť do školy v zdraví a čím skôr!

              Mgr. Milena Kravcová
              riaditeľka školy

            • ŠKD - Jesenná výzdoba vstupného priestoru školy

            • Jeseň má mnoho podôb a všakovakých prívlastkov. Jej farebné nádhery potešia oko a vyčaria úsmev na mnohých tvárach. Mohli by sme takto o Jeseni písať ešte veľmi dlho. Všetky pani vychovávateľky pripravili jesennú výzdobu vstupného priestoru školy. Aj keď tieto dni nie sme v škole, pretože okolnosti nám to nedovoľujú, chcem Vám jej krásy dať do pozornosti aspoň prostredníctvom fotografií. Tie zachytávajú aspoň v takejto podobe jej nádheru. Posúďte sami. Tu sú zábery, ktoré prezentujeme pre Vás všetkých.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • ŠKD - Jesenná výzdoba v budove s oddeleniami ŠKD

            • Dňa 23. septembra sa začala podľa kalendára Jeseň. Jeseň má podľa viacerých svoje magické a neopakovateľné čaro. Zber úrody, krásne pestré farby, ktoré sú lahodné nielen pre oči, ale aj pre dušu človeka. Každý z nás pookreje pri pohľade na teplé, jesenné, slnečné lúče a pokochá sa nádherou, ktorú vie vyčariť iba matka príroda. Trochu tejto nádhery sme sa snažili preniesť aj do výzdoby v budove, kde sa nachádzajú oddelenia ŠKD. Veríme, že sa nám to podarilo, posúďte sami.

              p. vych Marcinovová a Mačejová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • MŠ - Čisto a zdravo v škôlke

            • V rámci aktuálnej týždennej témy mesiaca sme v MŠ zaradili tému Čisto a zdravo v škôlke. Vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu sme s deťmi vo väčšej miere upevňovali správne hygienické návyky – umývanie rúk, dezinfekcia rúk, hračiek, nosenie rúšok, udržiavanie čistoty a poriadku v triede, pri stolovaní ako aj vykonávaní hygienických potrieb. Staršie deti si vyrábali jednoduché rúška a tvorili na tému čistoty rúk, mladšie deti si upevňovali hygienické návyky hravou formou prostredníctvom hudobno-pohybových a motivačných hier.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Škola v prírode 2020/2021 - deň 5
            • Škola v prírode 2020/2021 - deň 5

            • A prišlo piatkové ráno - posledné v tohtoročnej Škole v prírode. Nastalo veľké balenie, zháňanie svojich topánok, tričiek, kde tu zapadnutej ponožky a rozmýšľanie, ako to len tej mamke všetko do tašky a kufra vošlo. Nakoniec sme aj túto poslednú, hádam najťažšiu úlohu zvládli. Po raňajkách a vyhodnotení celej Školy v prírode, na ktorom sme všetci dostali Certifikát o zvládnutí Školy v prírode a veľkú pochvalu, nás už čakal pripravený autobus. Našou poslednou zastávkou na ceste domov bol Beliansky rybník, kde sme si pozreli náučný ekologický chodník, oboznámili sme sa s tým, prečo sa nemajú odpadky odhadzovať do prírody, ako dlho sa v prírode odpady rozkladajú a ako našej krásnej prírode a všetkému živému v nej škodia.

              Na záver sme si urobili posledné spoločné fotografie v peknom prostredí rybníka s kačičkami a už nás čakala iba cesta domov, do Bardejova.

              Naša veľká vďaka patrí pani učiteľke Malegovej, pani vychovávateľke Kšonžekovej a pani asistentke Goboňovej, ktoré to s nami zvládli a všetkým, ktorí pre nás školu v prírode v Kežmarských Žľaboch pripravili.

              „ĎAKUJEME"

              Mgr. A. Malegová

            • Škola v prírode 2020/2021 - deň 4

            • Vo štvrtok ráno nás počasie v Kežmarských Žľaboch prekvapilo, konečne nepršalo. Tak po krátkej rozcvičke a raňajkách sme sa rýchlo obliekli, aby sme mohli stráviť dopoludnie vonku. Pani učiteľky si pre nás pripravili športové zábavno-súťažné dopoludnie, počas ktorého sme ako tímy Tatranské medvede, Tatranské orly a Tatranské svište zbierali body v športových disciplínach, zábavných súťažiach, ale aj vo vedomostnom kvíze o tatranskej prírode a Belianskej jaskyni. Poriadne sme sa zapotili pri prekážkovom behu, behu s loptičkou na rakete, hádzaní kruhov na cieľ a kotúľaní lopty po vyznačenej dráhe. Ako sa správne orientovať  a správať na turistických chodníkoch sme sa dočítali na náučných tabuliach, ktoré sme  vyhľadali v najbližšom okolí. Aj vedomostný kvíz sme zvládli hravo, lebo počas návštevy Belianskej jaskyne sme sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o jej vzniku, jaskynnej vápencovej výzdobe, živočíchoch v nej žijúcich a o okolitej tatranskej prírode. Vyhodnotenie celého dopoludnia bolo prekvapivé, všetky tri tímy získali rovnaký počet bodov a umiestnili sa na prvom mieste. Za naše snaženie sme všetci získali medaily a sladkú odmenu.

              Po obede a krátkom odpočinku sme rýchlo zvládli úlohy z matematiky, slovenského jazyka a pani učiteľka nás bližšie oboznámila s machmi, lišajníkmi a hubami, ktoré sme počas dopoludnia nazbierali v okolitom lese. Veľmi nás zaujalo pozorovanie štruktúry machov a lišajníkov mikroskopom. V závere popoludnia sme sa pustili do tvorenia. Úlohou každého tímu bolo namaľovať to najzaujímavejšie, čo sme doteraz v škole v prírode zažili. Z našich obrázkov, sme potom spoločne vytvorili plagát o našej Škole v prírode. Večer sme sa zabávali, súťažili a tancovali na rozlúčkovej diskotéke.

              Mgr. A. Malegová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • ŠKD - Septembrové popoludnie s knihou

            • Dňa 30.9. deti mali za úlohu doniesť si knihu, ktorú majú radi, alebo tú, ktorú práve teraz doma čítajú. Prvákom asi čítajú ešte rodičia, keďže nepoznajú písmenká. Každý si ozaj doniesol svoju knihu. Videli sme rozprávkové knihy, náučné encyklopédie, knihy s básničkami, ale aj obrázkové knižky. V každej bolo veľa zaujímavého. Staršie deti si mali vybrať určitú časť a prečítať všetkým ostatným. Dozvedeli sme sa o vesmíre, o špinavom dievčatku, ako psíček s mačičkou vešali bielizeň, o krtkovi, ktorý vyliečil myšku, o psíkovi Pipovi a myške z klobúka... Verím, že s knihou počas dlhých jesenných a zimných dní zažijeme v Školskom klube veľa pekných spoločných chvíľ...

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.