• Novinky

          • Pridané spoje prímestskej dopravy
            • Pridané spoje prímestskej dopravy

            • Od 1.6.2020 budú premávať oproti prázdninovému režimu naviac tieto spoje (týkajúce sa mesta Bardejov):

              1. Hažlín -> BJ o 6:50, BJ -> Hažlín o 13:40 (tak, ako cez vyučovanie)
              2. BJ -> Brezovka (cez Komárov) o 12:55 pôjde cez ZŠ s MŠ Pod Vinbargom
              3. Brezovka -> BJ (cez Komárov) o 6:42 pôjde cez ZŠ s MŠ Pod Vinbargom

              Zmeny v cestovných poriadkoch platné od 1.6.2020 do 30.6.2020 súvisiace s uvoľňovaním opatrení proti šíreniu COVID-19 a otváraním ZŠ prvého stupňa a 5. ročníka sú zverejnené na web stránke https://www.sad-po.sk/index.php?show=9&node=14

          • Oznam
            • Oznam

            • Vážení rodičia,

              predkladám Vám dôležité informácie o organizácii a podmienkach návratu Vašich detí do materskej školy, k znovuobnoveniu získaných návykov detí, socializácie a pod. spred obdobia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania kvôli prevencii nákazy COVID-19. Samozrejme, môžu nastať aj prípadné zmeny, o ktorých Vás budeme včas informovať.


              Milí žiaci a detičky v materskej škole!

              My, učiteľky, učitelia a vychovávateľky ZŠ a MŠ, sa na Vás veľmi tešíme. Dlhé obdobie dištančného vzdelávania bolo pre Vás, ale i nás učiteľov, trošku náročnejšie. Nebojte sa, zvládneme to!

              Každé ráno pri vstupných dverách Vás budú čakať zamestnanci a učitelia školy, kde bude ranný filter. Čo to znamená? Rodičia Vás privedú ku vchodu školy, odovzdajú Vyhlásenie rodiča, že ste zdravé, zmeria sa Vám teplota bezdotykovým teplomerom a rúčky Vám postriekame dezinfekčným prípravkom. Potom pôjdete do svojich tried v doprovode pedagogického zamestnanca, prezúvať sa budete v triede, kde si odložíte topánky. Šatňové skrinky nebudete používať.

              Úplne prvá hodina bude privítacia a porozprávate sa s učiteľkou, ako ste zvládali obdobie dištančného vzdelávania, ako sa Vám páčilo online učenie prostredníctvom Cisco Webex Meeting.

              Hlavne musíme my všetci dodržiavať všetky hygienické nariadenia, a to: časté a dôkladné umývanie rúk s dezinfekčným mydlom, utieranie do papierových utierok, použité utierky patria do odpadkového koša.

              Počas prestávok budeme všetci nosiť rúška a nebudeme navštevovať spolužiakov z vedľajšej triedy. Na obed pôjdeme v doprovode učiteľky spoločne s vychovávateľkou. Neberieme si ani tanier, ani príbor. Všetko Vám prinesú vaše pani učiteľky. Odnesieme len použité taniere a príbory.

              V ŠKD tiež nezabudneme dodržiavať hygienické pravidlá. Všetci si ich spoločne prečítame pred vstupom do ŠKD.

              Tešíme sa na Vás!

              Vaša riaditeľka a učitelia školy

              Dôležité:
              List_rodicom.pdf
              Info_o_upravenom_VVP.pdf
              Hodnotenie_ziakov_COVID-19.pdf
              Rozhodnutie_zriadovatela_o_obnoveni_vyucovania.pdf
              Organizacny_pokyn_MS_-_od_1._juna_2020.doc
              Organizacny_pokyn_ZS-1._od_1_juna_2020.doc
              Rozvrh_hodin_pre_1._stupen_od_1._juna_2020.docx
              Uprava_zvonenia_od_1._juna_2020.docx
              Organizácia a pokyny ministerstva školstva pre základné školy (FB video)
              Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.pdf (dostupné k vyzdvihnutiu aj na vrátnici školy v čase 8:00-12:00 ut-pi)

          • Oznam pre rodičov o zrušení ďalšieho ŠKD online vysielania
            • Oznam pre rodičov o zrušení ďalšieho ŠKD online vysielania

            • Vážení rodičia, vzhľadom na to, že od 1.6.2020 začína pracovať ŠKD klasickým spôsobom, ďalšie aktivity pani vychovávateliek v aplikácii Cisco Webex Meeting od tohto dátumu, podľa zverejneného harmonogramu, sú zrušené. Za pochopenie ďakujeme.

              Mgr. Milena Kravcová
              riaditeľka

          • ŠKD - Svetový deň kultúrnej rozmanitosti pre dialóg a rozvoj
            • ŠKD - Svetový deň kultúrnej rozmanitosti pre dialóg a rozvoj

            • Dňa 21.5. som s deťmi mala popoludňajšie vysielanie, kde okrem matematických rébusov a hádaniek sme si pripomenuli Svetový deň kultúrnej rozmanitosti pre dialóg a rozvoj. V krátkosti som sa žiakom snažila vysvetliť, čo to je za sviatok, že táto deklarácia bola prijatá v roku 2001 a podporujú ju svetové organizácie OSN a UNESCO. Je to deň, ktorý dáva nám všetkým príležitosť zaujímať sa o iné kultúry, možnosť nahliadnúť do života detí v krajinách, ako sú napr. Uganda a Afganistan. Aspoň trocha som sa snažila vysvetliť deťom, že v týchto krajinách sa nežije ľahko. Do školy tam chodia väčšinou chlapci. Dievčatá ostávajú doma. Deti ma zaplavili množstvom otázok na túto tému, veľmi ich to zaujalo. Ich práce, ktoré nakreslili, sú venované všetkým deťom na celom svete, aby boli šťastné.

              J. Marcinovová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Čitateľská gramotnosť - Papierové žabky

            • 6.B precvičuje čitateľskú gramotnosť aj takto... vyrábali skákacie žabky z papiera podľa kresleného návodu... Vyskúšajte si to aj vy. :)


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Aktivity počas koronavírusu (4. odd.)
            • ŠKD - Aktivity počas koronavírusu (4. odd.)

            • Nielen žiaci 2. stupňa, ale aj naši mladší žiaci sa zapojili do výzvy navštíviť v okolí pamätník z 2. svetovej vojny. Mysleli by sme, že takéto miesta nemôžu predsa zaujať malé deti, ale opak je pravdou. Svoju úlohu tu však zohrali rodičia, ktorí svojim ratolestiam takéto miesta ukázali. Rodiny spoločne navštívili pamätníky v Bardejove, Zborove, v Svidníku i na Krížoch. Je viac ako pravdepodobné, že mnohým udalostiam ešte nerozumejú, ale v neskoršom veku im tieto fotky prinesú krásne spomienky, ktoré sa možno už nezopakujú.

              Druhou výzvou bolo vytvoriť z nejakého materiálu začiatočné písmená svojho mena. Deti použili rôzne predmety od prírodných až po tie možno trochu umelé. Ale to vôbec nevadí, išlo nám predsa o zábavu. Nabudúce to budú fotky z domácej kuchyne. Nechajte sa prekvapiť.

              vych. Eva Kovácsová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Piatkové športovanie a potulky v prírode
            • ŠKD - Piatkové športovanie a potulky v prírode

            • V piatok 22.5. som deťom dala aktivitu, aby nezabúdali na športové aktivity, alebo prechádzky po prírode s rodičmi. Navrhla som im, aby navštívili kyslíkovú dráhu v Bardejovských kúpeľoch, či smerom na Mihaľov, ale to, čo mi poslali, je nádherné a dočkala som sa aj milých videí z potuliek prírodou. Ďakujem za fotografie, videá, teším sa.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Maľovali sme netradične a zaujímavo na kamene
            • ŠKD - Maľovali sme netradične a zaujímavo na kamene

            • Tento týždeň v pondelok (18.5) som deťom dala aktivitu, aby sa prešli po okolí alebo do prírody či k rieke a pohľadali si zaujímavé kamene. Deti mi posielali fotografie, ako si našli, alebo kde všade hľadali kamene. Na ďalší deň sme tieto kamene spoločne v aplikácii Messenger maľovali. Maľovali sme ich netradične, ale aj tradične. Netradične v tom, že sme ich maľovali lakom na nechty a to tak, že do nádoby, v ktorej bola teplá voda, si deti mali nakvapkať mamkin lak na nechty a to viac farieb, a tie potom trochu premiešať, ale nie príliš špajľou, tak, aby vznikla zaujímavá mozaika. Do tejto farebnej vody deti potom z jednej strany ponorili kameň. Na ten kameň sa naniesla vrstva laku, ktorá plávala na hladine vody a vznikli zaujímavé práce. Deti na kamene potom aj maľovali akrylovými, ale poväčšine temperovými farbami. Vytvorili nádherné práce. Deti a mamky, tvorili ste nádherne. Ďakujem pekne za spoluprácu a fotografie.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Hračka pre dvoch
            • ŠKD - Hračka pre dvoch

            • Takto si deti poradili s výrobou hračky. Potrebovali na to iba vrchnák z krabice, fabebný papier, kružidlo, nožnice, dva klince, dve slamky na vodu a hračka bola onedlho na svete. Hurá, ideme sa spolu hrať.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • „The USA“ v podaní Liliany Stupárovej zo 7.A
            • „The USA“ v podaní Liliany Stupárovej zo 7.A

            • Téma „The USA“ je notoricky známa a jej zadanie učiteľom ako domácej úlohy láka žiakov k chorobnému návyku dnešnej mladej generácie „Ctrl+C – Ctrl+V“. Selekcia informácií, vypichnutie „pikošiek“ a snaha o humorné podanie látky pôsobí sympaticky u mladého človeka. Spomedzi všetkých prác našich žiakov z triedy 7.A vyberám príspevok Liliany Stupárovej. Text pôsobí sviežo, neošúchane, je atypický. Žiačka vybrala naozaj málo známe informácie, ktoré zaujmú možno aj Vás. Veľmi pekne ďakujem svojej talentovanej žiačke za kreatívny prístup k téme. Domáca úloha vznikala v spolupráci s jej internetovou kamarátkou Isabellou, ktorá žije v New York City. To najkrajšie na učiteľskej práci je, ak sa žiak nenútene inšpiruje a následne sa vyvíja samostatne. Liliana je na tejto ceste a ja sa z toho/nej veľmi teším.

              Mgr. Ján Šoltés, učiteľ ANJ

              Na pozretie/stiahnutie: Liliana_Stuparova_-_The_USA.docx

          • Anjel pre Anjelov - odovzdávanie
            • Anjel pre Anjelov - odovzdávanie

            • Naše životy sa zrazu zmenili. Radosť a bezstarostnosť razom vystriedal strach, úzkosť, smútok, samota... Neviditeľný nepriateľ číha na každom kroku. Všetci sme hrdinovia! Ale sú medzi nami aj superhrdinovia - nadľudia - lekári a zdravotné sestry. Každý deň nasadzujú svoje životy, strach z nákazy a utrpenia pacientov, len aby ochránili nás.

              Sú to naši Anjeli!

              Preto sa žiaci zo ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove, účastníci medzinárodného projektu Erasmus+ pod názvom „Empatia - cesta k človeku“ (Empathy – a way to the human being, 2019-1-SK01-KA229–060793),  rozhodli vyrobiť Anjelov z rôznych materiálov. 409 anjelov 21. mája 2020 odletelo pohladiť dušu a potešiť srdcia všetkým lekárom a zdravotným sestrám do Bardejovskej nemocnice. Úprimná radosť, iskričky v očiach a prekvapenie nás hrejú pri srdci a dúfame, že naši anjeli našim anjelom spríjemnia ich každodennú nadľudskú prácu hlavne v čase ohrozenia neviditeľným nepriateľom.

              Ďakujeme riaditeľovi nemocnice MUDr. Mariánovi Petkovi, MPH a námestníčke pre zdravotnú starostlivosť a zdravotné poisťovne MUDr. Helene Leščišinovej, že dovolili anjelom zo ZŠ s MŠ Pod Vinbargom doletieť na všetky oddelenia nemocnice, aby mohli ochraňovať našich Anjelov.

              Drahí naši SuperAnjeli, veríme, že nami vyrobení anjeli vás budú ochraňovať tak, ako vy ochraňujete nás. Vašu pomoc potrebujeme nielen v tomto čase, veď ste našimi anjelmi strážnymi od narodenia až po starobu.

                       Anjelskí Anjeli, ĎAKUJEME!


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • Prišlo nám...

            • "Dobrý deň. Dnešný deň nám spríjemnili žiaci Vašej školy úprimným a milým darom v podobe anjelikov. Ďakujeme, že ste mysleli aj na nás.

              S pozdravom kolektív Rehabilitačného oddelenia nemocnice Bardejov."


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Oznam ohľadom otvorenia školy
            • Oznam ohľadom otvorenia školy

            • Plánované otvorenie školy bude v čase od 7.30 h do 16.30h.

              O celej organizácii budeme včas a podrobne informovať po dohode so zriaďovateľom najneskôr do pondelka 25. 05. 2020.

              Na základe vyplneného dotazníka o prihlásení detí do školy prostredníctvom Edupage (prosím rodičov, ktorí ešte nevyplnili, aby tak urýchlene urobili do 21. mája 2020 do 23:59), bude organizácia predbežne prebiehať nasledovne:

              1. stupeň - žiaci, ktorí budú navštevovať školu dostanú podrobné informácie o organizácií vyučovania.

              Žiaci, ktorí sa neprihlásili do školy, sa budú vyučovať naďalej dištančnou formou.

              Žiaci 5. ročníka budú pokračovať vo vyučovaní online súbežne so žiakmi v triede podľa rozvrhu hodín, ktorý sa bude meniť od 1. júna.

              Žiaci  6.-9. ročníka budú pokračovať v online vyučovaní už podľa nového rozvrhu, ktorý im bude zaslaný prostredníctvom Edupage. 

              Stravovanie bude zabezpečené pre žiakov prítomných v škole, ktorí prejavili oň záujem.

          • Poďakovanie
            • Poďakovanie

            • Pekný deň Vám prajeme z Bardejovskej nemocnice,

              Dovoľte mi touto cestou poďakovať sa Vám za Vašu pomoc a podporu pre našich zdravotníkov - ktorí každý deň pomáhajú „v prvej línii“, ktorú si veľmi vážime.

              Ďakujeme že nám pomáhate pomáhať...
               

              S úctou a poďakovaním

                                                                                             MUDr. Marián Petko, MPH
              riaditeľ

          • ŠKD - Online vysielanie - experiment SOPKA (6. odd.)
            • ŠKD - Online vysielanie - experiment SOPKA (6. odd.)

            • Minulý týždeň mali deti ŠKD opäť možnosť vidieť sa na online vysielaní. Tentoraz sme robili experiment - sopku. Deti sa tešili, že sa po dlhom čase vidia a okrem sledovania experimentu si vymieňali aj zážitky z uplynulých dní. Je nám všetkým zrejmé, že deťom okrem vzdelávania chýbajú vo veľkej miere aj sociálne kontakty, kamarátstva a spoločné hry. Verme, že toto odlúčenie už dlho nepotrvá.

              S. Kšonžeková


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Svetový deň rodiny (6. odd.)
            • ŠKD - Svetový deň rodiny (6. odd.)

            • 15. mája si verejnosť po celom svete v tento dátum pripomína Svetový deň rodiny (World Family Day), ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov (OSN) v roku 1993. Význam dňa rodiny spočíva v pripomenutí dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky spoločnosti. Súčasne je možnosťou, aby sa národné inštitúcie zaoberajúce sa touto problematikou zamysleli nad rodinnou politikou v danej krajine.

              Deti z ŠKD mali za úlohu porozmýšľať, čím by vedeli prezentovať svoju rodinu. Možností je veľa a deti boli naozaj kreatívne. Tu je pár ukážok, ako šikovne a múdro vedia danú problematiku odprezentovať. Môže to byť nakreslený obrázok, rodina vymodelovaná z plastelíny, rodinné fotografie, spoločné odtlačky rúk, vzájomná pomoc v rodine, pomoc rodičom, babke, súrodencom, či spoločné tvorenie s ockom. Za nápady a ochotu spolupracovať pri zdieľaní svojich výtvorov a fotografií patrí rodičom a starým rodičom veľká vďaka.

              S. Kšonžeková


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - 75. výročie oslobodenia našej vlasti
            • ŠKD - 75. výročie oslobodenia našej vlasti

            • Aj my, deti zo ŠKD, sme sa zapojili do výzvy p. uč. Mgr. Pilkovej a pripomenuli sme si, že už 75 rokov žijeme v mieri, bez vojny.

              II. svetová vojna pripravila o život veľa ľudí v rôznych krajinách a priniesla mnoho utrpenia. Je potrebné, aby sme deťom pripomínali, že môžeme byť šťastní, lebo žijeme v mieri, bez vojny. Rodičia mi posielali fotografie, kde všade so svojimi deťmi boli a aké miesta navštívili, ale potešili ma aj tie fotografie, kde si deti s rodičmi pozerajú knihy, alebo sledujú tieto udalosti cez internet. Je dôležité aby sme nezabúdali na tieto vojnové roky aj udalosti našich dejín a vždy 8. mája vzdali úctu padlým hrdinom.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

            • 20.5. - Svetový deň včiel

            • Dnes je svetový deň včiel, ktoré su nepostrádateľné pre našu prírodu i človeka. Pozrite sa, ako sa narodí včielka.


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.