• Novinky

          • Hviezdoslavov Kubín žiakov II. stupňa 2019-2020
            • Hviezdoslavov Kubín žiakov II. stupňa 2019-2020

            • Dňa 25. februára 2020 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktorej sa zúčastnili aj najlepší recitátori poézie a prózy tried II. stupňa. Pre výsledky kliknite na VIAC.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Tri prvé miesta na obvodovom kole Dejepisnej olympiády
            • Tri prvé miesta na obvodovom kole Dejepisnej olympiády

            • Dňa 14.02.2020 sa na ZŠ s MŠ Pod papierňou konal 12. ročník okresného kola Dejepisnej olympiády, ktorej sa zúčastnilo 41 žiakov z 10 základných škôl nášho okresu. Našu školu reprezentovali 8 žiaci, ktorí súťažili v 4 kategóriách.

              V tomto školskom roku vybrala SK DO pre žiakov 6. a 7. ročníka tému Milan Rastislav Štefánik – politik, vojak, vedec a pre žiakov 8. a 9. ročníka tému Česi a Slováci v období prvej svetovej vojny. Dôvodom výberu tém sú výročia spojené s touto významnou osobnosťou v našich národných dejinách. Rok 2019 bol vládou Slovenskej republiky vyhlásený za „Rok Milana Rastislava Štefánika“.

              Našim žiakom sa darilo aj v tomto školskom roku. Zvíťazili sme v 3 súťažných kategóriách a odniesli si domov diplomy a vecné ceny.

              Kategória F – žiaci 6. ročníka:
              3. miesto - Jakub Dunčák 6.A
              4. miesto - Natália Vagaská 6.B

              Kategória E – žiaci 7. ročníka:
              1. miesto - Barbora Bereščáková 7.C
              3. miesto - Sonja Homzová 7.C

              Kategória D – žiaci 8. ročníka
              1. miesto - Samuel Chovan 8.B
              2. miesto - Filip Jurek 8.C

              Kategória C – žiaci 9. ročníka:
              1. miesto - Bibiána Bereščáková 9.B

              Víťazom blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 24. marca 2020 na ZŠ Šrobárova v Prešove.


              Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

          • ŠKD - Spievaj že mi
            • ŠKD - Spievaj že mi

            • Dňa 21.02.2020 sa konala súťaž v speve v ŠKD s názvom Spievaj že mi..., ktorú vyhrala T. Tvardziková z 3.C. Naše heslo bolo "Spievaj s láskou a pre radosť". Všetci účastníci boli odmenení, finalisti dostali medailu.

              vych. I. Čičvarová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Hviezdoslavov Kubín žiakov I. stupňa 2019-2020
            • Hviezdoslavov Kubín žiakov I. stupňa 2019-2020

            • V utorok 25. februára 2020 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy žiakov I. stupňa Hviezdoslavov Kubín. Žiaci sa predstavili krásnymi ukážkami a svojím  prednesom všetkých prítomných preniesli do umeleckého sveta. Porota mala ťažkú úlohu rozhodnúť a vybrať tých najlepších.

              V I. kategórii v prednese poézie a prózy sa žiaci umiestnili nasledovne:

              Poézia:
              1. miesto - Branislav Dzamba (4.A)
              2. miesto - Bianka Štofková (4.B)
              3. miesto - Sofia Dušenková (2.C)

              Próza:
              1. miesto - Oliver Žula (4.A)
              2. miesto - Katarína Mikulová (4.A)
              3. miesto - Terézia Križová (3.B)

              Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým zúčastneným recitátorom ďakujeme za účasť v školskom kole súťaže a tešíme sa na budúci ročník.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Popoludnie s príslušníkom mestskej polície pánom Ing. Hudákom v našej škole
            • ŠKD - Popoludnie s príslušníkom mestskej polície pánom Ing. Hudákom v našej škole

            • Dňa 24.2.2020 nás poctil svojou návštevou príslušník Mestskej polície pán Ing. Hudák a porozprával žiakom o ich práci. Ukázal im názorne aj formou prezentácie, aká je práca polície náročná a zodpovedná. Popoludnie bolo pre nás všetkých veľmi zaujímavé a deti mali veľa zaujímavých otázok. Dozvedeli sa, ako nám polícia pomáha v každodennom živote. Deti sa oboznámili s pomôckami pri zaistení páchateľov, čo polícia využíva pri svojej práci. Každý, kto sa zapojil, dostal za správnu odpoveď malý darček, ktorému sa veľmi potešil. Veľmi rýchlo nám ubiehal čas. Strávili sme veľmi zaujímavé popoludnie. Touto cestou chcem poďakovať mestu Bardejov a mestskej polícii, že naši žiaci majú takúto možnosť získavať nové poznatky o práci polície. Tešíme sa na ďalšie spoločné popoludnia. Tu sú zábery zachytávajúce toto podujatie.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Akcia „Čisté školy“ na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove
            • Akcia „Čisté školy“ na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove

            • Dňa 26. februára 2020 zorganizovalo Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bardejove (odbor poriadkovej polície) na našej škole preventívno-bezpečnostnú akciu pod názvom „Čisté školy“, ktorá bola zameraná na zistenie situácie na úseku drogovej kriminality mládeže. Polícia SR sa zapája do celospoločenskej snahy eliminovať drogovú trestnú činnosť už u najmladších občanov, teda detí základných škôl. Naši žiaci mali možnosť počas druhej vyučovacej hodiny vidieť ukážky profesionálnych policajtov s profesionálne vycvičeným psom na vyhľadávanie drog. Pevne veríme, že žiaci si pri sledovaní ukážok uvedomili, že sa majú vo svojom budúcom živote vyhýbať akémukoľvek kontaktu s drogami. Riziká by boli pre nich príliš vysoké a za porušenie zákona by im hrozil nekompromisný trest. Pani riaditeľka školy Mgr. Milena Kravcová srdečne ďakuje zúčastneným policajtom za predvedené ukážky, ktoré naši žiaci sledovali so zatajeným dychom.

              Mgr. Ján Šoltés
              za kolektív pracovníkov ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove

          • ŠKD - Vyvodzene Kačurika 2020
            • ŠKD - Vyvodzene Kačurika 2020

            • Fašiangy sa krátia,
              už sa nenavrátia.
              A dievčatá plačú,
              že sa nevyskáču...

              Piatok bol pre deti zo ŠKD zaujímavý deň. Každoročne naše mesto usporadúva podujatie pod názvom "Vyvodzene kačura". Je pekné, že sa dodržiavajú zvyky a tradície ešte našich starých rodičov. Neodradil nás ani sneh, ktorý poletoval a pripomínal skôr začiatok zimy než prichádzajúcu jar. Deti si spoločne a inými deťmi zatancovali, zaspievali, naučili sa niečo nové a pozreli si zaujímavý kultúrny program. Bol pre nich pripravený "detský kačurik".  Na záver ich čakalo pohostenie v Poľsko-slovenskom dome. Každý dostal pečenú krepľu (šišku) a teplý čaj. S úsmevom a v dobrej nálade sme sa vrátili do školy. Hrial nás dobrý pocit, že sme príjemne strávili popoludnie.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Okresné kolo matematickej olympiády žiakov 5. a 9. ročníka
            • Okresné kolo matematickej olympiády žiakov 5. a 9. ročníka

            • Dňa 29. januára 2020 sa v priestoroch Základnej školy Bartolomeja Krpelca uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády žiakov 5. a 9. ročníka. Našu školu reprezentovali v kategórii MOZ 5 Roman Chovan a Matúš Tomčo z 5.C, Daniel Janeček z 5.B.  V kategórii MOZ 9 nás reprezentovali Samuel Chovan z 8.B a Bibiána Bereščáková z 9.B. Najviac sa darilo Samuelovi Chovanovi, ktorý so ziskom 15 bodov sa stal úspešným riešiteľom a obsadil v silnej konkurencii solídne 5. miesto. Samuelovi srdečne gratulujeme a ostatným súťažiacim ďakujeme za vzornú reprezentáciu.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • 17. ples ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove
            • 17. ples ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove

            • Funkčný pracovný kolektív sa stretáva aj v mimopracovných priestoroch, v mimopracovnom čase na mimopracovných príležitostiach. Utužujú sa tak vzťahy, prispieva to k lepšej atmosfére na pracovisku, formálne sa mení na neformálne, vzniká niečo ako „podniková kultúra“.  V zamestnaní trávime množstvo svojho času. Je dôležité, aby sa tam človek cítil príjemne. „Pod Vinbargom“ sa o tieto veci snažíme viacerými spôsobmi.

              Kolektív pracovníkov, rodičov a priateľov ZŠ s MŠ Pod Vinbargom sa dňa 14. februára 2020 (valentínsky piatkový večer) stretol v bardejovskom Hoteli Šariš na v poradí už 17. plese ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove. Prípravy pred plesom sme rozhodne nepodceňovali, všetko bolo precízne chystané a myslelo sa aj na najmenšie detaily. Oplatilo sa! Na pozvaných hostí čakal útulne nachystaný priestor Hotela Šariš a chutné jedlo.

              Úvodným komentárom pozvaných hostí privítala moderátorka plesu Mgr. Alena Malegová. V kultúrnom programe vystúpili žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy KESEL z Bardejova (tanečníci D. Žofajová, E. Banasová, G. Šverha, S. Šimová sú zároveň aj žiakmi našej ZŠ s MŠ). Ľudovým spevom sa predstavilo súrodenecké duo Laury (4.A) a Dávida (3.A) Čuškových za hudobného doprovodu Mgr. Petra Vasilegu a Mgr. Jána Šoltésa. Krásnym spevom modernej piesne úvodný program uzatvorila Sofia Chovancová (7.B). Prítomným hosťom sa následne prihovorila Mgr. Milena Kravcová, riaditeľka ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove. Pani riaditeľka privítala na plese aj dvoch poslancov mestského zastupiteľstva mesta Bardejov: Mgr. Pavla Goriščáka a Ing. Maroša Micenka.

              Nasledovala kvalitná zábava, o ktorú sa postarala hudobná skupina AVANTI z Bardejova. Tanec, spev, dobré víno, priateľské rozhovory... O tom všetkom sú plesy. Bolo nám naozaj výborne! V tombole čakalo na hostí 102 cien, niektoré boli naozaj atraktívne. Ďakujeme všetkým sponzorom, ktorí prispeli do tohtoročnej bohatej tomboly. Bez ich prispenia by ples, resp. tombola nemala patričnú atraktivitu.

              Po tombole pokračovala výborná zábava až do skorých ranných hodín. Každý, kto nad ránom zo sály odchádzal, si pochvaľoval kvalitne pripravený ples. Kto nebol, môže ľutovať, resp. plánovať – lebo dátum ďalšieho školského plesu je už stanovený. 12. február 2021, ak dožijeme, sa všetci opäť zídeme na „podvinbargskom“ plese. Budeme radi, ak naše pozvanie neodmietnete...

              Mgr. Ján Šoltés
              za kolektív učiteľov ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Úspech na obvodovom kole Biologickej olympiády
            • Úspech na obvodovom kole Biologickej olympiády

            • Dňa 10.2.2020 sa uskutočnilo obvodové kolo 54. ročníka biologickej olympiády, kategórie C - Teoreticko–praktickej a projektovej časti. Tejto súťaže sa zúčastnili žiačky 9.B triedy, Klaudia Haromová a Hana Harbaľová. Súťaž pozostávala z riešenia praktickej laboratórnej úlohy a vedomostného testu z oblasti botaniky, zoológie a znalostí ľudského tela. S náročnými úlohami si poradili nasledovne. Žiačka Klaudia Haromová sa umiestnila na 11. mieste a Hana Harbaľová sa umiestnila na 1. mieste a postúpila na krajské kolo súťaže, ktoré sa uskutoční 26.3.2020 v Prešove. Srdečne blahoželáme a držíme palce!

              Mgr. Alena Malegová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • MŠ - Oznam
            • MŠ - Oznam

            • Oznamujeme rodičom, že od 11.02.2020 (utorok) do 14.02.2020 (piatok) prevádzka v materskej škole nebude z dôvodu chrípkových prázdnin. Prevádzka sa začne 17.02.2020 – v pondelok.

              Karneval sa prekladá na 19.02.2020 – streda.

          • ŠKD - V školskej knižnici
            • ŠKD - V školskej knižnici

            • Dňa 22.1.2020 deti zo Školského klubu trávili čas v školskej knižnici. Bola streda, úloh bolo pomenej a vonku nepriaznivé počasie. Ideálny čas na prijemne strávené popoludnie. V prvej časti sme si prečítali rozprávku. Deti mali za úlohu pozorne počúvať. V druhej časti nasledovala zaujímavá aktivita. Úlohou detí bolo na pripravené otázky odpovedať. Týkali sa prečítanej rozprávky. Odpovede tvorili pomocou pripravených písmen. Bola to zábava. Deti sa hrali a zároveň si upevňovali svoje vedomosti. Aj takto sa dá tráviť popoludnie v ŠKD.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Na výstave v poľsko-slovenskom dome
            • ŠKD - Na výstave v poľsko-slovenskom dome

            • Dňa 29.1.2020 sme s deťmi zo Školského klubu navštívili Poľsko-slovenský dom, v ktorom sa konala výstava pri príležitosti 75. vyročia oslobodenia mesta Bardejov. Deti si pozorne prezreli vystavené exponáty. Chlapcov najviac zaujali zbrane a granáty vtedajšej doby. Potom sme sa presunuli do vedľajšej miestnosti, kde nám bol premietnutý krátky 10-minútový film, ktorý stručne zachytával vojnové obdobie. Vo filme bolo poukázané na to, že môžme byť vďační a šťastní, že žijeme v bezpečnej krajine. Bez hrôz a vojen. Sme vďační a je potrebné šíriť aj takouto formou medzi deťmi osvetu. Ďakujeme organizátorom.

              L.M.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Karneval 2020
            • ŠKD - Karneval 2020

            • Fašiangové obdobie je charakteristické množstvom plesov a karnevalov. Aj v našej škole sa stal karneval krásnou tradíciou. Deti sa naň tešia celé týždne a rozmýšľajú, akú masku si tento rok oblečú. Pekne vyzdobená jedáleň, ktorú zdobili žiaci 2. stupňa pod vedením pani učiteľky Chovanovej, nápadité masky, ktoré sa snažili zaujať nielen farebnosťou, ale aj originalitou a šantiace deti, nič z toho nechýbalo ani na tohtoročnom karnevale, ktorý sa konal 6.2.2020. Tanečné kolá striedali zábavné súťaže, masky tancovali a naša jedáleň sa zaplnila rozprávkovými a filmovými postavičkami, zvieratkami, super hrdinami a ich rozžiarenými tvárami. O skvelú zábavu sa staral deťmi obľúbený zabávač Rasťo (p. Zamborský). V závere karnevalu dostali všetky deti kinder vajíčko s drobnými školským pomôckami, za čo chceme poďakovať naším sponzorom, a tiež vedeniu školy za finančnú podporu a zabezpečenie pohostenia pre deti. Naše poďakovanie patrí aj všetkým rodičom, ktorí využili svoju tvorivosť a vynaliezavosť pri tvorbe masiek a prispeli k dobrej nálade a radosti všetkých detí.

              S. K.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Účesy, účesy, ach tie účesy...
            • ŠKD - Účesy, účesy, ach tie účesy...

            • Takto sa spieva v známej pesničke od Beáty Dubasovej. Aj keď podľa kalendára by mala byť zima, vonku to tak nevyzerá. Aby sme si spríjemnili popoludňajšiu činnosť v ŠKD, zorganizovali sme pre deti zábavné popoludnie a deti si navzájom vytvárali účesy bežné, na každý deň, ale aj spoločenské. Milo ma prekvapili aj chlapci, ktorí sa zapojili do akcie a vytvárali účesy s veľkou chuťou. Pomáhali si gélmi, dievčatá gumičkami, sponkami, čelenkami, či flitrami. Skutočne bolo na čo pozerať. Vytvorili sme oveľa viacej fotiek, ale nedopatrením sa zachovalo len týchto pár.

              Vych. E. Kovácsová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • ŠKD - Zimné tvorenie
            • ŠKD - Zimné tvorenie

            • Zima je krásne ročné obdobie, ktoré k nám prichádza každý rok. Všetko sa zrazu zmení na rozprávku s bielou perinou. K zime patria aj zimné športy, ale aj stavanie snehuliakov s mrkvovými nosmi a farebnými šálmi. Aj my sme chceli pani zime ukázať, akých snehuliakov vieme postaviť. Perinbabka však k nám bola skúpa a tak sme sa rozhodli, že si snehuliakov namaľujeme. Všetci sme sa tešili, lebo sa nám naozaj vydarili. Na záver sme zavolali Perinbabke, aby na nás na budúce nezabudla...

              Haló Perinbabka

              Chumelenie je dnes slabé
              zavoláme Perinbabe.
              Nech napečie koláče,
              nech perinu poskáče.

              A ona hneď cupi-dupi!
              Už padá sneh do chalupy.
              Na každého husto sneží,
              na holúbkov, na nábreží.

              Perinbabka, ty si zlato,
              ten tvoj sniežik stojí za to.
              A spieva nám vo vzduchu.
              Padám, deti, juchuchú....

              5. odd. vych. Marcinovová


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.

          • Ruský suvenír
            • Ruský suvenír

            • Vyučovacie hodiny ruského jazyka, ktorý sa môžu ako druhý cudzí jazyk učiť žiaci 2. stupňa našej školy, sme sa rozhodli spestriť priamym spoznávaním ruských reálií. Žiaci 5.–9. ročníka pod vedením vyučujúcej zozbierali mnoho ruských suvenírov a zrealizovali výstavu, na ktorej nechýbali povestné ruské samovary, palechské škatuľky, žostovské podnosy, ručne maľované výrobky – chochloma, pohľadnice, magnetky a, samozrejme, rôzne matriošky. Výstavu sprevádzali rozhovory medzi žiakmi a vyučujúcou, ktoré boli zamerané na históriu a rôzne zaujímavosti súvisiace s týmito spomienkovými predmetmi ruskej kultúry. Žiaci ich tak mali možnosť spoznať nielen vo virtuálnej podobe, ale aj naživo, čím sa im, veríme, vryjú do pamäte na dlhý čas.


              Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.