• Aktivity ŠKD

          • ŠKD - Návšteva Šarišského múzea (3. odd., 2024)

          • 12.04.2024 13:34
          • Dňa 4.4.2024 sme navštívili Šarišské múzem, ktoré oslavuje 120. výročie vzniku. Pre deti bola pripravená prezentácia múzea zážitkovou a hravou formou. Deti sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií z našej minulosti. Najviac ich zaujali výstavné exponáty zvierat. Zámerom tejto návštevy bolo získať poznatky o činnosti múzea a priblížiť prácu jeho zamestnancov. Deti si na záver mali možnosť vytvoriť svoj jarný venček.
            vych. Nicáková

            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
          • viac
          • ŠKD - Popoludnie v školskej knižnici s hosťom - pani učiteľkou Cidilkovou (1. odd., 2024)

          • 09.04.2024 10:35
          • Marec je mesiac knihy, keďže sme sa zladili v dátume až v deň 3.4., kedy si naša milá hostka, pani učiteľka Cidilková, veľmi ochotne, už po tretí krát, našla pre naše deti čas a venovala mám z neho jedno pekné popoludnie po veľkonočných prázdninách. Stretnutie sme naplánovali v školskej knižnici. Pani učiteľka prítomným deťom prečítala rozprávku O kohútikovi a sliepočke. Všetci pozorne počúvali, pretože nasledovalo herecké obsadenie. Každý, kto prejavil záujem, si mohol vyskúšať, aké to je zahrať si jednu rolu v tejto rozprávke. Deti sa hlásili a my sme spoločne vybrali hercov, ktorí sa zdarne ujali svojich rolí. Od sliepočky, kohútika, studne, pána, panej, kosca... až po pána horára. Deti, krásne ste sa všetci zhostili svojich rolí, aj tí, ktorí ste stvárnili ďalšie sliepočky v tejto rozprávke. Za odmenu každý jeden dostal od pani učiteľky sladkú odmenu v podobe lízanky, za čo našej hostke veľmi pekne ďakujeme. Deti v závere tiež vyslovili naše poďakovanie v mene nás všetkých, aj v mene vedenia školy a venovali sme hostke črepníkový kvietok, ktorý pani učiteľke bude pripomínať naše milé popoludnie, a venovali aj kresbičky. Aj ja ďakujem za milú návštevu a za dezert, ktorý mi hostka venovala, a našej ochotnej pani sekretárke za prípravu pohostenia. Verím, že sme spoločne strávili milé a zaujímavé popoludnie.
            L.M.

            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.


             
          • viac
          • ŠKD - Marec v ŠKD (1. odd., 2024)

          • 03.04.2024 14:08
          • Marec je zaujímavý mesiac. V marci začína jar, všetko postupne kvitne, zelená sa a vonku nás jarné slnko čoraz viac pohládza svojimi teplejšími lúčmi. V tomto mesiaci sme zažili aj veľa milých a pekných chvíľ. Preto sa s nimi chcem podeliť.

            Začiatkom mesiaca sa deti učili, ako si môžeme predpestovať zeleninu za oknom, a v teplejších dňoch ju vysadiť v záhradke. Vyrábali sme darčeky k MDŽ a deti sa naučili pre mamky aj básničku. Pripravovali sme jarnú výzdobu, kuriatko vo vajíčku, ovečky a zdobili sme aj vajíčka na výstavu, ktorá sa konala v Poľsko-slovenskom dome. Vonku sa oteplilo, tak sme si zahrali aj futbal, dievčatá proti chlapcom, keďže deti rady hrávajú túto hru. Je pri nej síce stále rušno, ale o to je väčšia zábava. Upratovali sme areál školského dvora, zdobili sme si vyfúknuté vajíčka a posledný týždeň pred Veľkonočnými sviatkami sme boli na výstavách v meste. Navštívili sme výstavu v Poľsko-slovenskom dome, kde si deti spoznávali svoje vyzdobené kraslice, navštívili sme aj Dračiu jaskyňu a so záujmom si pozreli aj nainštalovanú výstavu fotografií zo života našej školy. Zúčastnili sme sa aj ďalšej výstavy v Okresnom osvetovom stredisku. Deti si na záver zakúpili drobné suveníry, ktoré im, verím, budú pripomínať tento deň. V posledný deň pred veľkonočnými prázdninami sa chlapci, ale aj dievčatá, učili vinšovačky. Verím, že na nich počas návštevy svojich blízkych nezabudli. Takže toľko v skratke tento zaujímavý mesiac.
            L.M.

            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.


            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
          • viac
          • ŠKD - 8. marec, MDŽ (5. odd., 2024)

          • 26.03.2024 13:35
          • (zatúlalo sa nám, ale našli sme - pozn. administrátor)
             
            Aj tohto roku sme si spomenuli na naše mamky, babky a urobili sme pre nich krásne kvietky. Aj keď nevoňajú ako živé kvety, sú o to vzácnejšie, lebo boli vyrobené vlastnoručne a s láskou.

            Prajeme všetko najlepšie k MDŽ.
            5. odd. - vych. J. Marcinovová

            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
          • viac
          • ŠKD - Pomohli sme s upratovaním a skrášľovaním areálu školského dvora (1. odd., 2024)

          • 26.03.2024 13:35
          • K jari a k sviatkom Veľkej noci neodmysliteľne patrí upratovanie.

            Každá jedna domácnosť chce mať po zime pekne upratané a čisto, aby sme sa všetci dobre cítili. Tak to vnímame aj my, deti zo Školského klubu. Tiež sme chceli prispieť k tomu, aby náš areál bol čistý a upravený, hlavne zbavený rôznych odpadkov po zime. V areáli školského dvora sme pozbierali odpadky. Všetky detské rúčky sa usilovali. Za pol hodinku sme nazbierali jedno menšie vrece odpadkov. Keď sme doupratovali, tak sme pozbierali opadané šušky spod ihličnatých stromov a opravili sme to pred našou budovou.

            Verím, že sme týmto našim počinom inšpirovali a keďže areál je veľký, nestihli sme upratať úplne všade. Všetky deti sa usilovali, za čo im patrí moje velikánske ĎAKUJEM. Boli ste všetci veľmi usilovní a preto na nástenke každému pribudli slniečkové body a posledný deň pred Veľkonočnými prázdninami aj nejaká odmena.
            L. M.
            Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
          • viac