• Aktivity 1.-4. ročníka

      • Rozprávková noc s Andersenom 2018
        • Rozprávková noc s Andersenom 2018

        • 09.04.2018 11:53
        • Žiaci 2.A, 3.C a 4.B triedy sa po roku opäť zapojili do medzinárodného projektu Noc s Andersenom 2018 a začlenili sa medzi 95000 účastníkov projektu z Čiech, Moravy, Sliezska a Slovenska.

          Dňa 23.03. a 24.03.2018 strávili večer a noc v školskej knižnici. Už po tretíkrát zažili večer plný dobrodružstva a zábavy, na ktorý sa prišla pozrieť aj kamera BTV.

          Hneď v úvode si pripomenuli dánskeho rozprávkara H. CH. Andersena (2. apríla 1805 - 4. augusta 1875) a jeho tvorbu. V rozprávkovom kvíze hádali názvy rozprávok. Vypočuli si rozprávku Statočný cínový vojačik, ktorá bola hlavnou témou rozprávkovej noci, od jej publikovania – 2. október 1838 – ubehlo už 180 rokov. Porozprávali sa o osude cínového vojačika a baletky. Rozprávkovú noc im prišli spríjemniť aj žiaci, kamaráti, so SZUŠ Pod Vinbargom v Bardejove a zahrali im rozprávku Malý princ. Po predstavení sa vybrali na nočné putovanie školou sprevádzané svetlom bateriek a plnili úlohy, ktoré na nich čakali v tmavých chodbách. Svoju šikovnosť preukázali aj pri zhotovovaní vojenských čiapok a nácviku vojenského pochodu. Tóny hudby, Pochod drevených vojačikov od P. I. Čajkovského, ich sprevádzali počas slávnostného pochodu. Túlanie sa školskými priestormi počas noci skončilo rozprávkou na dobrú noc a slastným spánkom medzi knihami a rozprávkovými postavami v školskej knižnici. Ranné jemné zvonenie zobudilo žiakov do ďalšieho rána. Neostávalo im nič iné ako sa rozlúčiť s knižnicou, knihami, pobaliť si veci a vyobjímať rodičov, ktorí ich už netrpezlivo čakali.

          Samozrejme, nesmel chýbať ani Pamätný list ako spomienka na odvahu a zručnosť, ktorú preukázali počas Noci s Andersenom v škole a školskej knižnici.

          Žiaci našej školy vedia, že hoci žijeme v čase moderných technológií a sociálnych sietí,  čítanie kníh má stále svoj význam a je vždy zábavné a moderné.

          Mgr. Golecová, Mgr. Kicová, Mgr. Volčková



          Fotoalbum sa otvorí po kliknutí na obrázok.
        • Naspäť na zoznam článkov